"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #131 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: El Freni ile Viraj Dönmek
hehe peki |
| | |
| | #132 | |
| Çiko Member | Re: El Freni ile Viraj Dönmek Alıntı:
katılıyorum o bıraktı bırakacak anı cok süper bu arada ağaç kabul etmem güvenli bir yerde yaptim kimsecikler yok
__________________ ![]() Does your heart beats in RPM's??? | |
| | |
| Reklam |
| | #133 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 10-01-2006 Yaş: 24
bu arada eğlencelikten kastım... sizin bahsettiğiniz durumlarda eğlencelik tabii ![]() yoksa gerekli yerlerde avantaj sağlayabilir... ama o avantaj sağlayacağı yerler sokak dönerken viraj dönerken vs değil... Çok dar yollarda... yüksek açılı virajlarda misal iyi olur... ama geniş bir yolda.. yüksek açılı virajda olsa.. el freninden önce yolun genişliğinden yararlanmayı denerim... veya sol ayak. |
| | |
| | #134 |
| gereksiz üye:) | Re: El Freni ile Viraj Dönmek
El freni ile dönmenin zevki başka şimdi özelliklede olmayacak araçlarla denerseniz(ticari ) araçtan indiğin zaman o lastik ve balata kokusu ayrı bi zevk veriyor insana |
| | |
| | #135 |
| BMW ///M User/BMW Lover Kayıt Tarihi: 04-04-2005 Şehir: Ankara-Malatya Yaş: 20 Otomobil: CoOoOoOoP :)
Kışın evin önünde denemiştim bi kere bana göre değil ![]() Özellikle babam camdan: --Sana kim öğretiyo olm bunları diye bağırması benim için el freniyle uğraşmanın bittiği andı
__________________ -Kazım... -Efendim abi? -Mal bul Kazım... |
| | |
| | #136 | |
| Çiko Member | Re: El Freni ile Viraj Dönmek Alıntı:
evet mesela understeer konumundada duruma göre cok yararli olabiliyor
__________________ ![]() Does your heart beats in RPM's??? | |
| | |
| | #137 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 17-02-2006
valla dar yerlerin çok yüksek olmayan hızların(80 altı) aracıdır el freni, geniş ve hızlı yerlerde ölüm makinesi halinegelebilir, çünkü el freni anlık bir olaydır uzun süre çekilince spin atılır ve özellikle önden çekişli arabalarda kullanılması caizdir, malum zaten arkadan çekişlilere biraz gaz ve direksyon hareketiyle full yan dönebilirsin virajı, bu el freni olayı anlık olduğu için lastikler kısa süre zarfında kitlenir yani arabanın arkası merkezcil(merkez kaç değil) kuvvet etkisiyle virajın ters yönüne doğru bırakır kendini ama bu anlıktır eğer hızlıysak sonu taklaya varabilir, çünkü yolla teması kayan tekerleklerle olan otomobil birden dönen tekerleklere girdiğide ters yöne doğru eğilim gösterir ve çok kısa sürede arabayı kaldırabilecek bir güce gelebilir ne olduğunu anlamadan 2 tekerleğe çıkarız mazallah... en iyisi bu gibi durumlarda sol ayaktır, onunda zararı boldur baskıyı yer, balatayı yer ve hiç denenmemişse ömrünüzü yer uzun lafın kısası sokak aralarının kralı el freni başka yerlerde denemeyin tehlikeli olur...
|
| | |
| | #138 |
| RADAR MAHKUMU | Re: El Freni ile Viraj Dönmek
El Freni ile Fazla viraj döndüğün zaman arka lastiklerde anormallik oluyor onun için fazla el frenin kullanamıyorum.
__________________ |
| | |
| Reklam |
| | #139 |
| Çiko Member | Re: El Freni ile Viraj Dönmek
dengesiz aşınma yüzünden acayip bir ses yapiyor bazen konuşulanlar duyulmuo vibrasyonda yapiyor ipler cıkıyor vs ayrica çekili tutulunca spin atılır diye bir durum yok el freni aynı zamanda aracı cizgiye sokmak için de kullanılıyor
__________________ ![]() Does your heart beats in RPM's??? |
| | |
| | #140 |
| TeScOMaNiAc Kayıt Tarihi: 01-06-2005 Yaş: 28
Ben sol ayak frenini tercih ediyorum |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|