Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-05-2006, 21:44   #1
Senior Member

ahmetd - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder
.::yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri::.

ya arkadaşlar walla benim arabada 1.25 motor ama 45 litre ile 500 km gidebiliyor karışık şehir içi ve dışı....ben ciddi ciddi lpg ye geçmeyi düşünüyorum....biraz araştırdım yüzde 5 civarı bi performans kaybı yüzde 40 e kadar da yakıt ekonomisi...yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri 1.5 milyar civarı fiyatları var ruhsatada 220 milyon civarı bi paraya işletiyorsunuz....bi anda dizelden bile ekonomik bi arabaya sahip olmuş oluyorsunuz...ayrıca simit tank dedikleri stepneye takılanlarla birlikte bagajdan da hacim kaybı olmuo tabi stepneyi çıkarırsanız....benzinden de daha temiz bi yakıt...birde lpg kuru bi yakıt ama bu yeni teknoloji sayesinde ilk motor çalıştırıldığında belli bi sıcaklığa (50 derece flndı sanırım) gelene kadar benzinle çalışıyor daha sonra lpg ye geçiyor...taktıranlar lpg ye geçtiğini anlamıyoruz diyorlar.....

buraya kadar herşey 4/4 lük fakat benim aklımı karıştıran tek birşey var o da güvenlik....bu sistemlerin ithalleri var hollanda ve italyan markaları isim vermiyim araştırınca zaten kabak gibi çıkıolar :d eski taksici lpg si gibi ucuz maliyetli ucuz işçilikli dandik tanklardan fln değil...güvenli diyorlar sızdırmaz fln filan bide yakıt alırken bişey koyulyolarmış eğer sızıntı varsa çok fena kokuyormuş.....ama kaza anında nolur hiç bilmiyorum...stepneye konanlar biraz daha tehlikeliymiş.....

beni tek düşündüren şey kaza anındaki patlama riski?eğer bu riski alsam yada böyle bir risk söz konusu değilse hiç düşünmeden yarın almak için hamle yapardım

ahmetd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 12:38   #2
Senior Member

Re: .::yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri::.

dün akş** onur diye bi arkadaşla 1 saatten fazla msnde bu konuyu konuştuk...tehlike konusunu konuştuk birazda tankların patlama olayını tanklar sızıntı olmadığı sürece patlaması çok zormuş...ama benim stepneye takılma olayı biraz zor olurmuş sağlıksız olurmus bagaja koymam gerekliymiş ama benim bagaj hem küçük hemde subwoofer var...ailemde pek sıcak bakmıyor....ama eğer alırsam 1 sene sonra benzinlinin yarı fiyata gezicem...

Eski 25-05-2006, 14:38   #3
Aktif Üye

ABNEW - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Grande Punto Sport

Çevremde sıralı sistem kullanan birçok kişi var.Son derece memnunlar sistemden.Yetkili kişiler tarafından yapıldıktan sonra bir tehlikesi yok bence, yaptırmayı düşünmelisin yani...

ABNEW Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 20:36   #4
Senior Member

düşünüyordum da soğumaya başladım arkadaşlara lpg taktırmayı düşünüyorum diyorum sanki dünyayı patlatcakmışım gibi olm çok tehlikeli fln diolar gerçi için iç yüzünü bilmiolar....benim bagaj küçük ya yer yok bide 3 sene sonra falan satarım arabayı 2. el de değeri düşüceğini düşünürsek lpgli olduğu için çok da kar etmiyorum aslında ama 1 sene sonra sistemin parası çıkıyor hatta kredi kartı ile ödemeleri benzinden ettiğim karla öderim...1 sene sonra çok ucuza gezmek var ama bilmiyorum....bide bu devletten herşeyi bekliorum ben ne eder ne yaparlar lpg ye de bi çomak sokarlar gibi geliyor...

Eski 25-05-2006, 21:31   #5
Senior Member

RoadFighter - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Şimdilik 2 teker. Saldım çayıra mevlam kayıra!

Bende ciddi ciddi düşünüyorum bu sıralı sistem olayını...

Think. Feel. Drive.
RoadFighter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 21:37   #6
ÜzgünBakanÜye

Stalker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: C3
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Araçta performans amaçlı modifiyeler warsa takılmaz lpg ama,
Günlük olarak filan sıkık kullanıyorsanız evet, belki çekişte az bi düşüş yaşanabilir. Ancak benzin fiyatı yarıdan da aşağı inince yüzünüzde oluşacak gülümseme o problemi siler atar

Stalker Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-05-2006, 21:45   #7
Senior Member

bende egzoz ve hava filtresi var...bence çok da fark etmez modifiyeli olması...

Eski 25-05-2006, 22:10   #8
Senior Member

PATRIOT - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Astra CDTİ
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Biz taktırdık bundan honda crv ye gayet memnunuz lpgli olduğunu anlamak imkansız gibi bisey zaten tup falan görükmüyo koku falan hiç yok eskilerdeki gibi
çekiştede pek bi değişiklik olmuyo en güzeli acayıp ekonomik tavsiye ederim

Mesajı son düzenleyen PATRIOT : 25-05-2006 - 23:30
PATRIOT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-05-2006, 19:03   #9
Junior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ahmetd
ya arkadaşlar walla benim arabada 1.25 motor ama 45 litre ile 500 km gidebiliyor karışık şehir içi ve dışı....ben ciddi ciddi lpg ye geçmeyi düşünüyorum....biraz araştırdım yüzde 5 civarı bi performans kaybı yüzde 40 e kadar da yakıt ekonomisi...yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri 1.5 milyar civarı fiyatları var ruhsatada 220 milyon civarı bi paraya işletiyorsunuz....bi anda dizelden bile ekonomik bi arabaya sahip olmuş oluyorsunuz...ayrıca simit tank dedikleri stepneye takılanlarla birlikte bagajdan da hacim kaybı olmuo tabi stepneyi çıkarırsanız....benzinden de daha temiz bi yakıt...birde lpg kuru bi yakıt ama bu yeni teknoloji sayesinde ilk motor çalıştırıldığında belli bi sıcaklığa (50 derece flndı sanırım) gelene kadar benzinle çalışıyor daha sonra lpg ye geçiyor...taktıranlar lpg ye geçtiğini anlamıyoruz diyorlar.....

buraya kadar herşey 4/4 lük fakat benim aklımı karıştıran tek birşey var o da güvenlik....bu sistemlerin ithalleri var hollanda ve italyan markaları isim vermiyim araştırınca zaten kabak gibi çıkıolar :d eski taksici lpg si gibi ucuz maliyetli ucuz işçilikli dandik tanklardan fln değil...güvenli diyorlar sızdırmaz fln filan bide yakıt alırken bişey koyulyolarmış eğer sızıntı varsa çok fena kokuyormuş.....ama kaza anında nolur hiç bilmiyorum...stepneye konanlar biraz daha tehlikeliymiş.....

beni tek düşündüren şey kaza anındaki patlama riski?eğer bu riski alsam yada böyle bir risk söz konusu değilse hiç düşünmeden yarın almak için hamle yapardım
Dostum, hiç düşünmeden bu sistemi alabilirsin, ben de aynısını kullanıyorum. BMW 3.20 İ 97 Model aracım var ve şu anda 200 binlira yakıyor. Ayrıca senin o patlama korkun çok yersiz çünkü çarpışma esnasında hem gazı kesiyor ( elektronik beyinli olduğu için ) hem de normal bir benzin tankından 6 kat daha kalın bir metalden yapılıyor. Eğer taktırmak istersen 632 55 85 OKCAN LPG yi arayabilirsin, Ergül Bey ile görüş, adımı vermen yeterli, Ahmet OKUR.
Görüşmek üzere

ahmetokurfb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-05-2006, 19:05   #10
Eşşek Ne Anlar Hoşaftan.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi murder_inc
Araçta performans amaçlı modifiyeler warsa takılmaz lpg ama,
Günlük olarak filan sıkık kullanıyorsanız evet, belki çekişte az bi düşüş yaşanabilir. Ancak benzin fiyatı yarıdan da aşağı inince yüzünüzde oluşacak gülümseme o problemi siler atar

bu gidişle ama o ifadeyi görmesi biraz zor

Torbalılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları