Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 27-05-2006, 16:03   #11
Senior Member

ahmetd - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder
Re: .::yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri::.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Torbalılı
bu gidişle ama o ifadeyi görmesi biraz zor
neden zor anlayamadım?

ahmetd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2006, 16:54   #12
Aktif Üye

arkadaşlar LPG işinde 7 ay çalışmış biri olarak diyebilirim ki düzgün takılmış bir sistemde emniyet standartları benzinden çok daha yüksektir. çalışmış derken LPG takmıyordum mühendis olarak gelen araçların gerçekten standartlara uygun montaj yapılıp yapılmadığını kontrol ediyordum.
şu anda aracınıza LPG taktırmak isterseniz en başta avrupa ECR67-001 standardına uygun parçalar kullanmak ZORUNDALAR. yani sadece TSE amblemi yeterli değil, kullanılan bütün malzemelerin avrupa standardında olması kanuni zorunluluk. bunun dışında aklıma gelen bazı emniyet tedbirleri:
tankın üstünde otomatik kesici vardır. kontak kapalı olduğu sürece tannktan gaz akışı olmaz, araç hareket halindeyken bir kaza durumunda, örneğin bakır oru kırıldı, böyle bir durumda ise aşırı akım kesici valf vardır, yani aşırı gaz akışını anlayıp otomatik olarak gaz kesilir. tankta eriyen kurşun tıpa vardır. örneğin yangın çıktı ve söndürülemiyor, böyle bir durumda istenecek en son şey sıcakta tankın aşırı basınç altında patlamasıdır. bunu engellemek için yüksek sıcaklıkta tıpa ergir ve tankın patlamaması için gazı dışarı bırakır. tanklar şu an kullanılan benzin depolarından çok daha sağlamdır, fabrika çıkışı yapılan deneyler falan var emin olun çarpmada hiçbirşey olmaz. tam aksine tankı arabanın arkasında ikinci bir tampon olarak düşünebilirsiniz.
belki hatırlarsınız havaalanında bir taksi patlamıştı bundan 7-8 ay önce. önce lpg dediler fakat sonra bomba olduğu anlaşıldı. bu araçta tank sayesinde yolcu bölümü bombadan en az etkilenmiştir.
marka konusunda ise benim tavsiyem BRC veya Tartarini dir. Tartarini yi yukarda da bir arkadaş söylemiş Okcan Oto tertemiz takıyor. BRC ise Çevre Mühendislikte tertemiz takılıyor. Birçok farklı firmanın taktığı birçok farklı marka inceledikten sonra bu firmaların güvenilir olduğunu söyleyebilrim. Biraz pahalıdır belki ama kafanız rahat eder.

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-05-2006, 17:00   #13
Senior Member

ahmetd - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder

peki egzozlu hava filtreli araca takıldığında sonuçlar ne oluyordu araç sahipleri egzoz ve hava filtresi sesinde bi farklılık hissettiklerini sölüyormuydu?

ahmetd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-05-2006, 03:01   #14
Aktif Üye

egzozlu araçlara dikkat etmedim açıkçası, ama hava filtreli araçlarda taktıranlar vardı. açıkçası bi fark olup olmadığını sormadım hiç birine ama tahminime göre fark ettirmemesi lazım, ama kesin birşey söyleyemem. bunu da servislere sorarsan birşey farketmez diyebilirler, en iyisi taktırıp kullanan birine sormak.

emrahk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-06-2006, 00:09   #15
Junior Member

geçende gözümle gördüm 2000 model BMW X5 4.4İ ye takıyorladı .Ama silindir sayısı arttıkça takma masrafı artıyormuş sıralılarda

latoon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-06-2006, 22:32   #16
Junior Member

tgfatih - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bence sıralı sistemi taktırmamak için ortada herhangi bir gerekçe yok bi kere sistemin elektronik destegi ve otomatik kontrolü gerçekten çok saglam yapılmış,artık aynı sözleri tekrarlamak sıkıcı oluyor ama LPG tankı crash-test olaylarını biraz araştırırsanız kafanızda bu konuda soru kalmıycaktır,bir de artık düşünmemiz gereken bir gerçek var benzinin ömrü bitmek üzere ve rezerv'in tükenme hızı her geçen gün benzinli araç kullanıcılarının aleyhine çok tehlikeli bi üstel fonksiyon olarak işliyor,artık alternatif yakıtlar konusu çok daha önem kazanıyor ve kazanması da lazım,kafalarda bu soruların olması gayet normal ben de eski sistem lpg'den az çekmedim her hafta gaz ayarı yaptırmak mı dersin çekişten düşüp yokuşta bayılmak mı bu gibi bi ton safsatayı ben de yaşadım en sonunda arabayı sattım benzinliye döndüm 15 aydır da benzinli kullanıyorum yalnız artık durum öyle bi hal aldı ki gösterge saatinde gözümün en çok gittiği yer benzin ibresi oldu,ekonomiyi aramak zorundayız doğal olarak da bunu alıştıgımız performanstan ödün vermeden yapmak istiyoruz,bence sıralı sistem max. %5 güç kayıbıyla aradıgımız nimet,bu arada sıralı sistem uygulanmış LPG'li araçların yarışlarından herkes haberdardır heralde,220 bg'lik LPG'li type-R sistem için en güzel örnekti

tgfatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2006, 12:07   #17
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tgfatih
bence sıralı sistemi taktırmamak için ortada herhangi bir gerekçe yok bi kere sistemin elektronik destegi ve otomatik kontrolü gerçekten çok saglam yapılmış,artık aynı sözleri tekrarlamak sıkıcı oluyor ama LPG tankı crash-test olaylarını biraz araştırırsanız kafanızda bu konuda soru kalmıycaktır,bir de artık düşünmemiz gereken bir gerçek var benzinin ömrü bitmek üzere ve rezerv'in tükenme hızı her geçen gün benzinli araç kullanıcılarının aleyhine çok tehlikeli bi üstel fonksiyon olarak işliyor,artık alternatif yakıtlar konusu çok daha önem kazanıyor ve kazanması da lazım,kafalarda bu soruların olması gayet normal ben de eski sistem lpg'den az çekmedim her hafta gaz ayarı yaptırmak mı dersin çekişten düşüp yokuşta bayılmak mı bu gibi bi ton safsatayı ben de yaşadım en sonunda arabayı sattım benzinliye döndüm 15 aydır da benzinli kullanıyorum yalnız artık durum öyle bi hal aldı ki gösterge saatinde gözümün en çok gittiği yer benzin ibresi oldu,ekonomiyi aramak zorundayız doğal olarak da bunu alıştıgımız performanstan ödün vermeden yapmak istiyoruz,bence sıralı sistem max. %5 güç kayıbıyla aradıgımız nimet,bu arada sıralı sistem uygulanmış LPG'li araçların yarışlarından herkes haberdardır heralde,220 bg'lik LPG'li type-R sistem için en güzel örnekti
Arkadaşlar bende bir şey sormak istiyorum. Bende Peugeot 306 1.6 var. Bildiğim kadarı ile bu Lpg sistemlerini ECU suna aracın kendi ECU programı alınıp kopyalanıyormuş. Şehir içi ve Şehir dışı değerleri benzindeki kadar farkediyor mu? Ciddi ciddi lpg ye geçmeyi düşünüyorum, 306 ya uygulanabilinecek en sorunsuz kit hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

mr_radiantt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-07-2006, 12:36   #18
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tgfatih
bir de artık düşünmemiz gereken bir gerçek var benzinin ömrü bitmek üzere ve rezerv'in tükenme hızı her geçen gün benzinli araç kullanıcılarının aleyhine çok tehlikeli bi üstel fonksiyon olarak işliyor,artık alternatif yakıtlar konusu çok daha önem kazanıyor ve kazanması da lazım,
LPG de benzin gibi Petrol türevidir. Petrol'e yada benzine alternatif bir yakıt değildir...

Eski 13-08-2006, 22:15   #19
EmR@H

emrah korkmaz86 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 2yüz6 (HDi)

sıralı sistem taktırın gitsin yaa artık performans falan hikaye arabayla çok geziosan lpg şart diye düşünüyorum... %50 daha fazla yol yaparsın... güvenlik falan hiç bi şey olmaz bu tanklar en az benzin deposu kadar sağlam emin olabilirsiniz...

emrah korkmaz86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-08-2006, 14:06   #20
•.•bla¢k®sinner•.•

black® - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

biz passat a taktırdık 1,8
çok bişey farketmedi gidişte hatta nerdeyse hiç bişey ..

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları