Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 23-09-2008, 01:50   #101
Senior Member

crazyfitt - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: megane ıı
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL Mesajı Göster
corsa yeni modelmi? eski ise farları içeriden toz ve buğu olmuştur temizlerseniz iki kat fazla ışık alırsınız.
araba 2006 model daha yepyeni..bugün götürdüm 6000k taktırdım cillop gibi oldu mesele 8000k olmasındaymış çok aşırı fark ediyo sislerede taktıranlara pek fark etmez ama benim tek kısalarda var baya ii oldu şimdilik

crazyfitt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-09-2008, 01:56   #102
Senior Member

crazyfitt - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: megane ıı
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi eldorado06 Mesajı Göster
megane ll aracıma elektrikçi bi arkadaş mercek yaparız diyodu.doğrumudur yapılabilirmi sonradan
bu mercek olayınıda kaç tane elektrikçiyle konuştuk kimse yapmaya yanaşmıyo!çok basit bi işlemmiş gibi anlatılıyo burda ama 1mm oynasa ışığın farklı yere gidiceği için mantıklı bi işlem olmadığından bahsediyo elektrikçiler..bizde bu olayı 2008 ford focusa yaptırmak istiyoruz mercekler hurdalıkta sebil 2 tanesini 20 liraya veriyolar! bide şunu ben yaparım garantiside benim diyen bi arkadaş çıksada yardımcı olsa bize????

crazyfitt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 23-09-2008, 16:39   #103
Member

Xenon Mercek - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 5 Serisi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi crazyfitt Mesajı Göster
bu mercek olayınıda kaç tane elektrikçiyle konuştuk kimse yapmaya yanaşmıyo!çok basit bi işlemmiş gibi anlatılıyo burda ama 1mm oynasa ışığın farklı yere gidiceği için mantıklı bi işlem olmadığından bahsediyo elektrikçiler..bizde bu olayı 2008 ford focusa yaptırmak istiyoruz mercekler hurdalıkta sebil 2 tanesini 20 liraya veriyolar! bide şunu ben yaparım garantiside benim diyen bi arkadaş çıksada yardımcı olsa bize????
takımını 20 ytl ye alıcağınız mercekten hayır gelmeyeceği ortada bu ayrı bir konu.

ayrıca bu montajdaki takıntıyıda anlamış değilim. herkesin derdi ya 1mm yamuk olursa.
arkadaşlar dünyadaki bütün farların üzerinden motoru haricinde elle çevrilen 2 tane vida vardır. bu vidalarla farı yukarı aşağı ve sağa sola 2 3 cm den fazla çevirebilirsiniz.
hiçbirzaman mercek mm olarak oturmaz tabiki ama bu ayar far takılınca yapılır. he ben 3 cm den daha yamuk takarım diosanız o zaman ampul bile değiştirmeyin zaten.

bu arada elektrikçiler bi halttanda anlamıyo malesef. 8000K nın daha iyi aydınlattığını bile iddia etmişlerdir eminim başta.

Eski 23-09-2008, 16:40   #104
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi eldorado06 Mesajı Göster
megane ll aracıma elektrikçi bi arkadaş mercek yaparız diyodu.doğrumudur yapılabilirmi sonradan
açıklamalar sitede mevcut
tabiki yapılabilir

Eski 24-09-2008, 15:05   #105
Senior Member

onur_26 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Fiesta
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
hocam h4-3 kitin peşin fiyatı nedir?ballastın üstünde damgalı şekilde mtec yazanlardan değilmi?sahteleri çok olduğu için soruyorum.ampülleri böylemi?

onur_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-09-2008, 15:32   #106
(Park+Sis)Yakarım Hep

Otomobil: Seat Toledo TDI
Xenon
Bir arkadaşımın şahin marka aracı var.Kendisi önce angel far takımı alıp elit tuningten angel halka getirtti 4 tane..Halkalar gayet güzel yanıyor..Halkaların daha belirgin olması için içindeki ledleri degiştirdi.Angel halkaları çok kaliteli bi yapıştırıcı ile yapıştırdı. Yalnız şöyle bi sorunumuz var.Aracın normal farlarını yakınca angel halkalar ısınmadan dolayı zarar görüyor.yavaş yavaş üst taraftan erime yapmaya başladı.Acaba Xenon taksak aynı sorun olur mu?Daha dogrusu bu xenon farlarda ısınma yapıyor mu.Araç aşagıda.

Eski 24-09-2008, 16:35   #107
Senior Member

onurun - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi onur_26 Mesajı Göster
hocam h4-3 kitin peşin fiyatı nedir?ballastın üstünde damgalı şekilde mtec yazanlardan değilmi?sahteleri çok olduğu için soruyorum.ampülleri böylemi?

+1

Peki bu merceklerin yanında mercek kapaklarınıda gönderiyomusunuz?

Eski 24-09-2008, 21:51   #108
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi AqustiC Mesajı Göster
Xenon
Bir arkadaşımın şahin marka aracı var.Kendisi önce angel far takımı alıp elit tuningten angel halka getirtti 4 tane..Halkalar gayet güzel yanıyor..Halkaların daha belirgin olması için içindeki ledleri degiştirdi.Angel halkaları çok kaliteli bi yapıştırıcı ile yapıştırdı. Yalnız şöyle bi sorunumuz var.Aracın normal farlarını yakınca angel halkalar ısınmadan dolayı zarar görüyor.yavaş yavaş üst taraftan erime yapmaya başladı.Acaba Xenon taksak aynı sorun olur mu?Daha dogrusu bu xenon farlarda ısınma yapıyor mu.Araç aşagıda.
teoride xenon ampulleri normal ampullerden daha az ısınır. fakat ne kadar ne şekilde etkilediği bilinmediği için genede deneyim görmekten başka şans yok. yani xenon takınca kesinlikle erime durur diyemem

Eski 24-09-2008, 21:56   #109
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi onur_26 Mesajı Göster
sahte olanlarda malesef artık damgaları yapabiliyorlar

h4 kitlerin fiyatı kdv dahil 500ytl dir. D1 type yeni tip balastlı olanları satıyorum sadece. Yeni tip mtec balastları yani en son üretilenler. Zaten orjinal mteclerin ampul balast kablo her parçası üzerinde kendine ait özel barkod etiketleri var. bir problem olunca birebir değişim yapılıyor. tamir söz konusu değil.
Ampuller resimde gösterdiğiniz şekilde.

Eski 25-09-2008, 09:04   #110
Per'4'mance

*QuaReSMa* - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 08' Alfa Romeo 159 / 99' Honda Civic
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
merhabalar,

2008 model Alfa Romeo 159 marka aracım var, farlarım mercekli ve H4. Sisler ise H1. Orjinal Xenon İtalya'dan getirtmek gerektiği için çok aşırı tuzlu oluyor. Ben de far ve sislere 6K Xenon taktırmak istiyorum. Texon marka için hem far hem sisler için yani 2 takım için 370 YTL/6 taksit fiyat aldım, montaj dahil.

Amaaaa geçenlerde 2008 model Peugeot 407'ye takılan Xenon farlar sonucunda aracın yanması (sigortaya zarar veriyormuş sanırım+kasko ve garanti dışı kalıyormuş) yaklaşık 4-5 aydır beklemedeyim. Bu işi nasıl halledebiliriz ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Aracımın birkaç fotosu:

Bookmarks

Etiketler
hakkında, herşey, kitler, mercek, xenon

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları