Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-11-2007, 23:49   #201
mutluluklar komada...

magicblack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
abi ben misal verdim direk yüksek hızda denerse ne olcak takla atarsın allah korusun.yawaş yawaş dene.200 de cesareti warsa yapar

magicblack Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-11-2007, 23:53   #202
mutluluklar komada...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi volkansah Mesajı Göster
okadar katı olma yaw bı cezasına gore agac dıksın vazgecer zaten
abi ben misal weiriyorum illa araplar gibi kaymasına gerek yokki

Eski 25-11-2007, 00:38   #203
AhMeT

volume81 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

slm aranıza yeni katıldım daha hiç el freni ile viraj dönmedim ama dönen arkadaşlarımın hepsi refüjlerle tanıştılar

volume81 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-11-2007, 00:39   #204
Senior Member

maniack_tuner - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Blog Kayıtları: 1
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dultyRS Mesajı Göster
arkadan itisli araclarda drifte girmek icin kullanılabilir. veya yukarda bahsettigim gibi gec frenaj sonucu yazılmaya ramak kalmısken -otu kurtarmanıza da yarıyabilir (bir kere basımıza geldi: 206gti onden bir koptu bariyerlere girmek uzereyken el freni hayat kurtardı)
kesinlikle katılıyorum tabi şu soru akla gelir daha önce neden fren yapmadın derler 1 kere başıma geldi çekmediğim için kaza yaptım ehlikeyiften yokuştan inerken yanımda kız arkadaşım var toprak varmış görmedim kaymaya başladı araba zaten lastiklerde kabaktı teller vardı karşımda duvar belki el freni çekseydim toparlardım ama kız arkadaşım vardı onun hayatını tehlikeye atmadan tam kırdım tellere girdim zaten toparktı üzerindende otoban geçiyordu inincede otobana çıkmaya çalıştım ama olmadı dedim kötü bişeydi ama yinede onun hayatını tehlikeye sokmaya değmezdi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi magicblack Mesajı Göster
elfireni benim isim çek we topla isin püf noktası aracı toplamak ama tam zamanında ne 1snerken ne1 sn geç tam waktinde toplamak gerekli
aferim sana koçuumm helal kızaracaksın dikkat
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi onur_26 Mesajı Göster
kesinlikle denemeyin daha dün spin attım köşede çekmeye benzemiyor
genelde 90 kmyle döndüğüm 100 le zar zor döndüğüm viraja 50 km ile girdim sağım solum önüm arkam heryer boş 3 şeritli yol. biraz virajın dısına actıktan sonra el frenini çektim toparlayamadan refüjle göz göze geldim ve frene bastım ters şekilde durdum . bu arkadan kaymalar nasıl toplanıyor ? yoksa el freni çekince cok daha sertmi tepki veriyor araç? gerçekten cok sıkı direksiyon hakimiyeti istiyor . yan yan çekilen el frenleri gibi deil virajda el freni çekmek . terse kıracağız öylede yapıyorum her zaman ama bunda terse kırmaya vakit kalmadı.
magicblack bnde cok guzel yapıyordum toplama işini filan hatta direksiyonu bırakınca kendiliğinden terse kırardı araç ama virajda işler deişiyor
geçmiş olsun çok eğer viraja girme ama girmen gerekiyorsa çok az çek tam sallamadan hafif başladığında indir tani çok çekme hemen çek bırak ozaman olur anca ama tabikide nacizane tavsiyem el freni çekme
Alıntı:
virajda tabi ki zor hatta son kazadan dönmem senin ki gibi ben refüj deil 2 metrelik duvar gördüm
helal sana koçum kıçınla dönersen adam gibi dönmezsen bu olur diyorum sana sadece
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi volkansah Mesajı Göster
vay vay vay 200 he 130 kmle yan verıyım dedım hayatımın tecrubesı oldu 200u dusunemıyorum bıle amandıyım
volkan hayrola nooldu gelmiş olsun el freni kötüdür
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi thekillingroad Mesajı Göster
Öhöm.. 200'le el freni? Peki..

Yaşımız da 17.
palavra palavra palavra.....
Alıntı:
abi ben misal weiriyorum illa araplar gibi kaymasına gerek yokki
senin gibi biri heralde önüme çıkarsa o şekilde 200le kıç attırıp 200ü geçtim 90la kıç attıran takılırım peşina valla kaza yaptırırım sonra gazlar giderim

hayatımda 5 kere çektim ell freni ve uzun süredir araba kullanırım

2si aynı zamandı tek hamleyle dönemiyeceğim için 40la çektim U döndüm sonra önde arkadaşım vardı gereksizdi bu eğlencesine çektim hafif yanladım girdim gireceğim yola ama zaten kimse yoktu etrafımda

1inde çok ama çok acelem vardı barutçu burak bilir benim izmirdeki evin olduğu ara yol oraya girerken hızlıydım ve girdim elfreni çektim çekmesem kurtaramazdım zaten (babam başını klimaya vurmuştu ve yarmıştı buyüzden hızlıydım)

diğer 2sindede kız arkadaşım zorlamıştı eve girerken twmkinli bir şekilde kontrol altında çekmiştim kıç atıp girmiştim tehlikesizdi zaten diğerindeyse çek el freni diye zorladığı için onu indirmeden önce boşluk olduğu için çekip U dönüp bırakmıştım mutlu olmuştu ben ne kadar istemesemde o mutlu olduğu için mutlu olmuştum

bir ara sarmıştım viraja güvenli olarak en fazla kaçla girilir diye konak-çeşme otobanında 110-115 civarı hızla girmiştim orada hiç el freni çekmeden atmıştı bodoslama girmemek için frenle kontrol etmiştim sonrada virajı keserek ve hızımı yükselterek yavaştan arabayı toparlamıştım

şuan arabam arkadan çekişli bırakın el frenini çok rahat yapabileceğim halde gaza yüklenmiyorum

maniack_tuner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 25-11-2007, 00:59   #205
mutluluklar komada...

trafik olan yerde çekmek sakıncalı boş yollarda yaparız bu işleri..

Eski 25-11-2007, 01:08   #206
Senior Member

ozamankusura bakma ama

200le el freni biraz komik geldi galiba sende polo vardı en son polo kullandığımda 180 de mi 190 da mı takılmıştı 200le nasıl yaptın o işi cidden merak ettim valla

Mesajı son düzenleyen maniack_tuner : 25-11-2007 - 01:10
Eski 25-11-2007, 01:35   #207
mutluluklar komada...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi maniack_tuner Mesajı Göster
ozamankusura bakma ama

200le el freni biraz komik geldi galiba sende polo vardı en son polo kullandığımda 180 de mi 190 da mı takılmıştı 200le nasıl yaptın o işi cidden merak ettim valla
ben hiç 200 le yanlamadım 200 e çıkmadım en fazla 65 le falan yanlamışımdır oda poloyla polo gitti.200 le yanlama işi hani araplar 200 km/h la yanlıyo ya ondan söledim.yapan yapsın bana ne

Eski 25-11-2007, 01:38   #208
mutluluklar komada...

Eski 25-11-2007, 02:24   #209
Senior Member

onur_26 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiesta
ya ben köşelerde filan 30-40 çekerdim gayet de kontrollü olurdu imkanım olursa onun videosunu filanda koyarım bi ara ama virajda durum değişiverdi . köşede çektiğim zaman direksiyonu bıraksam bile kendiliğinden kontra veriyordu ama virajda yapamadım işte araba biraz daha yuksek olsa denerimde altı filan vurur sakat , şöyle 4-5 şerit bi yol olsa iyi olur. ben aksam vakti yol bosken bi deneyim dedim 3 şeritli yolda ortayla dıs şeritin oldugu bölüme geldim el frenini çekerek birden içe kırdım sonucu spin oldu

onur_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-11-2007, 02:32   #210
Senior Member

köşe farklı çünki

virajlarda yapma hiç biryerde yapma ama yapıcaksan

virajda fazla yan vermesini bekleme beklersen işin zorlaşır

ama önce kırıcaksın hafif yanlıyacak sonra taö ters istikamete kırıcaksın gaz vererek toparlıyacaksın arabayı

Reklam
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları