Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 07-01-2008, 02:01   #11
Junior Member

suya girmeden hızını düşürüp gaza veya frene basmassan bu tehlikeyi bir daha yasamassın dostum geçmiş olsun

EmrahBJK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-2008, 02:09   #12
Senior Member

xFTHx - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: ALMERA
Blog Kayıtları: 2
zaten su bırıkıntısı farkedildiginde yavaslamak lazım, icinde hertürlü sey olabılır araca cıddı zararlar verebilir.. yagmurda özellikle derin cukurlar gorunmeyebılır.. dıkkatlı olmak lazım

suya gırıp yuzmeye basladıgın zamanda panık yapmadan kucuk kucuk açı değişiklikleriyle toplamak lazım arabayı arkadasların dedıgı gıbı, frene veya gaza basılmamalı

Eski 10-01-2008, 17:26   #13
the essence of racing

Eğer ki su birikintisini içine girmeden farkettiysen, fren yap, olabilecek en ciddi basınçla. Tabii ki trafiğin o sıradaki halini de düşünerek. Ama su üzerinde olmadığından eminsen.. Yoksa başına iyice iş açarsın.
Suya girdiysen artık, ayağını hafifçe gazdan çek. FWD ise oldukça yumuşak, RWD ise küt diye de çekebilirsin, ama yine kontrollü olmakta fayda var.
Sonrası da, artık ne kadar tutarsa, direksiyon kontrollerine kalıyor.

Eski 10-01-2008, 18:08   #14
pleasure max

iynn-RS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Clio RS 172!!!
düz giderken girdigin su bırıkıntısınde gaz ve fren le hıc ılgılenme arabayı kendı halıne bırak ama dıreksıyonu sıkıca tut.suya ılk gırdıgınde araba bırden yavaslayacak ve sen dıreksıyonu dumduz tuttugun halde kızaklayarak hafıf saga sola oynayacaktır.panık yapıp dıreksıyonu oynatma.
aracın arkasını bırakacagını dusunup dıreksıyon hareketı yapma.arac hıc bır sekılde arkasını bırakmayacaktır ve eger cok hızlı degılsen zaten arac yeterınce yavslayacaktır.
eger bırıkıntıden cıktıgında aracın yonu degısmısse anı hareket yapıp aracı toplamaya calısmak gerıne aracın bır sure oyle gıtmesıne ızın ver ve daha sonra yumusak dıreksıyon hareketıyle serıdıne gır.

ama virajda ne yapacagını ne ben anlatabılırım ne de baska bır kımse.
vırajd ne olacgı hıc bellı olmaz.burda soyleyecegımız yanlıs bıseyle baskalarınıda yanıltabılırız.
vırajda sole olursa sole yap bole olursa bole yap dıyebılecegım hıc bısey bulamıyorum cunkı mılyonlarca olasılıkla karsılasbılırız.

ama sana onerebılecegım tek sey var. ki ben ole yapıyorum.

yagmurda-karda-tozlu yolda- toprak yolda -camurda aracının ve senın anı gelısen olaylara ne tepkıler verecegını ogrenmek ıcın saydıgım kosullarda arabanı bır kezde olsa dene.

mesela kar yagdıgında bos bıyer bulup arabanın ne tepkıler verdıgıne bak.frenlerını dene , spın attıgında ne yapabıleceklerıne bak.

bos bır yolda olusmus su bırıkıntılerının ıcınden gec.1-2-3 aracın ne tepkı verdıgını ogrenene kadar.

cunkı bunlar tamamen deneyımlerle olusabılecek seyler.

ama en onemlısı essegını once saglam kazıga bagla

iynn-RS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-01-2008, 22:53   #15
faça...

AmeriCANmscle - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: only şahin :)
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
geçen ay yağmurlu havada 100-120yle birikintiye daldım da ben,daldıktan sonra ne gaza ne frene bastım,arabanın kaydığı tarafın tersine hafif direksiyonu çevirdim,araba topladı,

lastiklerim michelin alpin di ama 4-5 senelik,ne diş kaldı,ne yumuşaklık

Eski 18-01-2008, 16:18   #16
Aşkı//M

F1R4T - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E36
Su birikintilerilerine hızlı girmeyi çok seviyorum. Birden bire araba ağır çekime giriyor. Film gibi

virajda falan tabi tehlikeli olabilir. amortisörlerin önemi de çok büyük ayrıca. aklında olsun.. Yol tutuşunda %100 fark yaratır.

Eski 02-05-2008, 19:49   #17
Junior Member

Bende 120 ile girdiğimi bilirim kaldırımı silme geçip kurtarmıştım...Bilerek yapmasamda sonradan düşündüğümde ve o su sesi aklıma geldiğinde zevk bile aldm ama çok tehlikeli..Umarım kimse o durumla karşılaşmaz çünkü hakimiyet denen şey araca geçiyor....

ArMy06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-05-2008, 22:50   #18
dEath vaLLey

Otomobil: megane ıı+corsa silverline
geçmiş olsun

crazyfitt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları