"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #61 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 20-05-2006 Şehir: istanbul Otomobil: "09 red lancer
| Re: Yanlama
14 yaşındaysan bırak yanlamayı arkadaşlarınla gez sadece o yaşta yanlama bence ben 17 yaşındayım arkadan itiş ticari araçla denedim yapmayı yapamıyorum çünkü korktum ki ben 17 yaşındayım boyum senden uzun reflekslerim senden daha duyarlı vs şeyler sen o yaşta a4 qua... ile yolu görüyomusun, aracın burnunu görüyomusun + viraja girdiğinde o araçla sağlam çıkarmısın bi düşün istiyosan bi gün şahinle dene bi yerde boş yer olsun 40 50 60 70 bas gaza döndür direksiyonu bak yanlar o...14 yaşında gençliğine yazık edersin sadece.. bide 4x4 le yanlayamazsın sen başkası olsa neyse 4 çekerde tekerlerden 1 tanesi havaya kalkarsa sonucu düşünme atla camdan |
| | |
| | #62 | |
| modifiye tutkunu | Re: Yanlama Alıntı:
bu kadr merak hem araca hem ailene hem sana hemde cildine zarar | |
| | |
| | #63 |
| Ooof offf | Re: Yanlama
Passatcı arkadasım. Fast and Furious: Tokyo Drift in fragmanını izledin galiba sen. Kolay değil böyle şeyler. Ben filmin çekimlerini gördüm. Genel olarak yanlama ve drift sahnelerini bilgisayar yardımı ve ayrı tekniklerle yapıyorlar. Usta dublorler için bile sakat sonuçlar doğabilme riski var. Araç ve yetenek ne olursa olsun ufacık bir taş yada yoldaki toz nedeniyle takla atılabilir. Arabalar kızlara benzer. Ne zaman ne yapacağı pek kestirilemez :P
|
| | |
| | #64 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Bak.. Yanlamadım diyorsun ne kızıyorsunuz diyorsun.. Sana yanladın ettin diyen yok zaten.. Kızdıkları başka şey. Ne dedin.. Partner'la 70-80 girdiğim yere 90-100 girdim dedin değil mi? Kısa bir özet geçeyim sana o sırada ne olduüuyla ilgili.. Sen araba dönmemeye başladı dedin. O sırada sen o arabanın o viraja giremeyeceği hızda girdin o viraja. Bundan ötürü senin ön lastiklerin kaymaya başladı, direksiyon döndü tabii, ama aynen karda arka lastiğinin kaydığı gibi dümdüz devam etti. Bunun az ilerisi arabanın dümdüz ileri gitmesi ve önünde ne varsa ona vurmasıdır. O sırada karşında duvar da olabilir, dağın yamacı da olabilir, insan da olabilir, hayvan da olabilir... Birilerinin ölümüyle sonuçlanabilir olay.. Ve her zaman direksiyonu dışa çevirerek kurtaramazsın.. Nasıl yanlanırı ben sana anlatamam. Bunu tabii ki sen öğreneceksin, ama şimdi değil, bu anlattığın işleri yaptığın yollarda değil. Tenha olduğu orada insan veya hayvan olmadığı anlamına da gelmiyor. Yanlama nedir onu anlatırım eğer istersen. En basit şekliyle, arka lastiklerin fazla güçten dolayı patinaja düşmesi ile arkanın kaymasıdır. Anlatıldığı kadar basit olsa da hepimiz yengec olsak değil mi? Bu aşamaya geldikten sonra araç, bir daha asla düz dönemeyebilir. Spin atıp sağda solda ne varsa vurabilir. Lastikler birden tutunursa yan şekilde araç takla atabilir. Sen direksiyonu kırıp gaza bastıkça arka lastikler yerine ön lastikler kayabilir, sonucunda da yine önünde ne varsa vurabilirsin. Adım gibi eminim, bunlar sana basit geliyor. Ne ciddi bir tehlike atlatmışsın, ne de bir kaza yaş**ışsın vs. Senin yaşında bunlar bana söylense çok kızardım ama, küçüksün, çok küçüksün. Dünyanın en zeki çocuğu ol, yine de düzgün karar verebilme yetisine sahip değilsin. Bu utanılacak bir şey değil, o yüzden içten içe bu laflarıma da kızma ama otomobil teknolojisi ve sürüş tekniğiyle ilgili bilgin yok denecek kadar az. İlk mesajında bu açıkça belli zaten. Bunu otomobili doğru düzgün kullandıkça öğreneceksin. Tecrüben artacak zamanla. Ve tecrübe demekte illaki pratik olarak tecrübe etmek demek değildir. Çok başarılı simülasyonlar var öncelikle. Sadece oyun gözüyle bakılmaması lazım. PC'de Live For Speed, PlayStation'da GranTourismo serisi, özellike GT4, kesinlikle otomobil kullanmaya ve öğrenmeye hevesli gençlerin oynaması gereken oyunlar. Oyun da değil, simülasyon. Tıpkı ilk kez bilmediği piste inecek olan bir pilotun, uçuştan önce Microsoft Flight Simulator ile o piste inmesi gibi, otomobili zorlamadan önce bu simülatörler ile neyin ne olduğu öğrenilmeli. Ayrıca. 80-90kmh ile denedim diyorsun veya denerim. Drift amaçlı modifiye edilen araçlar, bu işin ehli şöförlerin elinde maximum 140kmh gibi hızlarla bu işi yapıyorlar. Üstü imkansız. Kaldı ki güzel güzel gittikleri her saniye bile çok büyük kaza riskiyle ilerliyorlar..Türkiye'nin yollarında, standart araçlarla, 80-90kmh gibi hızlar, ölümcül kazalara sebebiyet vermeye çok uygun. 90kmh ile aracın arkasının kopması çok büyük bir tehlike demek. TEM'deki seyahtte yapılan 90kmh süratin verdiği yavaşlık hissi ile hiç mi hiç alakası yok. Araç söz dinlememeye başladığı an her şey için çok geç olacaktır.. Ve senin için daha çok erken.. Bazı arkadaşlar da gülecekler belki buna ama, ben araba kullanacak insanlara yani ehliyet sahibi olacak insanlara en azından sürüş tekniklerini çözebilecekleri kadar Fizik, temel Fizik öğretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Orada olan biten herşey tamamen aracın ve lastik gibi ekipmanların yeterliliği ile fizik kanunları arasında yaşanıyor. Daha okuma yazma oranı bu seviyelerdeyken korkunç bir ütopya bu, ama olması gereken de bence bu. Uzun oldu biraz, kusura bakmayın. Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 05-07-2006 - 03:39 |
| | |
| | #65 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 25-04-2004
senin yerinde olsam giderim bir karting pistine, atlarım bir araca, yanla yanlayabildiğin kadar. Gayet de güzel zevk alırsın.
__________________ "Kırmızıyı İzle, Kırmızıyı Düşle" |
| | |
| | #66 |
| No MaXaS.!! | Re: Yanlama
Bence böyle şeylerle meşgul etme forumu. Git oyuncak arabalarla yanla. bu sitenin yaş ortalamasını bazen merak ediyorum yaa
__________________ |
| | |
| | #67 |
| Per'4'mance | Re: Yanlama
yaw ben 21 bitirdim daha 1 kez yanladım noluyoruz yaw
__________________ Ölüm ölenlerin sonu, kalanlarınsa başlangıcıdır... |
| | |
| | #68 |
| Sonbozkurt Kayıt Tarihi: 09-02-2006
Birader yanlayan yanlar 14 yaşında olsun,ben 15 yaşımda doğanla 1-2 yanlıyodum,bu kadar büyütecek bişey yok yani,bilen adamlar bilir,hatta 106 yı satıpda şahin doğan gibi bişey aklımdan geçmiyoda değil.El freniyle olmuyor,adam şahinle 3-4 tur sıfır çiziyor bize bakan bile yok
|
| | |
| | #69 |
| Sonbozkurt Kayıt Tarihi: 09-02-2006
Tehlikeli olmasına tehlikeli de,adam şahinle 60-70 arası yan yan viraj aldı önümüzde gerçi motorda oynama vardır büyük ihtimalle,düşünki BMW gibi bişey nasıl olur
|
| | |
| | #70 |
| ÜzgünBakanÜye | Re: Yanlama
Hehe yengeç gibi gezmek lafını tuttum ![]() Yanlamaya gelince ne gerek var, Ne gerek var? Hadi yanladın diyelim, ne olacak? Tamam köy yoludur, trafiğe kapalı alandır böyle yerlerde araç kullanmanda bi sakınca yok, ama abartmamak lazım. Yanlarken yapacağın bir hata, seni sakat bırakabilir. İnsanların seni tekerlekli sandalyenden alıp arabanın yolcu koltuğuna oturttuğunda neler hissedeceğinin farkında mısın? Yapma böyle şeyler... |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|