"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 | |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Kaygan zeminde araç kullanmak...
ABS konusu geçmiş. Eğer bir de araç FWD ise, ABS'nin karda fren mesafesini uzatması son derece normal. Aşırı kaygan bir zemin olmadığı sürece lastikler kiltlendiğinde aracın kafası yeri kazıyarak durur. Altından buz çıkarsa kötü tabii. ABS araç stabil olsun diye sürekli eksik fren yapar ve evet fren pedalı daha yukarıda sertleştiği için ufak hamlelere daha az izin verir. Ancak ben yine de ABS'li araçta olmak isterim. Limitli frenaj ile bu ABS dezavantajının önüne geçilebilir. Alıntı:
Ama meraklı isen zaten Sürücü El Kitabı'nı hatim edersin, orada yazıyor, DSC'nin devre dışı bırakılması gereken zamanlar. Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 30-03-2006 - 21:29 | |
| | |
| | #42 |
| Nissan Takım Kaptanı | Re: Kaygan zeminde araç kullanmak...
Bugün minibüse bindim,şirinevlere saptık tam o sırada yağmur hafif atıştırmaya başladı ![]() Orda sağlı sollu bi viraj var bilen bilir tam oraya geldiğimiz anda minibüsün yanyan gitmeye başladığını farkettim,şoför Allahtan gençti zor toparladı bi 20 metre falan yanladık heralde ![]() Valla sabah sabah iyi adrenalin oldu istese böyle yanlayamazdı
__________________ |
| | |
| | #43 |
|
Yollar saçmalamaya başladı. Sahildeki İdealtepe körüsüne geldik, Kadıkoy tarafından. Maksat o virajı bir yoklamak. Sonra yolun bittiği yerden geri döndüm, tasarım harikası ayrım ile tekrar sahile Kadıkoy yönüne ineceğim Karayolları ve İBB bünyesinde mühendis olmadığının kanıtı olan bir ayrımdır orası.. Azıcık tatlı tatlı gireyim dedim, viyadük üstü hemen şahlanmış.. Hiç direksiyon falan sıfır.. Arkadaşta kameraya alıyordu.. Tam filmlik kaza yapıyorduk orada kaldırımdan önce demirler var öküz gibi, alır ne bulursa aşağı. Nasıl vurmadık anlamadım,az biraz tutunma gelince hemen frene bastım vallahi hiç güvenemedim kendime.. Aman dikkat.. Kış lastiği vakti geliyor iyice. |
| | |
| | #44 |
| ***2.ÇARKÇI*** |
hehe... ben kendımı orda gelsıtırdım... ha orda 1de ters yon var bılıyorsun karsıdan gelıyorlar yokus sonrası... tasarım harıkası bır ustgecıdımız var mahallemızde
__________________ |
| | |
| | #45 | |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 31
| Alıntı:
__________________ Kingdom of drift | |
| | |
| | #46 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
|
yazıyı kafam güzelken yazmışım belli... bu kadar imla hatası olmaz ![]()
__________________ |
| | |
| | #47 |
| '95 |
++kaygan zeminde asla yüksek viteste seyretmeyin..hele viraj alırken;apeksi geçtikten sonra..
__________________ Skyline GT-R |
| | |
| | #48 | ||
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| Alıntı:
Alıntı:
kaymamak ıcın olabıldıgınce az tok olması lazım | ||
| | |
| | #49 | |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
| Alıntı:
ralli araçlarındaki lastikler ise yüksek yere uygulanan basınç sayesine karın altındaki sert zemine temas edilmesini sağlar. sürtünme kuvvet analizi ise araç lastikleri ve palet kullanılan durumlarda bu kadar kolay bir kabulle hesaplanamaz. relatif hareket hiç olmadığından ana formulasyon doğrudur fakat tepki kuvvetinin uygulanacağı yüzey dinamik kuvvetler ile değiştiğinden belirli bir temas alanının korunması gerekiyor. | |
| | |
| | #50 |
|
Lastik havası azaltılırsa, birim alandaki yere basma kuvveti azalır Ömer.. Böyle bir tutunma şekli mi olur karda? Ralli araçlarında neden çok ince olduğunu da biliyorsun söylüyorsun.. Üzerine nasıl üstte dediğini savundun anlamadım ben. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|