Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > Club MdfyM > Otomobilim

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 14-05-2008, 12:56   #1
wild wide bang :)

gangbang - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

BMW E 346 Cabrio

selamlar

çoğu üyenin bildiği üzere yaklaşık 2 sene önce açtığım bir konum vardı hep birlikte konuştuğumuz fikir alışverişi yaptığımız aslında en başından beri olan biten herşeyin yazıldığı çizildiği bir konu...

hatta o kadar çok şey konuştuk o kadar çok paylaştık ki konuyu en başından beri takip etmek neyin ne zaman ne şekilde yapıldığı hakkında bir bilgi almak bile imkansız hale gelmişti sırf o yüzden konunun daha kolay takip edilmesi için yeni bir konu açma isteği zorunda hissettim kendimi

Geriye dönüp baktığımda gerçekten çok keyif aldığım burada olmaktan sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğum zamanlardı oyüzden bana bu konuda düşüncelerini, fikirlerini, yardımlarını esirgemeyen ve destekleyen tüm arkadaşlara birkez daha teşekkür ederim.

Yukarıda da söylediğim gibi o kadar çok şey konuştuk paylaştık diyorum da ne hakkında konuştuk biz evet konuştuğumuz kafa yorduğumuz konu e36 kodlu bir bmw yi e46 kasa kodu ile üretilen modele dönüştürme işini konuştuk kodları bi kenara bırakırsak temel ve basit olarak eski model bir aracı yeni modeline dönüştürdük

Çok kolay olmadı tabiki hatta çok ta zor oldu işe başlanmadan fark edilmeyecek kadar zordu ...

Öncelikle bilgisayar başında büyük bir hayranlıkla yurt dışı örneklerini aradığım zamanlar yoğun geçen bir araştırma dönemi sonrasında sizlerinde vermiş olduğu cesaretle kullanılacak parçaların temin edilme süresi parçanın olup olmayacağı hakkında bi bilgiye sahip olmaksızın yapılan sürekli harcamalar hacı yolu gözler gibi sipariş edilen parçaların ulaşmasını beklemek

sonra sanayide atölyelerde geç saatlere kadar devam eden çalışmalar en heycanlısı en yorucusu en streslisiydi bu aslında tıpkı yeni doğmuş bir çocuğun gözünüz önünde büyümesi gibi ustanın sihirli dokunuşları ve karşınızda gördüğünüz o manzara

inanılmaz derece de titiz davrandığım üstüne titrediğim araba ki insan kirli görünce bile üzülür hele ufak bir çizik görmeye bile tahammül edemeyiz hepimiz ki hal böyleyken karşınızda bir insanın elinde sprelle arabanızı kesmesi evet resmen karşınızda birisi arabanızı kesiyor ve sizde keyifle izliyorsunuz hatta üzerine teşekkür edip para bile veriyosunuz aslında bu taraftan bakınca hiç mantıklı değil ki zaten çoğuna göre bunu yapmak mantık dışı akıl işi değil

neden niçin nasıl sorularının cevabı yok aslında can çekti gönül istedi gibi de cevap verilebilir belkide ama ben kendi aracımın çok farklı olmasını istedim alışılmışın dışında olsun benim gönlüme göre olsun istedim ha farklı kılmak için taklit yaptım mı evet yeni modeli taklit ettim ama aracım hala farklı ve bana özel

hani bu işler 1-2 saatin içinde yapılmadı hani yapılsaydı kısa bi zaman içerisinde diyebilirdiniz '' neden e46 almadın da böyle uğraştın '' diye ki siz sormadan bende söyleyeyim hiç uğraşmayıp e46 alması en basitiydi bu tabiki benimde aklıma gelebilirdi ve sadece aklıma gelmeyip uygulardım da hem çok daha kolay çok daha masrafsız çok daha emek sarf etmeden

orjinal e36 daha güzel evet güzel bende kötü demiyorum zaten ama sıkıldım görünüşünden e36 güzel arabadır iyi arabadır muhteşemdir evet evet bende katılıyorum size ama o tam 15 yıl önceydi benim aracımda sanki 15 gün önce üretilmişcesine temiz hatsız kazasız bir arabaydı ki resimlerini bol bol görüceksiniz örnek teşkil etsin diye bakacağınız emsallerinden bile güzeldi ..

bunları yapmak yerine başka birşey yapılırmıydı tabiki yapılırdı çok basit olurdu hatta tamamen orjinal m technic tamponu çıkarıp yeni model tampona dünyanın parasını vermek yerine neler neler yapılabilirdi acaba ki olay sadece tampon far vs de değil bu kadar emeğe masrafa sinire strese ne turbolar ne bodykitler ne ses sistemleri kurulurdu

çok uzattım birden dile geldim malum 2 sene öncesinden bugüne geldik anlatıcak paylaşıcak daha çok şey var ama artık sözleri resimler anlatsın

herkese sonsuz teşekkür ederim

Mesajı son düzenleyen gangbang : 14-05-2008 - 14:58.
gangbang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-05-2008, 12:57   #2

arabanın orjinal halleri ile başlayayım malum bildiğiniz 97 model 3.20 i cabrio m technic tamamen orjinal halde tamamen temiz kazasız bir araba eski halini sevmediğimden buraları kısa tutup hemen resimleri yüklüyorum

plakası kapalı olan resimler aracımın eski plakalı halde olan resimleridir şimdi karışmasın diye plakayı kapattım
çoğu resim cep telefonu ile çekildiği için görüntü kalitesi düşük.

bmw e36 cabrio m tech

Mesajı son düzenleyen gangbang : 14-05-2008 - 15:56.
Eski 14-05-2008, 12:57   #3

BMW E36 FACELIFT Vol. I

herşey ilk bu resimle başladı aslında bu aracı görür görmez çok beğendim o zamanlar tam istediğim şeydi aslında zaten dış görünümünden sıkılıyordum ve bu görünüm ile biraz olsun tazelenmiş olucaktı.

hemen malzeme temin edildi angel eye farlar e46 m3 ön tamponu ( ki ilk yaptığım hata orjinal e46 mtech tampon bulamayıp polyester e46 m3 tampon almak ) sis farları ızgaralar 3.5 cm lik yayları çıkarıp 5 cm lik yaylar

ve işte başlıyoruz...

ilk örnek resimdeki araç ile aynı teknikleri uyguladığımız halde sadece tampondan dolayı yine de istenilen sonucu alamadım ilk zamanlar gözüme güzel gözüksede sonradan iyice belli etmişti kendini

bir müddet ilgilenemedim araçla bekleme konumuna aldım ama bu sırada facelift vol II nin düşünceleri belirmişti aklımda
yeni proje hazırlıkları

jantları değiştirip orjinal far ve tampona geri dönüş yaptık

Mesajı son düzenleyen gangbang : 14-05-2008 - 18:09.
Eski 14-05-2008, 17:41   #4

BMW E36 cabrio FACELIFT VOL II.

BMW E36- E46 yapım aşamalarından bir kaç resim yükleyeyim tabiki bir çok resim var ...

makyajlı kasa e46 cabrio orjinal parçaları temin etmek hiç kolay olmadı uzun bir temin süresi yaşadım ama artık tüm parçalar tamamdı ve başlama vakti gelmişti

far ve tamponla denemelere başlıyoruz kaput bi önceki aşamada uzatılmıştı ama yeni kaput ile değiştirildi ve çamurluklarda ...

ledli stoplar takıldığı zaman çok daha hoş duracağı resimden belliydi ama bu kadar zor olacağını tahmin etmiyorduk

yorucu geçen yapım aşamasından sonra bu görüntü herşeyi unutturdu aslında

Eski 14-05-2008, 18:05   #5

BMW E46 CABRIO

aslında bmw e346 cabrio

Eski 14-05-2008, 18:09   #6

BMW GTR DTM EDITION

herşey bitti derken yine bir resimle başladı herşey...

renk değişimi ...

ve aslında renk değişiminden önce yapılacak olan wide body

Eski 14-05-2008, 18:10   #7

benden bu kadar şimdiki aşama wide body arkadaşlar

konu açık artık yazabilirsiniz

Eski 14-05-2008, 18:14   #8
kırmızının hatrı var...

SULTANOGLU - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 74 camaro - astra
umut yoksa bu resimdekinimi yapıcan resmen transformers muğla edition oldu kazasız belasız

www.OTVYEHAYIR.com
SULTANOGLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-05-2008, 18:16   #9
16 RS 611

BlackEmperor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Corolla HB
resimlere modifiyem logosu koymayı unutma diyecektim izin vermedin yazamadım

Eski 14-05-2008, 18:18   #10

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BlackEmperor Mesajı Göster