"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 15-02-2008 Şehir: Fransa Yaş: 31 Otomobil: touareg & a3
| tum vw gurubu ve audi servis resetleme islemi
belki daha once yazilmis olabilir forumda arama yaptim bu konuda hakkinda bir bilgiye ulasamadim.kendim bizzat denedim ve sonuc %100 ok.yapmaniz gereken arabanin kontagini takin yanliz cevirmeyin daha sonra km sifirlama tusuna 5 saniye kadar basili tutun kontagi cevirin yanliz arabayi calsitirmayin sadece gostergede isiklar yansin daha sonra elinizi tustan cekin sol taraftaki saat ayarlama kolunu sag tarafa dogru hafifce cevirin bu bazi vw ler icin gerekli audi de gerek yok daha sonra arabanin gostergelerinde servis 15000 km yazar sifirlamis olursunuz.test yaptigim araclar vw toureg ve audi umarim isinize yarar boylece servise gidip para vermek zorunda kalmazsiniz. bu benim denedigim ve yaptigim islemdir.baska arkadaslar degisik aciklamalar yapmislardir onuda ekliyorum. 1.MANUEL YÖNTEM 1) Kontak kapalıyken (Anahtar üzerinde) odometre düğmesine basıyoruz 2) Düğme basılıyken kontağı açıyoruz ve düğmeyi bırakıyoruz. 3) Sonra saat ayar düğmesini (Soldaki) sağa doğru çeviriyoruz 4) Odometre düğmesine tekrar basıyoruz 5) Kontağı kapatıyoruz. 2.MANUEL YÖNTEM 1) Kontak kapalıyken (Anahtar üzerinde) odometre düğmesine basıyoruz 2) Düğme basılıyken kontağı açıyoruz ve düğmeyi bırakıyoruz. 3) Sonra saat ayar düğmesini (Soldaki) sağa doğru çeviriyoruz 4) Kontağı kapatıyoruz. NOT: Bazı araçlarda 1.Yöntem, bazılarında ise 2.si işe yarıyor.. ALINTIDIR! Mesajı son düzenleyen patbaba : 16-02-2008 - 14:03 |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
iyide servise gitmeye gerekm kalmıyo derken o km sıfırlayınca araba kendı kendıne mı yagını suyunu değiştiriyo anlamadım ? servis resetlenınca arıza lambaları mı sönüyo?? |
| | |
| | #3 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 15-02-2008 Şehir: Fransa Yaş: 31 Otomobil: touareg & a3
|
farzetki servis disi yagini filtrelerini degistirdin ki servise gidip servis km sifirlarmisiniz dersen ya yapar yada yapmazlar.aracimin yagini suyunu kendim degistirdigim icin bu soylediklerim bakimini kendileri yapanlar icin gecerlidir.ariza lambalarinin sonecegini zannetmiyorum cunku servis km sinin ariza lambasiyla bir alakasinin olacagini sanmiyorum.
|
| | |
| | #4 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
| Alıntı:
eger boyleyse sayaç sıfırlamanın ne kazancı var bana tam anlayamadım dostum???? | |
| | |
| | #5 |
| kazanc olarak servise el emegi vermeden yagini filtrelerini degistirir servis kilometresinide yenilemis olursun sonucta servisinde yaptigi ayni islem yagini degistirir arabayi bilgisayara baglar yada benim soyledigim islemle servisi resetler parasini alir keyfine bakar.birde su var yurtdisinda yasadigim icin soyluyorum iscilik parasi ne kadar tutar yurtdisinda yasayan arkadaslar varsa aramizda bilirler.sadece bir yag degisimine 5 litre yag mazot ve yag filtresi sadece malzeme olarak 100 euro civarinda oda yagin kalitesine bagli.bunun ustune 150 euroda servise girme cikma parasi verirsen ne demek istedigimi anlarsin.sadece bir motor kayisinin degisme fiyati turkiyede audi servisinde 600 milyon burdaki fiyatinida soyleyim 800 euro minumum fiyati aradaki farki umarim anlamissindir.ben diyorumki bu islem sayet yagini filtresini kendisi degistiren arkadaslar icin gecerli eger param var elimi vurmam boyle islere diyorsan gidersin servise verirsin parasini yaptirirsin aradaki fark ve kazanci budur.umarim yadimci olmusumdur.
|
| | |
| | #6 |
| Kime Emanet? Kayıt Tarihi: 22-05-2004 Şehir: Istanbul Yaş: 27 Otomobil: Audi A4 1.8Tq
Blog Kayıtları: 23 |
Daha once eklemistim buraya arka sayfalarda olsa gerek. Bende kullaniyorum ve benimkini resetliyorum. Benim icin gereksiz bir sey. Ben kendi yagini suyunu degistiriyorum zaten arabanin. Araba sifir olsa iyi birsey ama zaten ben o kadar dikkatsiz degilim bu islerde Zamanindan cok cok once degistiriyorum devamli.
|
| | |
| | #7 |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Zaten arabanın kitabında yazıyor nasıl sıfırlanacağı...
__________________ Team VW |
| | |
| | #8 | |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Alıntı:
Ben zaten kilometresini veya zamanını kontrol ediyorum servise gitmek için...
__________________ Team VW | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|