"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #51 | |
| '95 | Alıntı:
aman aman..yüksek viteste gerilim olmadığı için özellikle önden çekişli araçta arkayı tık die bırakıverirsin..
__________________ Skyline GT-R | |
| | |
| | #52 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
|
Ralli lastiklerindeki amaç daha uç bir durum. dediğim gibi çivili lastik amacı karın altındaki zemine tutunabilmek. Lastik havalarının azaltılması yanlış bir uygulama değil sadece onu söyledim. aracın toprak kum kar gibi koşullarda saplanmasını önler öncelikle. yüzey alanını genişletir bu sayede tutunmayı arttırır. ayrıca lastiğin patinaj çekmesi lastik basıncı düşükken daha zor olur. zaten dediğim gibi çöl yarışlarında kar üzerindeki araçlarda hep lastik basınçları çok düşüktür çünkü amaç karlı zemine tutunabilmek. |
| | |
| | #53 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
|
Kaygan zeminde her nasıl olursa olsun yüzey alanı genişlemesi tutuşu azaltır. Arttırmaz.
|
| | |
| | #54 | ||
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| Alıntı:
onden cekısı pek bılmıyorum konustuklarım arkadan ıtıs ıcındı aslında bu ıs bıraz da hıssetme işi ![]() Alıntı:
![]() cok da hazzetmıyorum aslında FWD den Mesajı son düzenleyen leventse : 04-12-2007 - 01:39 | ||
| | |
| | #55 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Ömer kumda indiririm de.. Kar çok farklı abicim. WRC'lere özenip daracık lastik takmakta doğru değil, ama indirmek kesinlikle kaydırır aracı.. yuzey alaninin genislemesi her zaman tutunmayi artirmaz, ideal ortam degil ki bu. yere basma kuvvetini azaltiyorsun.. aquaplanning neden su kanali olan lastiklerde daha az oluyor.. lastik kendini suyun icine sokabildigi icin.. kaygan zeminde yere basma onemlidir. VSO-leventse ikiniz de haklısınız: : FWD'de aşırı yüksek vites arkayı kaydırır. RWD'de de düşük vites. Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 04-12-2007 - 01:39 |
| | |
| | #56 | |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| Alıntı:
| |
| | |
| | #57 | ||
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
| Alıntı:
Alıntı:
http://www.4x4offroads.com/at405-radial.html burada neden lastik basınçlarının düşürüldüğünü anlatıyor. yani demek istediğim bu inanış yanlış değildir. araçların kar tabakasının altındaki zemine tutunması mümkün olmayabilir o yüzden alanı genişletip lastiklerin kara saplanması engellenir ve tutunma yüzeyi sağlanır. bir de tamamen kardan bağımsız düşünğrsek yüzeyin geniş olması tutuşu "her zaman" arttırır çünkü yüzeydeki tepki kuvvetleri daha homojen dağılmaktadır ve çeşitli durumlarda da bunu koruyabilmektedir. naman: kaygan zemin derken neye göre kaygan zemin? yani kaygan olmak diğer bir deyişle tutunmanın az olması belirlenmiş bir katsayı ile ifade edilir. beton asfalta göre daha kaygan olabilir ama kauçuk'a göre ikisi de kaygan zemindir. e o zaman beton kaygan zemin olarak kabul edilince formulasyon değişemeyeceğine göre. bu katsayı ne kadar az olursa olsun iyi tutunan yüzeylerde uygulanan yöntemlerle tutuş arttırılabilir. | ||
| | |
| | #58 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ankara Otomobil: 9n
|
ömerin yazdığı envai çeşit mesaja katılıyorum bu konudaki, nedenlerini belirtmeme gerek yok zaten o yazmış.
__________________ www.travian.com.tr |
| | |
| | #59 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
Deneriz abicim ![]() Uludağa çıkarken indiriyim sizin için lastikleri
__________________ |
| | |
| | #60 |
| +200hp club Kayıt Tarihi: 10-07-2004 Şehir: balıkesir,izmir Yaş: 24 Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
|
ben tractıon kontrol olayını anlamadım kapatınca da sarıo ztn.. olduu yere boşluk acıo önunde engel yaratıo arac cıkamıo.. tc devredeyken ıse daha homojen bi yuzeyde kalkıs yapıo arac...
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|