Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Sürüş Teknikleri

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 19-02-2008, 15:09   #11
HkN&BhR

ataman_74 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bu arada bence bırakın bu yarış olaylarınıı paşa paşa sakin sakin kullanın araçları. Kendinize ve ve diğer insanlara mal olsun can olsun zarar vermeyin

Eski 19-02-2008, 15:12   #12
Freddy Kruegger

leventse - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 3 18i e46
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi || CLuBBeR || Mesajı Göster
benim bi arkadaşım var onlarında connectleri var bana dedi gaza sonuna kadar kökle debriyajıda normal nası kaldırıosak öle kaldır dedi daha hiç denemedim bi zararı olurmu sizce bunun?
istedigini yap asr senın gazı patınaj cekmemek ıcın normal kalkıs ayarına getırır

yanı devre dısı bırakmadıkca gazla bısey yapamazsın

dedıgım gıbı sıgortası varsa abs nın oldugu gıbı

kı buyuk ıhtımal vardır

sıgortayı sokersen asr devre dısı kalır

www.OTVYEHAYIR.com
leventse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2008, 15:15   #13
YEaaH =)

|| CLuBBeR || - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: FoRD DİSCOnnect DelüXe
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
anladım sağol ben bi ara bakarım ona

|| CLuBBeR || Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2008, 15:38   #14
Pişman Değilim

pisman - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E36 arıyoruuum
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ataman_74 Mesajı Göster
vites değiştirmenin en iyi zamanı motor en fazla gücü ve torku bitirdiği zamanlar ve bir sonraki vitese attığında motor torkunun ve gücünün maksimum seviyelerinde olduğu zamandır.

Genelde arabalarda ani kalkışlarda vites redline dan önce olur. Boşuna taa redline lara kadar aracı bağırtmayın

Bu devir aralığınıda deneme yanılmayla bulabilirsiniz ama teknik bilgilerden de yararlanmanız gereklidir bence
max güç genelde tork düşüşe geçtikten sonra geliyor, bir sonraki vitesi de düşünerek max gücü verdiği devirden 300-500 rpm sonra değiştirilmesi en uygun olanı bencede, mesela benim civic 5500 devirde max güç üretiyor en fazla 6000 de değiştirmek gerek hem devir kesiciye takılıp zaman kaybetme riskini de ortadan kaldırmış olursun

connectlerde antipatinaj kaldırılırsa dizelin yüksek torkundan dolayı sürüş güvenliği azalır özellikle yağışlı havalarda, ben tavsiye etmem

Eski 19-02-2008, 15:41   #15
YEaaH =)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi pisman Mesajı Göster
connectlerde antipatinaj kaldırılırsa dizelin yüksek torkundan dolayı sürüş güvenliği azalır özellikle yağışlı havalarda, ben tavsiye etmem
yağışlı havalarda rahat patinaj çekerek kalkış yapabiliyorum sürüş güvenliği azalır diosan abi sen kesinlikle dokunmam ben o zman servise gittiğimizde ben sorarım bide ustalara bakalım ne derler

Eski 19-02-2008, 16:04   #16
Senior Member

maniack_tuner - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Blog Kayıtları: 1
Alıntı:
vites değiştirmenin en iyi zamanı motor en fazla gücü ve torku bitirdiği zamanlar ve bir sonraki vitese attığında motor torkunun ve gücünün maksimum seviyelerinde olduğu zamandır.

Genelde arabalarda ani kalkışlarda vites redline dan önce olur. Boşuna taa redline lara kadar aracı bağırtmayın

Bu devir aralığınıda deneme yanılmayla bulabilirsiniz ama teknik bilgilerden de yararlanmanız gereklidir bence
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi pisman Mesajı Göster
max güç genelde tork düşüşe geçtikten sonra geliyor, bir sonraki vitesi de düşünerek max gücü verdiği devirden 300-500 rpm sonra değiştirilmesi en uygun olanı bencede, mesela benim civic 5500 devirde max güç üretiyor en fazla 6000 de değiştirmek gerek hem devir kesiciye takılıp zaman kaybetme riskini de ortadan kaldırmış olursun

ikisinede en uygun olanı vites değştirme konusunda bende buna benzer birşey yazacaktım

max gücü veya torku nasıl anlarsın sorusunada araba belli devirden sonra canlılığını azaltır o canlılık düşmeden vitesi değiştiereceksin

clubber asla o arabada anti-patinajı iptal edemezsin gaa farklı şekilde basarak ustaya götürmen gerekir oda muhtemelen servisteki garantiye zarta zurta malolur

maniack_tuner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2008, 16:10   #17
VSO
'95

VSO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Renault Clio B Ph2.Hyundai Getz CRDI.
Alıntı:

Evet bu çok doğru..Çoğu sürücü devir kesiciye kadar girip vites değiştirince daha hızlı gittiğini sanıyor ancak en az yarım saniye kaybediyorlar.Zaten motor maksimum gücünü verdikten yaklaşık 250-500 devir sonra araç devir kesiyor.Tabi o kadar kısa sürede ve rakibini kollarken devire konsantre olmak da çok güç..

Eski 19-02-2008, 16:13   #18
41779

tugrul - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: go-baby-go
Kesiciye kadar gitmek ciddi zaman kaybı. Benzinlilerde max. gucun alındıgı deviri azıcık gecip, dizelde de max guce gelmeden az önce bir üste geçiyorum ben.

Edit: Yokuş, aracın gucu ve kacıncı vitesde oldugunuz da onemli tabi. Mesela bazı durumlarda bir ust vites kolay hızlanmaya elverişli değildir ve deviri biraz daha fazla yukseltip vites buyultmeniz gerekebilir.
Edit 2: Kesik kesik yazdım aklım baska yerde kusura bakmayın. Dragdan cok fazla anlamam, genel olarak hızlanma ve vites değiştirme için gecerli yazdıklarım. Patinaj faktoru işleri değiştirebilir bazen...

Mesajı son düzenleyen tugrul : 19-02-2008 - 16:16
tugrul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-02-2008, 16:31   #19
YEaaH =)

tmm abilerim anlaşıldı paşa paşa kullanıcaz arabayı

Eski 19-02-2008, 16:43   #20
Çiko Member

Maxiboost - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: hepsi :D
kesici üzerinde yürümeden vites değiştirmek en güzeli bence + bir sonraki vites oranının daha uzun olduğunu düşünerek aracın karakteristiğine göre vites değiştirmek lazım bence. Turbo aracım olsa ayağımı gazdan hiç çekmeden vites değiştirmeyi tercih ederim no lift shift

Does your heart beats in RPM's???
Maxiboost Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları