"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| alayına isyan | Re: Heel And Toe Tekniği emrah aynı olay bizim starextede war wites küçülttüğünde weya klimayı açtığında gaz pedalı bir miktar içeri gidiyo
__________________ BU TOPRAKLARDA SU İÇENİN BİLEKLERİ TUNÇ OLUR. TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR |
| |
| | #12 |
| SportBack FSI S-line | Re: Heel And Toe Tekniği hell n toe tekniği tarihe karişmş bir tekniktir arkidaşlar, onun yerine artık sol ayak freni çok moda, ....çalışın derim
|
| |
| | #13 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 30-11-2005 Yaş: 29 Otomobil: A3 1.4TFSİ | Re: Heel And Toe Tekniği 1. emrah gsl:benimde önceki arabamda boyle bir durum vardı (polo) ama bende aşırı düşük devirde viteste gidersem araba stop etmesin diye gaz veriyordu ve dediğin gibi pedal kendiliğinden basılıyordu. 2.yahu sevgili magirus, heel&toe ile solayak freninin pek alakası yok. örnek vermek gerekirse, sol ayak freni yaparken vites nasıl küçültüyorsun? frenden ayağını çekip debriyaja basman lazım, bu durumda freni hangi yağanla yapcaksın? yine emektar sağ ayak. ikisi farklı şeyler, ama ikisi de çok önemli. bence heel&toe özellikle RWD arabalarda şart, sol ayak freni de 4WD veya FWD arabalarda şart. |
| |
| | #14 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 | Re: Heel And Toe Tekniği magirus nereden bağdaştırdın ikisini ben de pek anlamadım.. Sol ayak freni aracın arkasını da kaydıran ve zaman zaman bu işe yarasın diye yapılan bir teknik ki ALS'li araçlarda bile hala yapılıyorsa tek amaç budur. heeln toe ise aracın arkası kymasın diye yapılır.. Ayrıca RWD araçlarda sol ayak freni birazzzcık hikaye olur çıkar... dulty +1
__________________ www.otvyehayir.com |
| |
| | #15 | |
| SportBack FSI S-line | Re: Heel And Toe Tekniği Alıntı:
sol ayak fren tekniğini öğrenmek sol ayağı frene hassaslaştırmak heel n toe yi öğrenmekten daha yararlı olacaktır özellikle turbo beslemeli araçlarda....yani anlatmak istediğim bu.... | |
| |
| | #16 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 30-11-2005 Yaş: 29 Otomobil: A3 1.4TFSİ | Re: Heel And Toe Tekniği Alıntı:
1. h&t zaten frenaj altında yapıldığı için debriyajı bırakmasan da arka tekerleklerde bi yavaşlatma gücü zaten var ki genelde gazladıına göre frenede baya kuvvetli basıyosundur, arka tekerleklerde baya frenleniyodur. 2. araba frelediği için aracın ağarlığı öne binmiş dolayısıyla arka tekerleklerin yere tutunması iyice azalmıştır. 3. buna bide (viraj girişinde hata yapıldığı varsayılarak) viraja girmiş bulunduğnu da ekle (yani arka lastiklerde yanal yük), araba zaten ya kaymak üzere yada zaten kayıyo yani noolursa olsun (3.yü saymasan bile) yukardaki nedenlerden h&t bence şart. ha, her zaman her yerde demiyorum, agresif fren kullanımı sırasında şart. zaten acelen yoksa debriyajı yavaş bırakırsan motor illa devirlenir. işin teorisi hariç şahsen denediim için şart olduunu ayrıca biliyorum (örnek araba MZ3) | |
| |
| | #17 |
| Çiko Member | Re: Heel And Toe Tekniği 2 teknikte gerekli bir okadar da yararlıdır kanımca zaten uyguladığınızda farkı anlıyorsunuz
__________________ ![]() Does your heart beats in RPM's??? |
| |
| | #18 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Yaş: 25 | Re: Heel And Toe Tekniği aracınızda sıralı tür vites yoksa h&t gerekir mutlaka, vites küçültmek için sol ayağınıza ihtiyacınız varsa yani... yoksa debriyaj yerine sol ayakla frene sağ ayakla da gaza basmak en rahatı olacaktır...
|
| |
| | #19 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 | Re: Heel And Toe Tekniği Anlatmak istediğin şey güzel ama, sol ayak freni RWD araçta ne işe yarar bana söyler misin? Amaç zaten sadece arka tekerlere fren uygulayıp kaymalarını sağlamak ve dönüş çapını düşürmek. Gaza basıyorsun arka lastiklere nasıl fren uygulanacak? Ayrıca istediği kadar kolay devirlensin, heel & toe yapılmadığı takdirde RWD aracta 1. Zaman kaybı olur 2. Aracın arkasının stabilitesi azalır eğer ki ÇOOK uzun süren bir vites değişimi yapılmıyorsa. Ki bu da 1. maddeyi çok uzatıyor.
__________________ www.otvyehayir.com |
| |
| | #20 |
| GERMANCARS | Re: Heel And Toe Tekniği şu otomatik şanzuman çok rahat ama ne zaman bi manuel seviyesine ulaşıcak merak ediyroum, yokuş aşağı inerken triptronicte vites küçülttüğümde zemin biraz ıslaksa arabanın arkası başlıyor dans etmeye, esp topluyo ama esp olmasa çok tehlikeli olabilir
__________________ 1- Dayak nedir? 2- Neden atılır? |
| |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|