Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 04-12-2007, 01:17   #51
VSO
'95

VSO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Renault Clio B Ph2.Hyundai Getz CRDI.
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leventse Mesajı Göster
dsc devrede ıken yogun kaygan zemınd kaymayı hısseden arac yurumuyor zaten ne yaparsan yap

ben bunun tersını dusunuyorum bı kere vıraz alırken dusuk vıtesle gırdım devır cok degıldı o kadar ama kayganlık varmıs bıseyler dokulmus yola ona ragmen kaydı arka taraf

kaymamak ıcın olabıldıgınce az tok olması lazım
aman aman..yüksek viteste gerilim olmadığı için özellikle önden çekişli araçta arkayı tık die bırakıverirsin..

Eski 04-12-2007, 01:24   #52
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Ralli lastiklerindeki amaç daha uç bir durum. dediğim gibi çivili lastik amacı karın altındaki zemine tutunabilmek.

Lastik havalarının azaltılması yanlış bir uygulama değil sadece onu söyledim. aracın toprak kum kar gibi koşullarda saplanmasını önler öncelikle. yüzey alanını genişletir bu sayede tutunmayı arttırır. ayrıca lastiğin patinaj çekmesi lastik basıncı düşükken daha zor olur. zaten dediğim gibi çöl yarışlarında kar üzerindeki araçlarda hep lastik basınçları çok düşüktür çünkü amaç karlı zemine tutunabilmek.

Eski 04-12-2007, 01:25   #53
Senior Member

Naman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Peugeot 207 RC
Kaygan zeminde her nasıl olursa olsun yüzey alanı genişlemesi tutuşu azaltır. Arttırmaz.

Naman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 01:34   #54
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi VSO Mesajı Göster
aman aman..yüksek viteste gerilim olmadığı için özellikle önden çekişli araçta arkayı tık die bırakıverirsin..

onden cekısı pek bılmıyorum konustuklarım arkadan ıtıs ıcındı

aslında bu ıs bıraz da hıssetme işi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad Mesajı Göster
Ömer kumda indiririm de.. Kar çok farklı abicim.
WRC'lere özenip daracık lastik takmakta doğru değil, ama indirmek kesinlikle kaydırır aracı..

VSO-leventse ikiniz de haklısınız: :
FWD'de aşırı yüksek vites arkayı kaydırır. RWD'de de düşük vites.
edit: benım FWD ye de bıraz meyıl vermem lazım bılgım gercekten az bu konuda sadece surmek soforluk olmuyor

cok da hazzetmıyorum aslında FWD den

www.OTVYEHAYIR.com

Mesajı son düzenleyen leventse : 04-12-2007 - 01:39
leventse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 01:35   #55
the essence of racing

WRC'lere özenip daracık lastik takmakta doğru değil, ama indirmek kesinlikle kaydırır aracı..
yuzey alaninin genislemesi her zaman tutunmayi artirmaz, ideal ortam degil ki bu. yere basma kuvvetini azaltiyorsun.. aquaplanning neden su kanali olan lastiklerde daha az oluyor.. lastik kendini suyun icine sokabildigi icin.. kaygan zeminde yere basma onemlidir.

Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 04-12-2007 - 01:39
thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 01:36   #56
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OmerRS Mesajı Göster
Ralli lastiklerindeki amaç daha uç bir durum. dediğim gibi çivili lastik amacı karın altındaki zemine tutunabilmek.

Lastik havalarının azaltılması yanlış bir uygulama değil sadece onu söyledim. aracın toprak kum kar gibi koşullarda saplanmasını önler öncelikle. yüzey alanını genişletir bu sayede tutunmayı arttırır. ayrıca lastiğin patinaj çekmesi lastik basıncı düşükken daha zor olur. zaten dediğim gibi çöl yarışlarında kar üzerindeki araçlarda hep lastik basınçları çok düşüktür çünkü amaç karlı zemine tutunabilmek.
omer alanı artırsan da cm^2 basına dusen agırlık azalacagı ıcın tutus azalır az alanla kuvvetlı tutus daha onemlı

www.OTVYEHAYIR.com
leventse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-12-2007, 02:10   #57
TeamRS

OmerRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad Mesajı Göster
yuzey alaninin genislemesi her zaman tutunmayi artirmaz, ideal ortam degil ki bu. yere basma kuvvetini azaltiyorsun.. aquaplanning neden su kanali olan lastiklerde daha az oluyor.. lastik kendini suyun icine sokabildigi icin.. kaygan zeminde yere basma onemlidir.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi leventse Mesajı Göster
omer alanı artırsan da cm^2 basına dusen agırlık azalacagı ıcın tutus azalır az alanla kuvvetlı tutus daha onemlı

http://www.4x4offroads.com/at405-radial.html

burada neden lastik basınçlarının düşürüldüğünü anlatıyor. yani demek istediğim bu inanış yanlış değildir. araçların kar tabakasının altındaki zemine tutunması mümkün olmayabilir o yüzden alanı genişletip lastiklerin kara saplanması engellenir ve tutunma yüzeyi sağlanır.

bir de tamamen kardan bağımsız düşünğrsek yüzeyin geniş olması tutuşu "her zaman" arttırır çünkü yüzeydeki tepki kuvvetleri daha homojen dağılmaktadır ve çeşitli durumlarda da bunu koruyabilmektedir.

naman:

kaygan zemin derken neye göre kaygan zemin? yani kaygan olmak diğer bir deyişle tutunmanın az olması belirlenmiş bir katsayı ile ifade edilir. beton asfalta göre daha kaygan olabilir ama kauçuk'a göre ikisi de kaygan zemindir. e o zaman beton kaygan zemin olarak kabul edilince formulasyon değişemeyeceğine göre. bu katsayı ne kadar az olursa olsun iyi tutunan yüzeylerde uygulanan yöntemlerle tutuş arttırılabilir.

Eski 04-12-2007, 02:16   #58
©

The KrAl - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 9n
ömerin yazdığı envai çeşit mesaja katılıyorum bu konudaki, nedenlerini belirtmeme gerek yok zaten o yazmış.

Eski 04-12-2007, 02:22   #59
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Deneriz abicim

Uludağa çıkarken indiriyim sizin için lastikleri

Eski 04-12-2007, 02:36   #60
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
ben tractıon kontrol olayını anlamadım kapatınca da sarıo ztn.. olduu yere boşluk acıo önunde engel yaratıo arac cıkamıo.. tc devredeyken ıse daha homojen bi yuzeyde kalkıs yapıo arac...

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları