"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #61 | |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| Alıntı:
![]() cunku tc nın gorevı tekerın saracagı an gucu kesmek ve o ısını yapınca yogun karda gıdemıyor arac ne kadar devır vermeye calısırsan calıs. ama devreden cıkarınca ayagını hassas kullanarak cıkarabılıyorsun | |
| | |
| | #62 |
| +200hp club Kayıt Tarihi: 10-07-2004 Şehir: balıkesir,izmir Yaş: 24 Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
|
işte ayağı çok hassas kullanırsan ztn çıkarsın anca yoksa azcık sarmaya başladımı hiç çıkamaz arac ![]() tc var diyede ztn habıre gaza basıp durmuoz devreye girince hemen cekıoz ayağımızı
__________________ |
| | |
| | #63 | |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| Alıntı:
nasıl oluyorsa yerın asırrı kaygan oldugunu algılıyor kıtapcıkta yazıyor zaten yogun kar ve buzda tc ıle aracın yurumeyecegı | |
| | |
| | #64 | |
| '95 | Alıntı:
Direk gaz kesiyor ztn gaz kesincede çıkabilmen mümkün değil..TC kapalı az az gaz verirsen çıkıosun![]() Lastik olayına gelince..Bence 2 görüşte mantıken doğru..Nedeni şu..Yüzey alanı artarsa zemine uygulanan basınç düşer..Hoş lastiğin havasını düşürmekle yüzey alanında ne kadar artış sağlanır orası ayrı + mevzu bahsi geçen 1 tonluk bir kütle..Filmlerde ya da belgesellerde görürüz kar üstünde insanlar ayaklarına raket bağlayıp batmadan gezerler.. Diğer görüş daha doğru..Araç eğer yeterince yüksekse,ince tabanlı lastik sayesinde zemine daha iyi baskı uygulayabilir,bu da ztn direk kaygan zeminde daha iyi tutuş demek..En azından karda ve buzda bu böyle.. Bence eğer kar lastiğimiz yoksa ve bi şekilde gidemiyorsak,kaybedecek bir şey yok,basıncı düşürüp deneyebiliriz..Ben daha önce denemiştim ama pek bi fark göremedim açıkçası..
__________________ Skyline GT-R Mesajı son düzenleyen VSO : 04-12-2007 - 05:08 | |
| | |
| | #65 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Saplanma durumlarında TC saçmalatır. Kışın İstanbul'a gel. Ben çokca testini yaptım BMW ile. Sabit saplanılacak yere düştüğün zaman ASC aptallaşıyor. 2000rpm'de sabit kazıyorum yeri. Düğmeyi kapattığım an çok berbat değilse zemin pat küt atlıyor ileri. Yani açıklaması pek kolay değil ama şu var ki karda patinajsız ilerlemek gibi bir şey yok zaten. Bu nedenle TC'ler kötü oluyor. Ben karda çıktığımda hep kapatıyorum, ASC ile ileryebildiği yerlerde de kapatıyorum. Çok dangır dungur oluyor araba, benim kaya kaya döneceğim yerlerde har hur gürültü patırtı kopartıyor canımı sıkıyor. ![]() Ömer Sen olaya yolun yol olduğunu yok sayarak bakıyorsun. Kauçuğa göre daha kaygan ne demek şimdi? BUrada kaygan yol olarak kardan bahsediyoruz değil mi? Karda da önemli olan yere tutunabilmek. Sadece derin karda yapılmaz alttaki sert kara basmak için, az karı aşıp aslfalta basmak için de yapılır ince lastik. Sen tabanı genişlettiğin zaman yüzeylerdeki birim tutunmayı artıracağım diye, aracın tutunulacak zeminlere temas etmesini engelliyorsun. Böyle iyileştirme mi var? ve yine aynı soru. WRC'ler neden ince lastik o zaman? Uç muç. Neticede yere basmak istiyorlar. O mesajında senin cevap var zaten. Toprak kum vs.. O dediğin kumda yapılır. Kumda lastik indirilir ki yüzey alanı artsın ve birim alandaki ağırlık azalsın böylece araç saplanmasın. Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 04-12-2007 - 10:25 |
| | |
| | #66 |
| Orhan Baba Kayıt Tarihi: 05-03-2007 Şehir: Ankara Yaş: 30 Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4 |
teşekkürler güze paylaşım
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #67 |
| Senior Member |
emeğinize sağlık beyler
__________________ Apache mode on |
| | |
| | #68 |
| Team Lada |
en guzeli civili lastikle yol almak ruslarin hemen hemen hepsi kullaniyo ben haric 4 ceker araba dahi kis lastigi yoksa kaliyo bunu burda 0 km araba ile denedik toyota nin adam oldugu yerde debelenip durdu 2 saatlik calisma ile oldugu yerden kurtardik garibi ayni yerde benim araba kaldi bendede yazlik lastik var ama ben hic debelenmeden ciktim
|
| | |
| | #69 |
| membran member Kayıt Tarihi: 24-06-2006 Şehir: darfur Yaş: 23 Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
|
Omer +1 Karda basıncın yüksek olması desenlerin ortaya cıkmasına yardımcı olur ama buzda aynı şeyi yapacagına kanaat getiremedim. Çünkü buzu kıramıyoruz standart lastiklerle. Kardaki yüksek basıncın amacı lastiklerin kara derinlemesine dalmasını saglamak. Buzda sadece sürtünme yüzeyinin azalmasına yarar lastiklerin basıncının yüksek olması. Öte yandan düşük basıncta lastikler daha cok salınım yapabilir. Bu açıdan bakınca zararlı olabilir.
__________________ Close your eyes.. Let me kiss you.. |
| | |
| | #70 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Desenler optimum basınç ile ortaya çıkar, yüksek basınç ile değil. Ciddi uretim teknikleri ve hesaplarla uretiliyor o lastikler. Ne kadar basinc o kadar vakum bence dogru bir hesap degil.Bir de Ömer indirilmesi faydalı olur demiş. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|