"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 Şehir: şehir Otomobil: var
| WHP/HP için hesaplam yöntemi varmıdır?
Arkadaşlar motorun ürettiği güç lastiklere iletilirken bazı kayıplar oluyor. Üreticlerin bize verdiği güçler motor güçleri ama gerçekte araç bu gücü lastiklere birebir aktaramıyor. 3 tip(önden/arkada/4x4) araç içinde bu kayıpları hesaplamanın kolay bir yolu var mı? Ya da her marka ve tip araca göre bu kayıp değişir mi? Soru nedeni Saab 9-3 2.0t 210 bg güç üretiyor. Bu aracı saab modlarken whp 2nci basamakta 252 bg oluyor. Motoru kaç bg olur. Bir de amerikan siteler whp veriyor ve bizim 240 bg bildiğimiz araç moddan sonra 240whp oluyor. Yapıla işlemlere bakıp ne fayda etmişi orjinal hp'si verilmediği için bulamıyorum... |
| | |
| | #2 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: Peugeot 207 RC
| Re: WHP/HP için hesaplam yöntemi varmıdır?
Bunun sabit bir algoritması yok çünkü araçtan araca ve çevresel etkenlere göre değişen bir durumdur ve zaten bir ölçümdür..
|
| | |
| | #3 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Her araçlarda kayıplar farklıdır fakat önden çekişlerin kaybı %5 arkadan itişlerin kaybı %15 4x4 lerin kaybı ise %35 olarak söylenir tabi bu genel olarak söylenmiş bişeydir en iyisi dinamometreye çıkıp görmektir.
__________________ Sessiz..sakin..derinden.. |
| | |
| | #4 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 Şehir: şehir Otomobil: var
Bilgiler için sağolun. Standart araçlar için bu bilgileri bulabileceğim siteler varsa bildirirseniz sevinirim...
|
| | |
| | #5 |
| I live in English! :) | Re: WHP/HP için hesaplam yöntemi varmıdır?
merhaba arkadaslar.. konu acamadıgım için buraya yazıyorum. ( yonetimden ozur!) benim 2001 model 106 quiksilver aracım var. merak ettigim sey su. ben arabamı 75 beygir olarak bilyorum. ( motor ve eksoz sistemi tamamen orjinal). ancak bir arkadasım arabamın 90 beygir oldugunu soyledi. dedigine gore 2000 ustu 106 quiksilverların 2 farklı hp secenegi bulunuyormus. acaba bu dogru mu? boyle bisey varsa nasıl anlayabilirim. isin ilginc yanı.. arabam 75 beygire gore cok daha guclu ve hızlı gidiyor. yardımcı olursanız sevinirim.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|