Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 20-09-2008, 19:32   #91
Member

Xenon Mercek - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: BMW 5 Serisi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Stalker Mesajı Göster
Merhaba, bizim arabanın far camı böyle,

Herhalde bir sorun çıkarmaz değil mi? H7 ampül varmış, 5k veya 6k bir kit takmayı düşünüyoruz.
herhangi bir sorun olmaz fakat arkadaşlarında dediği gibi merceksiz olarak takarsanız karşıdan gelenleri rahatsız edersiniz.

Eski 20-09-2008, 19:33   #92
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ranthor Mesajı Göster
Amac boyle olmamasi ama
Gozumu cikariyorlar her gun Insallah mavi yanan standart disi ampulleri polis cevirir de, bu terorer son vermis olurlar....
gayet tabiki aslında böyle olmamalı fakat ben mercek modifiyesi yapmış ve xenon takmış olanları kastetmiştim. sonuçta sonradan takıldığı için onlarda muayeneden geçemiyor. halbuki bir sakıncaları yok.

Eski 20-09-2008, 19:36   #93
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi crazyfitt Mesajı Göster
bide meganıma xenon taktırmak istiyodum 'nerede' başlığı altında konuda açmıştım ama pek ilgilenen olmadı..xenon kitler fıskiye motorunu,silecek motorunu hatta arabanın beynini yakabilir diye bişi duymuştum onu öğrenmek istemiştim..dün bağdatlılar servise gittim orda araç kabuldeki görevli sağolsun beni aydınlattı..bu tarz söylentiler hurafe niteliğindeymiş! şimdiye kadar servise böyle bi şikayetten hiç araç gelmediğini ve xenon takılı(sonradan) bir çok megane olduğunu söyledi..bende bu şekilde aradığım soruların cvbını almış oldum..
bahsettiğiniz sorunlar mevcut ve benimde bizzat tanık olduğum sorunlar fakat bu sorunların tek sebebi kalitesiz çin malı 150 200 ytl lik xenonlar. servisin bugüne kadar böyle bir sorun gelmedi demesinin sebebi onlarda kaliteli xenon kullandıkları için.
Daha öncede yazmıştım siteye çinden firmalardan sürekli mail geliyor xenon kitlerini satmam için fakat cevap dahi vermiyorum. sadece kalitesinden emin olduğum Mtec xenonları satıyorum.

Çıkan sorunlardan en çok görünenler. Airbag ışığının yanması. ABS nin sürekli hata vermesi. Ve silecek motorunun yanması.

Ama her zaman diyorum Çin malı xenonlardan uzak durun içiniz rahat olsun. Kaç milyarlık araçları 150 200 ytl tasarruf edicez derken tehlikeye atmanın bir anlamı yok.

Eski 20-09-2008, 19:59   #94
The Firestarter

Otomobil: VW
öncelikle merhabalar giriş kısımdaki bilgileri baştan sonra okudum gerçekten çok faydalı çok teşekkür ederim onlar için elinize sağlık

benim arabanın farları hiç iyi aydınlatmıyordu gece hiç bir şey göremiyordum servise gittim ampul yataklarının ters takıldığını söylediler o yüzden aydınlatmıyormuş 2-3 saat içinde orijinal haline çevrilebilirmiş ben de haftaya yaptıracağımı söyledim fakat aklıma şöyle bir fikir geldi: bununla uğraşmak yerine araca xenon yaptırmak

sorularım şunlar:
aracın orijinal farları değişecek mi?
eğer değişmeyecek ise farların sonradan içine su alma gibi bir durumu olur mu?
orijinal farların içine mercek yaptırabilir miyim?
hangi markadan en iyi verimi alırım ve hangi marka hem verimli hem hesaplıdır?
tüm bunların bana maliyeti ne olur? yardımcı olursanız çok sevinirim kesin yaptırmayı düşünüyorum ayrıca araba tam beyaz ışık versin istiyorum çok da görsel olsun istiyorum araç golf4 teşekkür ederim tekrardan

fozbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-09-2008, 21:07   #95
Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi fozbas Mesajı Göster
öncelikle merhabalar giriş kısımdaki bilgileri baştan sonra okudum gerçekten çok faydalı çok teşekkür ederim onlar için elinize sağlık

benim arabanın farları hiç iyi aydınlatmıyordu gece hiç bir şey göremiyordum servise gittim ampul yataklarının ters takıldığını söylediler o yüzden aydınlatmıyormuş 2-3 saat içinde orijinal haline çevrilebilirmiş ben de haftaya yaptıracağımı söyledim fakat aklıma şöyle bir fikir geldi: bununla uğraşmak yerine araca xenon yaptırmak

sorularım şunlar:
aracın orijinal farları değişecek mi?
eğer değişmeyecek ise farların sonradan içine su alma gibi bir durumu olur mu?
orijinal farların içine mercek yaptırabilir miyim?
hangi markadan en iyi verimi alırım ve hangi marka hem verimli hem hesaplıdır?
tüm bunların bana maliyeti ne olur? yardımcı olursanız çok sevinirim kesin yaptırmayı düşünüyorum ayrıca araba tam beyaz ışık versin istiyorum çok da görsel olsun istiyorum araç golf4 teşekkür ederim tekrardan
merhabalar
golf4 lerin far camı şeffaf olduğu için mercek montajı yapabilirsiniz. Valeo H7 mercek ve buna uygun Mtec xenon kitle çok güzel bir aydınlatmaya sahip olursunuz. maliyet olarak merceklerin takımı 50ytl. Mtec 2 yıl garantili xenon kit ise kdv dahil 350ytldir. yani toplamda 400ytl ve montaj yaptırıcağınız yere vericeğiniz ücret olur.
far camı tekrar kapatılırken siste siyah silikon kullanın. düzgünce sürülüp kapatıldıktan sonra eskisinden hiçbir farkı olmaz.
xenon kit olarak piyasada daha ucuzlarıda mevcut fakat yukarıda tartıştık. çin malı xenon ile yapıcaksanız bence hiç yapmayın.

Eski 21-09-2008, 21:12   #96
seyyid

Otomobil: laguna 2 privilage 2.0
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Xenon Mercek Mesajı Göster
orjinalden xenonlu ve merceksiz farlı nadir araçlardan biri laguna 2 ler.
aracınızın farı merceksiz ama xenon kit için tasarlandığından karşıdan gelenleri rahatsız etmez. mercek modifiyeside tabiki daha iyi olur ama arada çokta fark olmaz. bence orjinal haliyle kullanın.
tesekkurler

seyyid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 22-09-2008, 03:05   #97
Senior Member

crazyfitt - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: megane ıı
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Xenon Mercek Mesajı Göster
orjinalden xenonlu ve merceksiz farlı nadir araçlardan biri laguna 2 ler.
aracınızın farı merceksiz ama xenon kit için tasarlandığından karşıdan gelenleri rahatsız etmez. mercek modifiyeside tabiki daha iyi olur ama arada çokta fark olmaz. bence orjinal haliyle kullanın.
corsa silvrline aracıma dün xenon taktırdım 8000k ama taktırdığım gibi geri söktürmek zorunda kaldım usta ne kadar uğraştıysada 5metreden fazlasını aydınlatmıyodu..aracım fabrika çıkışı mercekli..ama merceklerim ışığı kesiyo..zaten orjinal farlarıda fazla aydınlatmıyodu ondan birazda xenon taktırmak istemiştim..hele uzun yolda gece acaayip ızdırap veriyo..yarın 6000k alıp deniycem..ortalık mercek mercek diye kırlıyo millet mercekli diye angel taktırıyo daha olmadı mercekleri söktürmeyi düşünüyorum..daha napıyım bi fikri olan varmı?

crazyfitt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-2008, 10:19   #98
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
corsa yeni modelmi? eski ise farları içeriden toz ve buğu olmuştur temizlerseniz iki kat fazla ışık alırsınız.

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-2008, 21:09   #99
efsane 2488

eldorado06 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

megane ll aracıma elektrikçi bi arkadaş mercek yaparız diyodu.doğrumudur yapılabilirmi sonradan

eldorado06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-09-2008, 21:10   #100
Ford lover

oğuzk - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: E.G.O.
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KLL Mesajı Göster
corsa yeni modelmi? eski ise farları içeriden toz ve buğu olmuştur temizlerseniz iki kat fazla ışık alırsınız.
corsa c .önceki kasa

Bookmarks

Etiketler
hakkında, herşey, kitler, mercek, xenon

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları