Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-05-2006, 19:01   #11
Senior Member

artofrally - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Yanlama

passatcı...

virajlara ne kadar daha hızlı girebilirim denemelerini bence trafiğe açık olan yollarda deneme.

Diyelimki çevrede hiç araba insan da yok.... Yine de arabayı kaydırıp kaldırıma vurursan... açacağın masraf hiç hoşuna gitmeyecektir.

Eskişehirde... böyle boş kullanılmayan otoparklar yokmu?? Al eline 10 kuka...

onlardan viraj yap kendine orda takıl.

artofrally Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-05-2006, 19:03   #12
Çiko Member

Maxiboost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: hepsi :D
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

töbee töbeee bi ehliyetini al bakalm hele o zaman yol tutuş daha ii oluo bak

Maxiboost Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-05-2006, 19:06   #13
Potansiyel Çatlak

ChronicSound - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi N/A
töbee töbeee bi ehliyetini al bakalm hele o zaman yol tutuş daha ii oluo bak
çok dooru sölüorsun kardeşim..

ChronicSound Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 19:28   #14
Senior Member

onur_26 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiesta

arabanın kendini bırakması için bayağı hızlı girmek gerekmiyormu?limitler içinde girdiğimde bişey olacağını sanmıyorum.clioyla 85 le giriyosam audiyle 90-100 arası girersem tehlike yaratmaz.araba kendini nasıl bırakır esp yokmu?kapamasak.birde hiç kapalı otopark fln yok olsa bile küçük otoparklar.sürücü kurslarının eğitim yeri filan var oralar da toprak.uygun yol olsa bile babam vermiyor.önceden verirdi artık ne olduysa vermemeye başladı.hemen arkamızda çok yakın autostop var.pazar günleri arabayı yıkamaya veriyor.ben alırdım arabayı garaja koyardım hızda yapmazdım.bu hafta aldırtmadı gitti kendi aldı.mesela piknik yerinde istiyorum arabayı altı sürter diyor ama hiç sürtmedi .ama arabayı park etme oldu Onur çekiver diyor benimde gücüme gidiyo çekmiyom çizilir filan diyor banane diyom .babam arkadaşlarının yanında vermiyo bende bilerek hiç vermiyon filan diyom arkadaşları hemen al benim arabayı git diyo sonra babama bak herkes veriyo bi sen vermiyon diyom öyle veriyo.ararkadaşları verince alma ayıp olur diyo almıyom zaten

Mesajı son düzenleyen onur_26 : 25-05-2006 - 19:31.
onur_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 19:53   #15
ÜzgünBakanÜye

Stalker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: C3

Niye vermiyor söyliyim mi,
Babam bana da eskiden verirdi arabayı. Hatta ilk kez, gazlı frenli aldığımda 8. sınıfı yeni bitirmiştim, otobanda 170 yaparken babam uyuyakalmıştı. Sonradan işi abarttım, en ufak bir yerde bile baba ver ver ben götüriym demeye başladım, anladı ki içimdeki trafik canavarı uyanmıştı, halbuki kurallara da uyuyodum :P Yani baban yanındayken yanladıysan, pati çektirirsen olacağı budur Modifiyem yaşı küçültmüyo, zaten ehliyet almak için gerekli olan 18 yaşı, modifiyemin gösterdiği 18 olacak. Bence bir süre pek arabanın üstünde durma, sonra bikaç ay içinde gene yavaş yavaş kullanmaya başla. Herşeyin bir zamanı war, sonuçta yanlamak kolay bir iş değil ~ ki ben hiç yapmadım. Şimdilik birinci amacın içindeki sürüş aşkını azaltmak olsun bence

Stalker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 20:01   #16
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

PASSATCI kardeşim ...

daha ne uzun yol tecrüben var ne uzun gece tecrüben ne bileyim ...

ehliyetini cebine koyduğun zaman arabanı daha rahat tanırsın.

Yanlama limiti geçtiğinde gerçekleşir. sürüş fiziği ile ilgili bilgin yoksa zaten işin kötü.

bence hiç zorlama şimdi.

kesin ciddi kaza yaparsın yada başkalarına zarar verirsin.

Eski 25-05-2006, 20:20   #17
Senior Member

onur_26 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiesta

ya tabi arabayı kaydırıp dengesini bozduktan sonra hızlı direksiyon hareketleri ve gaza basarak yanlama olur,sanırım bmw ve merc. bu olay daha rahat.ehliyeti alayım o zaman denerim

onur_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 20:22   #18
Pişman Değilim

pisman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Laguna

bilinenin aksine 4 x4 ler iyi yol tutar ama sürüş stili önden ve arkadan iten araçlardan daha farklıdır usta değilsen yüksek ağırlığın da etkisiyle toparlayamayacağın şekilde kayar, sürüş tekniklerini araştırırsan teorik bilgi bulabilirsin netten. önce bunlara takıl sonra yanlarsın. her zaman geçtiğin yol üzerinde olan virajda her geçişte +1-2 km hızını yukseltirsen (yol boş iken) en az zararla yırtarsın.

Eski 25-05-2006, 20:22   #19
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: ----

Aracın sınırlarını kullanmak istiyorsun galiba bildiğin bir yolda (trafiğe kapalı veya işlek olmayan bir yol olursa çok iyi olur gündüzleri yapma gece saat 1-2 den sonra yap) camını yarım aç hızla girmeye başla viraj bilk girdin araç sadece biraz jattı diyelim gaza biraz dokun abanırsan gaza araç kopar biraz az bas gaza lastik seslerini duyana kadar biraz arttır lastik sesini duyduğun zaman zaten sınıra ulaşmışsın demek.

Uygun ortam bulursan böyle şeyleri dene en hızlı şekilde viraj dönme kadar arabayı kopardığın zaman geri toplamayıda dene ama audi ile olcak iş değil arabaya yazık.

Yanlama olayı biraz zor 4 çekerde nasıl yapıldığını 4 çekerde bende bilmiyorum.Ama arkadan itiş ile çok kolay oluyor bi şahin bulursan nedersin.

Toprak bi yol bul asfaltta olur ama etrafta hiçbirşey olmasın boş anca yoldan çıkarsan ota felen gireceğin biyer ben yaklaşık 1.viteste 40 ile giderken debriyaja bas sonuna kadar bu arada gazıda diple ani bir hareketle direksiyonu kır ve ayğını debriyajdan aniden kaldır arka taraf dönüyor zaten sen ayağını gazdan çekene kadar yanlarsın...

Bu arada abilerim ben bunları yapıyorum ama kesinlikle trafiğe kapalı yerler ve gecenin geç saatlerinde yapıyorum kimseye tehlike teşkil etmeyecek şekilde...

emp:) Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 20:23   #20
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: ----

Bu arada arabada önden arkadan çekişi felan ayarlayabilirmusun yoksa sürekli 4 çekermi?

emp:) Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları