"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #31 |
| Team Lada |
ben kendi aracim da hic redline gormuyorum,zaman kaybettirmek
|
| | |
| | #32 |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 31
|
Görme zaten sadece yakın ol....
__________________ Kingdom of drift |
| | |
| | #33 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
|
Benim anlamadığım, ayağını neden gazdan çekmeme ihtiyacı hissediyorsun? Çok ince ayarlı, dump'ı çok yeterli olmayan bir turboda olabilir, zira o araçta en tepe devire gitmeye de gerek yok, ancak bunun için de şıp diye kavrayan bir debriyaj gerekli.. Yanlış görmediysem aracın Saxo VTS, yani genel geçer kurallar işliyor. Bir cinslik yoksa motorun tork bandında, kesiciden önceki devire kadar git, debriajı kavradığı noktanın az ötesine kadar tekmelerken de tam tersi hareketi sağ ayağın yapsın. Bir sonraki vitesi kavradığı anda debriyaj, sen hemen öncesinde tam gaz vermiş ol. Ama geçiş anında da gaza basmak ciddi zaman kaybına yol açar, debriyaja zarar verir, motora zarar verir, vs vs. Kaldırmak ise baştan aşağı araçla ilgili. Gösterilebilecek bir kural varsa, AWD'ler olabildiğinde yüksek devirle kalkılması gerektiği. O da araca eziyet tabii. Levent mesela senin arabada.. Yer falan uygunsa, aracı biraz geri salıp 4000rpm'den bir anda ileri fırlat, ısınsın biraz lastikler.. ![]() Sonrasında da 3500-4000rpm arasında tutup, debriyajı bırakırken tam gaza geçmen iyi olacaktır, tabii kaliteli bir asfaltta, iyi lastiklerle. Yoksa yerinde sayarsın. + drag bir motor sporu değildir. Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 04-04-2008 - 02:15 |
| | |
| | #34 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 11-01-2005 Yaş: 26 Otomobil: reno clio/toyota corollo
|
teşekkürler
|
| | |
| | #35 |
| naturally aspirated only |
teşekkürler bende tam bunu sorcaktım ilk kalkışta mesela ben 5300dd max torku alıyor ben ilk önce biraz lastikleri ısıtıyorum sonra arabayı 5400 dd ye getirip debriyajı 1 anda bırakıyorum sonrada gaza sonuna kadar basıp 7000 rpm e geldiği zaman vites değiştirorum bun yaptıklarımda bi anormallik yok dimi
|
| | |
| | #36 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 11-01-2005 Yaş: 26 Otomobil: reno clio/toyota corollo
|
yok şahane sen zaten dragsteersin |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|