Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Marka Destek - Yardım Hatları

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 30-04-2008, 01:39   #1
Junior Member

Alfa 145 1.4 TS YARDIM

Slm arkadaşlar...
Bi alfa aldım 145 1.4 TS 97 model. Araca çok yüklendiğim zaman özellikle deviri ilk üç viteste sonladığım zaman enjektör lambası 10 sn yanıyor sonra sönüyor. Aracı geri verme olanağım var. Bulundugum yerde de bi alfa servisi mevcut değil. Acaba bu olay büyük bir arızanın habercisi midir yoksa önemli bişey değil midir? Bilenlerin yardımlarını bekliyorum...

ugurunsal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-04-2008, 18:32   #2
Senior Member

Rallyesport - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
korkulacak bi sey yok..muht. debimetre değişimi gerekiyor..bir fiat servisine gidip examiner cihazina baglat derim..

Rallyesport Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-05-2008, 00:47   #3
Junior Member

alacagım arkadas bağlattırdı. dediğine göre lambda sensörü daha önceden arıza vermiş silmeyi unutmuşlar. fakat silmek unutulsa her zaman yanar gibime geliyo. sadece yüklenınce yandıgına göre halen bir arıza var diye düşünüyorum ??? eger arıza lambda sensörü ise 180ytl masraf var diyolar ciddi bi sorun değil midir?

Eski 01-05-2008, 18:56   #4
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
lambda sensörü oksijen sensörü demektir. bozuksa çiü benzin atar egzostan soğukken hiiçbir sorun yaşamazsınız motor ısınınca belli eder kendini.motor sıcakken çiğ benzin kokusu varmı egzosta? yoksa sorunda yoktur.

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-05-2008, 01:06   #5
Junior Member

saol hocam. ona hiç bakmadım sabah bakıcam. olmadı önumuzdekı hafta ıstanbulda bi servise götürüp değişcem parçayı. yapcak bişi kalmadı.

Eski 02-05-2008, 10:25   #6
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
maf sensörü yani debimetre denen parça bouluncada rölanti sorunları ve istop etme gibi şeyler olur. bazende her ikisi beraber bozulur. araç istop eder rölantisi düzensizleşir araç aşırı yakar 15-20 litre gibi.
başka sensörlerde o ışığı yakar mesela krank pozisyon sensörü bozulursa rölantide istop edebilir, yada alt devirde araç yürümez. birsürü sensör var motorlarda hangisinin bozuk olduğunu anlamak dışarıdan imkansız gibi. en güzeli başka bir serviste mesela bosch carcare gibi biryerde teste sokmak. dikkat maf sensörü ve oksijen sensöre zaten motorun içinde değil. maf filtreden sonra o2 sensörü ise egzos manifoltundadır.

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları