"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #251 | |
| PitBull Kayıt Tarihi: 11-09-2007 Şehir: Malatya Yaş: 18
| Alıntı:
Ben 100 kmh Giderken el frenini çekip yanlamayı deneyecem Tabi toparlayabilirsem geri
__________________ http://img80.imageshack.us/img80/274...stomaj8fc0.jpg | |
| | |
| | #252 | |
| Senior Member | Alıntı:
| |
| | |
| | #253 |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| işte onu dıyorum bende bunu yaparsak aracın cekıs onde oldugundan kafa tarafı ıyıce sacmalamazmı bı oraya bı buraya
|
| | |
| | #254 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Levent RWD'ye alıştıktan sonra bir süre sadece seyretmen lazım. FWD araçların arkadan kayma sebebi ağırlığın öne yığılması olduğu için, hiç bir şey yapmasan bile araç toplayabiliyor kendini. Ayrıca yan eşiği de daha yüksek RWD'ye göre, zira ön lastikleri tamamen virajın dışına çevirip gaza bastığında aracın önü geri arabayı toplamak istiyor. RWD'de bu yok. Misal, Compact ile spin attığım bir eşik vardı o ezberimde artık. Oradan daha fazla kayarsa arkası, spin'den kurtulmanın yolu yoktu. Fiesta ile yokuş aşağı viraj dönerken koptu arkası bir yere, ben aracı tanıyayım diye yayvan davranında da iyice geldi, bir anda geçti o eşiği, eyvah dedim, önümde kanal ve çimenlik vs var, E5 bağlantı yolu. Kontrayla az gaz verince hop geri geldi. Neler yapılabilir o an? Tabii kaymaya göre değişiklik gösterir ama.. Frenle alakan olmayacak bir kere. Öğrendikten sonra Naman'ın dediği gibi işi uzatmak için yapabilirsin sadece. Gazdan temelli çekme ayağını (eğer ki kar-buz gibi çok kaygan bir zeminde, önden kaymaya da meğilli değilsen). Direksiyonu öncelikle düz konuma getir. Bu çoğu zaman yeterli olacaktır. O an arkası hafifçe toplamaya başlamadıysa, çok az kontraya başlayabilirsin, o esnada da gaza biraz daha fazla bas. RWD'ye göre direksiyonlar AŞIRI hissiz olacağı için bayağı bir adrenalin salgılatabilir, ne olduğunu anlamayacaksın çünkü uzun süre. Önemli bir faktör burada, aracın ön aksamının kalitesi. Misal 106'lar bir anda atardı kendini ters tarafa, senin söylediğin durumun oluşması muhtemeldi. Fiesta'da bu biraz daha yumuşak gerçekleşiyor. Ama arkalar torsiyon olan araçlarda zaten çok kolay arkasını bıraktığı için, abartı işlere pek girişmiyorsun ve toplaması rahat oluyor. |
| | |
| | #255 | ||
| --- Kayıt Tarihi: 14-05-2006 Şehir: . Otomobil: .
| Alıntı:
Alıntı:
__________________ | ||
| | |
| | #256 | |
| PitBull Kayıt Tarihi: 11-09-2007 Şehir: Malatya Yaş: 18
| Alıntı:
__________________ http://img80.imageshack.us/img80/274...stomaj8fc0.jpg | |
| | |
| | #257 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
|
Yanlamak ne demek=
|
| | |
| | #258 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
| hehe yabancı dillerden geliyor hep. sideways ten çevirmişler heralde.
|
| | |
| | #259 | |
| Freddy Kruegger Kayıt Tarihi: 19-06-2005 Şehir: Ankara Yaş: 22 Otomobil: BMW 3 18i e46
| Alıntı:
astra ile hiç arkadan kayma yaşamadığım için sonuçları gerçekten bilmiyordum kolay kolay kopmuyor onden çeker ama bi gün başıma gelirse ne yapmam gerektiğini bilmem lazım | |
| | |
| | #260 |
| HKS bluewolf :) Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
|
El fireni ile viraj donmek; Güven Özveri Tecrübe ister .... anlayana
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|