Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobil Marka Takımları > Opel

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 26-02-2008, 05:08   #1
507
Emrah Şenel

507 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: PEUGEOT 205 GTI 1.9 D6B
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Arrow corsa c almadan okuyun

arkadaşlar corsa c(2004) kullanıcısıyım.sizlerle sorunlar ağırlıklı paylaşmak istiyorum.sonra pişman olmayın.

önce - leri;

1)direksiyon kutusu doğuştan gelen problemiyle bozuk yüzeyli yollarda tıkırdar.canınızı sıkmanında ötesine gider.genel olarak sürüş güvenliğini etkilemesede sürüş konforunu mahfetmeye yeterde artar.yanılmıyorsam direksyon kutusu 2400 civarında.tamir edilebilen bir problemmiş ama servis tamir yapmıyor.

2)arka amartisör takoz tıkrıdamaları genellikle duyarsınız.

3)arka koltuklardan gelen tıkırdamaları kendi yöntemlerinizle kısa süreliğine kesebilirsiniz:S

4)easytronic kullanıyorsanız F arıza koduyla tanışmazsınız umarım.şanzıman beyni bu kodun çıktılarından birisi.hayli pahallı parçadır kendisi.

5)frenlemede 100 km giderken 42 metrede durur.zamanla frenlerinizden gelen o aşırı ses dolayısıyla servise götürürsünüz.servis bu sesin normal olduğunu söyler.(hernedense bana özel bi durumdur)ses öyle rahatsız edici bir sürtünme sesidiriki frenlemelerinizde yayalar döner ve neoluyor gibisine aracınıza bakar.servisin frendeki arıza üzerine diretmem üzerine "siz çok fazla inceliyorsunuz" cevabını alabilirsiniz.(fren disk balatam yenidir ve yetkili serviste değişmiştir).lütfen hepimizin başına gelebilen ötmeyle karıştırmayın.bu ses gırşşşşşşş şekline.

6)sunroof zamanla rüzgarla ıslık çalar.

7)direksiyon korna düğmeleriniz zamanla yırtılarak kopacaktır.birçok kişinin başına geliyor olması kullanıcı hatası olmadığını gösterir.60 ytl olması lazım bu parçaların.

8)bana aksini kaç kişi söyleyebilir bilmiyorum ama servis beni asla mutlu edemedi.

9)sunrooflu araçlarda arka koltuklarda oturan uzun boylular için baş mesafesi yetersiz.

10)problemler nedense aracın garantisi biter bitmez tespit edilmiştir ama önceden gelen direksyon kutusu sesi aynen devam ediyor.

11)easytronic şanzıman okuduğum ve duyduğum kadarıyla sorun çıkarmaya meyilli(bende çıkardı mesala)vites ister A ister sıralı pozisyonda olsun geçişlerde çok zaman kaybediyor.5 kademeli kendileri.

inanın eksileri çok masum değil.

peki hiçmi artısı yok.hak yemek benim işim değil,

+ ları
(aracım enjoy paket olduğu için bazı artılar bu paket kapsamında gelen aksesuarlara dayanmaktadır)

1)gerçekten tebrik edilecek yoltutuşu.özellikle kaliteli lastik ile güven verici.benim jantlarım 15 olmasında bunda etkilidir.yanlız viraj içindeki frenlemelerde arkayı bırakabiliyor.

2)görüntü itibariyle kişilikli bir tasarım.

3)deri direksyon simidi iyi kavranıyor.direksiyon tepkileri bence olumlu.

4)müzik sistemi genel anlamda yeterli.

5)park manevralarında ve sürüşte görüş açısı gelen olarak iyi.

6)yüksek hızlarda problem yaratmıyor.yan rüzgarlardan tehlikeye düşürmeyecek ölcüde etkileniyor.

7)kalorüfer gerçekten yakacak şiddette ısıtıyor.bunu gerçekten seviyorum.

8)şanzımanı bukadar yerden yere vurmama rağmen (hak yemek bana göre değil) 1.2 motorla normalde çok hantal bir çizgisi olsada kimi hızlarda kendisinden beklenmeyecek kadar kendisini öne atabiliyor.

arkadaşlar elimden geldiğince yardımlaşmaya çalışırım.soru ve fikirlerinizi yazabilirsiniz.ama üzerine basmadan asla geçemeyecem; opel servisleri gerçekten insanı sinir ediyor çoğu zaman.eğer bu yazılarımı okuyan yetkili servis çalışanları varsa bana savunabiliyorlarsa savunsunlar kendilerini.

son:ben ve çevremdeki insanların görüşü şudur ki opel hoş tasarım ama teknik anlamda ve servis hizmetlerinde hiçte kendisine yakışmayacak tutum içerisinde.ben artık daha sorunsuz firmalara paramı harcamayı düşünüyorum.

Eski 26-02-2008, 20:53   #2
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

teşekkürler...

birçok noktada hemfikiriz.

Eski 26-02-2008, 21:04   #3
Nissan Takım Kaptanı

KingoftHeWest - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Blog Kayıtları: 1
Teşekkürler yazı için.

Eski 26-02-2008, 21:06   #4

ABBA - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Opel Türkiye bir aralar sikayetvar.com 'un girdilerine göre Türkiye'nin en kötü işletmesi mi ne seçilmişti... cidden nefret ediyorum opel'in servis danışmanlarıyla muhatab olmaktan..

ABBA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-02-2008, 05:39   #5
507
Emrah Şenel

507 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: PEUGEOT 205 GTI 1.9 D6B
yanımda olduğunuz için teşekkürler arkadaşlar.acaba aynı sorunlar almanyadaki araçlarında var mı?varsa aynı muamele yapılabiliyor mu o vatandaşlara?opeli efsane araçlarıyla tanırken şimdi bu yaptıkları ne anlama geliyor anlamıyorum

Eski 27-02-2008, 11:22   #6
bağa bişi olmazz

CeM2000 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: şrkt arabası bi çok marka
felaket sattı ama heryerde corsa görüyorum.

CeM2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-02-2008, 12:07   #7
Senior Member

Proscar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi 507 Mesajı Göster
4)easytronic kullanıyorsanız F arıza koduyla tanışmazsınız umarım.şanzıman beyni bu kodun çıktılarından birisi.hayli pahallı parçadır kendisi.
+1907... daha önce kullandığım 1.4 Easytronic Corsa da aynı arıza vardı. Satana kadar neler çektim. Şanzıman beyni 1.5 milyar...

Proscar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-02-2008, 12:12   #8
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

ee ne yapıyoruz opel almıyoruz

teşekürler aklımızın bir köşesine yazdık

Eski 27-02-2008, 12:17   #9
Fire Fighter

"SkY" - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
yazılanların %75'i bizim corsa da da var..demekki büyük çoğunluk bu sorunlardan muzdarip..ama en çok beni üzen nokta herkes gibi servislerin durumu..sorun olur illaki ama bunu düzgün bir şekilde çözebilen servislerin olmaması çok acı bir durum opel sahipleri için..

Eski 27-02-2008, 12:45   #10
Senior Member

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB
bir alman "malı" için ne kadar üzücü bi durum Alaman bi arkadaş opel için Alman şahini benzetmesini yapmıştı

Yorum sizin

BlackEmperor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları