Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-12-2007, 02:38   #61
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M3CSL Mesajı Göster
ben tractıon kontrol olayını anlamadım kapatınca da sarıo ztn.. olduu yere boşluk acıo önunde engel yaratıo arac cıkamıo.. tc devredeyken ıse daha homojen bi yuzeyde kalkıs yapıo arac...
tc devredeyken yogun bır kar kumesınden cıkmayı denedınmı hıc arac mılım kıpırdamıyor tc ıle

cunku tc nın gorevı tekerın saracagı an gucu kesmek ve o ısını yapınca yogun karda gıdemıyor arac ne kadar devır vermeye calısırsan calıs.

ama devreden cıkarınca ayagını hassas kullanarak cıkarabılıyorsun

www.OTVYEHAYIR.com
leventse Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 02:46   #62
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
işte ayağı çok hassas kullanırsan ztn çıkarsın anca yoksa azcık sarmaya başladımı hiç çıkamaz arac
tc var diyede ztn habıre gaza basıp durmuoz devreye girince hemen cekıoz ayağımızı

Eski 04-12-2007, 02:55   #63
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M3CSL Mesajı Göster
işte ayağı çok hassas kullanırsan ztn çıkarsın anca yoksa azcık sarmaya başladımı hiç çıkamaz arac
tc var diyede ztn habıre gaza basıp durmuoz devreye girince hemen cekıoz ayağımızı
işte onu diyorum cok yogun karda mınımum gaz da bıle tc devrede oluyor universıtenın parkından cıkmaya calıstım ben bı defa tc devrede ıken yaklasık 15 20 cm karda cok yumusak gaz verdım ımkanı yok bıra artırayım dedım gene olmuyor kesınlıkle mılım oynamadı araç sonra baktım olmuyor kapattım dsc yı cıktım

nasıl oluyorsa yerın asırrı kaygan oldugunu algılıyor

kıtapcıkta yazıyor zaten yogun kar ve buzda tc ıle aracın yurumeyecegı

www.OTVYEHAYIR.com
leventse Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 04:53   #64
VSO
'95

VSO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Renault Clio B Ph2.Hyundai Getz CRDI.
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leventse Mesajı Göster
işte onu diyorum cok yogun karda mınımum gaz da bıle tc devrede oluyor universıtenın parkından cıkmaya calıstım ben bı defa tc devrede ıken yaklasık 15 20 cm karda cok yumusak gaz verdım ımkanı yok bıra artırayım dedım gene olmuyor kesınlıkle mılım oynamadı araç sonra baktım olmuyor kapattım dsc yı cıktım

nasıl oluyorsa yerın asırrı kaygan oldugunu algılıyor

kıtapcıkta yazıyor zaten yogun kar ve buzda tc ıle aracın yurumeyecegı
Aynen..TC ile kesinlikle yürümüyor alet..Yumuşağı serti fln yok yürümüyo Direk gaz kesiyor ztn gaz kesincede çıkabilmen mümkün değil..TC kapalı az az gaz verirsen çıkıosun

Lastik olayına gelince..Bence 2 görüşte mantıken doğru..Nedeni şu..Yüzey alanı artarsa zemine uygulanan basınç düşer..Hoş lastiğin havasını düşürmekle yüzey alanında ne kadar artış sağlanır orası ayrı + mevzu bahsi geçen 1 tonluk bir kütle..Filmlerde ya da belgesellerde görürüz kar üstünde insanlar ayaklarına raket bağlayıp batmadan gezerler..

Diğer görüş daha doğru..Araç eğer yeterince yüksekse,ince tabanlı lastik sayesinde zemine daha iyi baskı uygulayabilir,bu da ztn direk kaygan zeminde daha iyi tutuş demek..En azından karda ve buzda bu böyle..

Bence eğer kar lastiğimiz yoksa ve bi şekilde gidemiyorsak,kaybedecek bir şey yok,basıncı düşürüp deneyebiliriz..Ben daha önce denemiştim ama pek bi fark göremedim açıkçası..

Mesajı son düzenleyen VSO : 04-12-2007 - 05:08
VSO Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 10:20   #65
the essence of racing

Saplanma durumlarında TC saçmalatır.
Kışın İstanbul'a gel. Ben çokca testini yaptım BMW ile. Sabit saplanılacak yere düştüğün zaman ASC aptallaşıyor. 2000rpm'de sabit kazıyorum yeri. Düğmeyi kapattığım an çok berbat değilse zemin pat küt atlıyor ileri. Yani açıklaması pek kolay değil ama şu var ki karda patinajsız ilerlemek gibi bir şey yok zaten. Bu nedenle TC'ler kötü oluyor. Ben karda çıktığımda hep kapatıyorum, ASC ile ileryebildiği yerlerde de kapatıyorum. Çok dangır dungur oluyor araba, benim kaya kaya döneceğim yerlerde har hur gürültü patırtı kopartıyor canımı sıkıyor.

Ömer
Sen olaya yolun yol olduğunu yok sayarak bakıyorsun. Kauçuğa göre daha kaygan ne demek şimdi? BUrada kaygan yol olarak kardan bahsediyoruz değil mi? Karda da önemli olan yere tutunabilmek. Sadece derin karda yapılmaz alttaki sert kara basmak için, az karı aşıp aslfalta basmak için de yapılır ince lastik.
Sen tabanı genişlettiğin zaman yüzeylerdeki birim tutunmayı artıracağım diye, aracın tutunulacak zeminlere temas etmesini engelliyorsun. Böyle iyileştirme mi var? ve yine aynı soru. WRC'ler neden ince lastik o zaman? Uç muç. Neticede yere basmak istiyorlar.
O mesajında senin cevap var zaten. Toprak kum vs..
O dediğin kumda yapılır. Kumda lastik indirilir ki yüzey alanı artsın ve birim alandaki ağırlık azalsın böylece araç saplanmasın.

Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 04-12-2007 - 10:25
thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 10:20   #66
Orhan Baba

godfather - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4
teşekkürler güze paylaşım

Eski 04-12-2007, 10:41   #67
Senior Member

bafali - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Navara
emeğinize sağlık beyler

Eski 04-04-2008, 00:41   #68
Team Lada

gunesinoglu - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 03-samara00-vega
Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to gunesinoglu
en guzeli civili lastikle yol almak ruslarin hemen hemen hepsi kullaniyo ben haric 4 ceker araba dahi kis lastigi yoksa kaliyo bunu burda 0 km araba ile denedik toyota nin adam oldugu yerde debelenip durdu 2 saatlik calisma ile oldugu yerden kurtardik garibi ayni yerde benim araba kaldi bendede yazlik lastik var ama ben hic debelenmeden ciktim

gunesinoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-04-2008, 01:31   #69
membran member

CrKN - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
Omer +1

Karda basıncın yüksek olması desenlerin ortaya cıkmasına yardımcı olur ama buzda aynı şeyi yapacagına kanaat getiremedim. Çünkü buzu kıramıyoruz standart lastiklerle. Kardaki yüksek basıncın amacı lastiklerin kara derinlemesine dalmasını saglamak. Buzda sadece sürtünme yüzeyinin azalmasına yarar lastiklerin basıncının yüksek olması.

Öte yandan düşük basıncta lastikler daha cok salınım yapabilir. Bu açıdan bakınca zararlı olabilir.

Eski 04-04-2008, 02:18   #70
the essence of racing

Desenler optimum basınç ile ortaya çıkar, yüksek basınç ile değil. Ciddi uretim teknikleri ve hesaplarla uretiliyor o lastikler. Ne kadar basinc o kadar vakum bence dogru bir hesap degil.

Bir de Ömer indirilmesi faydalı olur demiş.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları