Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 26-11-2005, 02:15   #11
alayına isyan

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Heel And Toe Tekniği

emrah aynı olay bizim starextede war wites küçülttüğünde weya klimayı açtığında gaz pedalı bir miktar içeri gidiyo

Eski 30-11-2005, 09:48   #12
SportBack FSI S-line

magirus - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

hell n toe tekniği tarihe karişmş bir tekniktir arkidaşlar, onun yerine artık sol ayak freni çok moda, ....çalışın derim

magirus adlı kullanıcının Foto Albumüne Bak magirus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-11-2005, 18:12   #13
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ

1. emrah gsl:benimde önceki arabamda boyle bir durum vardı (polo) ama bende aşırı düşük devirde viteste gidersem araba stop etmesin diye gaz veriyordu ve dediğin gibi pedal kendiliğinden basılıyordu.

2.yahu sevgili magirus, heel&toe ile solayak freninin pek alakası yok. örnek vermek gerekirse, sol ayak freni yaparken vites nasıl küçültüyorsun? frenden ayağını çekip debriyaja basman lazım, bu durumda freni hangi yağanla yapcaksın? yine emektar sağ ayak.
ikisi farklı şeyler, ama ikisi de çok önemli.
bence heel&toe özellikle RWD arabalarda şart, sol ayak freni de 4WD veya FWD arabalarda şart.

dultyRS adlı kullanıcının Foto Albumüne Bak dultyRS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-12-2005, 02:24   #14
the essence of racing

magirus
nereden bağdaştırdın ikisini ben de pek anlamadım..

Sol ayak freni aracın arkasını da kaydıran ve zaman zaman bu işe yarasın diye yapılan bir teknik ki ALS'li araçlarda bile hala yapılıyorsa tek amaç budur.

heeln toe ise aracın arkası kymasın diye yapılır..
Ayrıca RWD araçlarda sol ayak freni birazzzcık hikaye olur çıkar...

dulty +1

Eski 06-12-2005, 09:52   #15
SportBack FSI S-line

magirus - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad
magirus
nereden bağdaştırdın ikisini ben de pek anlamadım..

Sol ayak freni aracın arkasını da kaydıran ve zaman zaman bu işe yarasın diye yapılan bir teknik ki ALS'li araçlarda bile hala yapılıyorsa tek amaç budur.

heeln toe ise aracın arkası kymasın diye yapılır..
Ayrıca RWD araçlarda sol ayak freni birazzzcık hikaye olur çıkar...

dulty +1
ben ikisini bağldaştırmıyorum ki...ikiside apayrı şeyler, az biraz bilgim var, helln toe eski rwd araçlardda kullanılırdı nedeni ise eski tip motorların kompresyona bindirdiğinde kolay devirlenmeyip çekis sistemini bloke etmesiydi, amerikanda, e21 315 de, w115 230 da hepsinde başarıyla çalışan bu sistem artık yeni nesillerde o kadar etkili olmuyor ...
sol ayak fren tekniğini öğrenmek sol ayağı frene hassaslaştırmak heel n toe yi öğrenmekten daha yararlı olacaktır özellikle turbo beslemeli araçlarda....yani anlatmak istediğim bu....

magirus adlı kullanıcının Foto Albumüne Bak magirus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-2005, 23:36   #16
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi magirus
ben ikisini bağldaştırmıyorum ki...ikiside apayrı şeyler, az biraz bilgim var, helln toe eski rwd araçlardda kullanılırdı nedeni ise eski tip motorların kompresyona bindirdiğinde kolay devirlenmeyip çekis sistemini bloke etmesiydi, amerikanda, e21 315 de, w115 230 da hepsinde başarıyla çalışan bu sistem artık yeni nesillerde o kadar etkili olmuyor ...
sol ayak fren tekniğini öğrenmek sol ayağı frene hassaslaştırmak heel n toe yi öğrenmekten daha yararlı olacaktır özellikle turbo beslemeli araçlarda....yani anlatmak istediğim bu....
son sölediklerine katılsamda yinede h&t olayı hakkında yanlış düşünüyorsun bence. bu motorun modernliğiyle bir miktar bağlantılı olsada en modern motorda bile gerekiyo. sebepler:
1. h&t zaten frenaj altında yapıldığı için debriyajı bırakmasan da arka tekerleklerde bi yavaşlatma gücü zaten var ki genelde gazladıına göre frenede baya kuvvetli basıyosundur, arka tekerleklerde baya frenleniyodur.
2. araba frelediği için aracın ağarlığı öne binmiş dolayısıyla arka tekerleklerin yere tutunması iyice azalmıştır.
3. buna bide (viraj girişinde hata yapıldığı varsayılarak) viraja girmiş bulunduğnu da ekle (yani arka lastiklerde yanal yük), araba zaten ya kaymak üzere yada zaten kayıyo

yani noolursa olsun (3.yü saymasan bile) yukardaki nedenlerden h&t bence şart.
ha, her zaman her yerde demiyorum, agresif fren kullanımı sırasında şart. zaten acelen yoksa debriyajı yavaş bırakırsan motor illa devirlenir.

işin teorisi hariç şahsen denediim için şart olduunu ayrıca biliyorum (örnek araba MZ3)

dultyRS adlı kullanıcının Foto Albumüne Bak dultyRS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-12-2005, 18:33   #17
Çiko Member

Maxiboost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: hepsi :D

2 teknikte gerekli bir okadar da yararlıdır kanımca zaten uyguladığınızda farkı anlıyorsunuz

Does your heart beats in RPM's???
Maxiboost adlı kullanıcının Foto Albumüne Bak Maxiboost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2006, 05:46   #18
Aktif Üye

steinmetz1 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

aracınızda sıralı tür vites yoksa h&t gerekir mutlaka, vites küçültmek için sol ayağınıza ihtiyacınız varsa yani... yoksa debriyaj yerine sol ayakla frene sağ ayakla da gaza basmak en rahatı olacaktır...

steinmetz1 adlı kullanıcının Foto Albumüne Bak steinmetz1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-03-2006, 20:34   #19
the essence of racing

Anlatmak istediğin şey güzel ama, sol ayak freni RWD araçta ne işe yarar bana söyler misin?
Amaç zaten sadece arka tekerlere fren uygulayıp kaymalarını sağlamak ve dönüş çapını düşürmek. Gaza basıyorsun arka lastiklere nasıl fren uygulanacak?

Ayrıca istediği kadar kolay devirlensin, heel & toe yapılmadığı takdirde RWD aracta
1. Zaman kaybı olur
2. Aracın arkasının stabilitesi azalır eğer ki ÇOOK uzun süren bir vites değişimi yapılmıyorsa. Ki bu da 1. maddeyi çok uzatıyor.

Eski 30-03-2006, 21:26   #20
GERMANCARS

şu otomatik şanzuman çok rahat ama ne zaman bi manuel seviyesine ulaşıcak merak ediyroum, yokuş aşağı inerken triptronicte vites küçülttüğümde zemin biraz ıslaksa arabanın arkası başlıyor dans etmeye, esp topluyo ama esp olmasa çok tehlikeli olabilir

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları