"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 30-11-2005 Yaş: 30 Otomobil: A3 1.4TFSİ
| Re: Wankel (Döner Pistonlu ya da Rotary) Motorlar
cok yaktıkları dogru. hatta rx-8 in en negatif ozelligi olarak bu gosteriliyo. bide turbosuz oldugu icin torku baya dusuk. ama ses super
|
| | |
| | #12 | |
| Mondiq Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Yaş: 30
| Re: Wankel (Döner Pistonlu ya da Rotary) Motorlar Alıntı:
"Bir motorun hacmi o motorda meydana gelen birbirinden bağımsız çevrimlerin hacimleri toplamına eşittir" Bu aslında benim düşündüğüm bir tanım. Bunu master tezinde kullanmıştım; ben de master'da sıradışı bir motor tasarladım, patent başvurusunu da yaptık. Benim motorun da hacmi çok kolay bir şekilde hesaplanamadığından buna oldukça fazla kafa yormuştum. Sonuçta yukarıdaki tanım tüm "positive displacement"lı bir çevrim ile çalışan içten yanmalı motorlarda geçerli. Geleneksel bir motorda her silindirde 1 bağımsız çevrim tekrarlanır, o yüzden bir silindirin hacmini silindir sayısı ile çarparız Wankel motorunda bir rotorun etrafında 3 bağımsız çevrim gerçekleşir. O yüzden rotorun bir çevriminin hacmini önce 3 ile çarparız daha sonra da rotor sayısı ile çarparız. Ancak Mazda bu konuda spekülatif davranıyor ve Wankel motorun hacmini sıradan bir motor gibi hesaplayıp (rotorun bir çevriminin hacmini sadece rotor sayısı ile çarpıyor) çok küçük bir hacim buluyor. Gerçekle alakası yok. Wankel motor bir 3900cc'lik motor ne kadar yakması gerekiyorsa o mertebede yakar bu yüzden Ama şu da var; motorun kapladığı yer ve ağırlığı 1300cc bir motor gibidir. Mazdanın lanse etmeye çalıştığı bu, ama yanlış yoldan yapıyor. | |
| | |
| Reklam |
| | #13 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 13-08-2004 Yaş: 24
bende bisii ekliyim wankel motor normal pistonlu motora göre daha az titresimle calisir daha az sarsintilidir örnek:mazdanin wankel motor ile cikardigi tek aile otomobili stationwagon olmasi lazim reklamindan görülebilir zaten slagonlari vin vin , ayrica modlu rx-7lerden cikan egzoz sesine bakarsaniz farkli bir guruldamasi warbuarada 70camaro dogru yazdin abi epitrochoid amerikada falan millet kendi evinde aşindigi zaman falan kendi taşlamasini yapio (manyak olanlari) bizim burda wankel i duyan usta yok Mesajı son düzenleyen -=zz=- : 10-03-2006 - 04:05 |
| | |
| | #14 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 07-01-2006
eyw 70camaro, şimdi anladım ![]() bu arada hangı okuldansın??ben yıldız makinadayım, yuksek yapıcaz kısmetse daha | |
| | |
| | #15 |
| Dynamometer | Re: Wankel (Döner Pistonlu ya da Rotary) Motorlar
70Camaro cok guzel soylemıste aslında wankel'inde ortalama bi silindir hacmi war daha dogrusu max. ve min. hacimler war yani 1300cc dogru bi tanıdır bence.. Master projenızıde merak ettım burda veya ozel mesajla paylasmak ısterım..
__________________ Vtec(Variable Valve Timing And Lift Electronic Control) Play Hard... |
| | |
| | #16 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 26-04-2005 Yaş: 49
wankel de rektifiye olayı varmı? yoksa motor mu değişiyor?... |
| | |
| | #17 |
| gitarist Kayıt Tarihi: 06-06-2005 Yaş: 19
Bu arada wankel 1300cc rx-8lerin vergisi nasıl hesaplanıyor? Yani vergi düşükse benzin açığını kapatırmı ki? |
| | |
| | #18 | |
| Mondiq Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Yaş: 30
| |
| | |
| Reklam |
| | #19 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 17-02-2006
türkiye şartları işin güzel araba o paraya alınabilecek en güzel arabalardan mx8, hem yakıt tüketimi hem vergi olsun bu arabada yok gibi bişey, bu motorun torktan daha büyük bir dezavantajı ise 100.000km anca yapması zaten mazda servislerinde yeni motor serviside bulunuyor, olsun ama 100.000 km gittikten sonta yaktığınız benzin ve az ödediğiniz vergiyle motor parasını çıkarırsınız hemde arabayı sıfırlamış olursunuz, bu motor arkadaşında başta belirttiği gibi 50'li yıllarda çıktı eğer çok dayanıklı bir motor olsa zaten mercedes, bmw gibi otomobil devleri bu motoru kullanırdı... bide avantajlarından biri pistonsuz dönen motoru olduğu için titreşim çok azdır arabanın içinde bu titreşimi hissetmezsiniz... sonuç olarak çok güzel ve akıl ürünü bir otomobil 88 milyarınız varsa gidin alın derim ama hemen 100.000 e dayamayın arabayı |
| | |
| | #20 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 13-08-2004 Yaş: 24
arkadaslar kim dio 100.000de bitecek die illa bi kural mi war öle olcak die asinmasi normal pistonluya göre fazla olabilir ama onceden de arkadaslarinda belirttigi gibi artik seramik kaplama olsun baska seyler olsun malzeme sektörü de gelisti öle 100 000de atilcak seviyeye gelecegini hic sanmam ayrica mercedes bmw falan bu motoru kullanamaz cunku taaa 1950lerdemi ne artik tam olarak tarih aklimda deil felix wankel (alman) wankel motorun tüm haklarini mazda ya devretti baska hic bir firma kullanamaz bunu ayni sekilde rotorun 1 cevriminde 3 yanma yane siralama ile 3 iş oluyor öle olunca da daha ii oluo pistonlu 4 zamanli motorda ise krank yane gene rotor mili dielim 2 tam tur attiginda 1 iş yapiyor |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|