Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 24-02-2006, 16:08   #11
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ
Re: Wankel (Döner Pistonlu ya da Rotary) Motorlar

cok yaktıkları dogru. hatta rx-8 in en negatif ozelligi olarak bu gosteriliyo. bide turbosuz oldugu icin torku baya dusuk. ama ses super

dultyRS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-03-2006, 01:36   #12
Mondiq

70Camaro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi seppuku
70camaro gusel demissinde neden motorun gercek hacmi mazdanın iddia ettıgı degıl onu anlamadım...

bide bu motor için cok benzin yakıyor dıyolar dogrumudur???
Şöyle anlatayım... Şu cümle olayı tamamen açıklıyor;

"Bir motorun hacmi o motorda meydana gelen birbirinden bağımsız çevrimlerin hacimleri toplamına eşittir"

Bu aslında benim düşündüğüm bir tanım. Bunu master tezinde kullanmıştım; ben de master'da sıradışı bir motor tasarladım, patent başvurusunu da yaptık. Benim motorun da hacmi çok kolay bir şekilde hesaplanamadığından buna oldukça fazla kafa yormuştum. Sonuçta yukarıdaki tanım tüm "positive displacement"lı bir çevrim ile çalışan içten yanmalı motorlarda geçerli.
Geleneksel bir motorda her silindirde 1 bağımsız çevrim tekrarlanır, o yüzden bir silindirin hacmini silindir sayısı ile çarparız
Wankel motorunda bir rotorun etrafında 3 bağımsız çevrim gerçekleşir. O yüzden rotorun bir çevriminin hacmini önce 3 ile çarparız daha sonra da rotor sayısı ile çarparız.
Ancak Mazda bu konuda spekülatif davranıyor ve Wankel motorun hacmini sıradan bir motor gibi hesaplayıp (rotorun bir çevriminin hacmini sadece rotor sayısı ile çarpıyor) çok küçük bir hacim buluyor. Gerçekle alakası yok.

Wankel motor bir 3900cc'lik motor ne kadar yakması gerekiyorsa o mertebede yakar bu yüzden

Ama şu da var; motorun kapladığı yer ve ağırlığı 1300cc bir motor gibidir. Mazdanın lanse etmeye çalıştığı bu, ama yanlış yoldan yapıyor.

70Camaro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 10-03-2006, 04:03   #13
Aktif Üye

-=zz=- - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bende bisii ekliyim wankel motor normal pistonlu motora göre daha az titresimle calisir daha az sarsintilidir örnek:mazdanin wankel motor ile cikardigi tek aile otomobili stationwagon olmasi lazim reklamindan görülebilir zaten slagonlari vin vin , ayrica modlu rx-7lerden cikan egzoz sesine bakarsaniz farkli bir guruldamasi war

buarada 70camaro dogru yazdin abi epitrochoid

amerikada falan millet kendi evinde aşindigi zaman falan kendi taşlamasini yapio (manyak olanlari) bizim burda wankel i duyan usta yok

Mesajı son düzenleyen -=zz=- : 10-03-2006 - 04:05
-=zz=- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2006, 13:35   #14
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi 70Camaro
Şöyle anlatayım... Şu cümle olayı tamamen açıklıyor;

"Bir motorun hacmi o motorda meydana gelen birbirinden bağımsız çevrimlerin hacimleri toplamına eşittir"

Bu aslında benim düşündüğüm bir tanım. Bunu master tezinde kullanmıştım; ben de master'da sıradışı bir motor tasarladım, patent başvurusunu da yaptık. Benim motorun da hacmi çok kolay bir şekilde hesaplanamadığından buna oldukça fazla kafa yormuştum. Sonuçta yukarıdaki tanım tüm "positive displacement"lı bir çevrim ile çalışan içten yanmalı motorlarda geçerli.
Geleneksel bir motorda her silindirde 1 bağımsız çevrim tekrarlanır, o yüzden bir silindirin hacmini silindir sayısı ile çarparız
Wankel motorunda bir rotorun etrafında 3 bağımsız çevrim gerçekleşir. O yüzden rotorun bir çevriminin hacmini önce 3 ile çarparız daha sonra da rotor sayısı ile çarparız.
Ancak Mazda bu konuda spekülatif davranıyor ve Wankel motorun hacmini sıradan bir motor gibi hesaplayıp (rotorun bir çevriminin hacmini sadece rotor sayısı ile çarpıyor) çok küçük bir hacim buluyor. Gerçekle alakası yok.

Wankel motor bir 3900cc'lik motor ne kadar yakması gerekiyorsa o mertebede yakar bu yüzden

Ama şu da var; motorun kapladığı yer ve ağırlığı 1300cc bir motor gibidir. Mazdanın lanse etmeye çalıştığı bu, ama yanlış yoldan yapıyor.

eyw 70camaro, şimdi anladım

bu arada hangı okuldansın??ben yıldız makinadayım, yuksek yapıcaz kısmetse daha

seppuku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-03-2006, 15:00   #15
Dynamometer

-sc0rge- - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

70Camaro cok guzel soylemıste aslında wankel'inde ortalama bi silindir hacmi war daha dogrusu max. ve min. hacimler war yani 1300cc dogru bi tanıdır bence.. Master projenızıde merak ettım burda veya ozel mesajla paylasmak ısterım..

Eski 12-03-2006, 20:23   #16
Aktif Üye

wankel de rektifiye olayı varmı?
yoksa motor mu değişiyor?...

fanatik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2006, 17:12   #17
gitarist

bekomac - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bu arada wankel 1300cc rx-8lerin vergisi nasıl hesaplanıyor?
Yani vergi düşükse benzin açığını kapatırmı ki?

bekomac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-03-2006, 00:24   #18
Mondiq

70Camaro - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi seppuku
eyw 70camaro, şimdi anladım

bu arada hangı okuldansın??ben yıldız makinadayım, yuksek yapıcaz kısmetse daha
Ben odtü Metalurji'yi bitirdim, odtü Makina'da master yaptım, ve de şu anda motor tasarımı üzerine çalışıyorum.

70Camaro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Eski 05-04-2006, 17:57   #19
Junior Member

türkiye şartları işin güzel araba o paraya alınabilecek en güzel arabalardan mx8, hem yakıt tüketimi hem vergi olsun bu arabada yok gibi bişey, bu motorun torktan daha büyük bir dezavantajı ise 100.000km anca yapması zaten mazda servislerinde yeni motor serviside bulunuyor, olsun ama 100.000 km gittikten sonta yaktığınız benzin ve az ödediğiniz vergiyle motor parasını çıkarırsınız hemde arabayı sıfırlamış olursunuz, bu motor arkadaşında başta belirttiği gibi 50'li yıllarda çıktı eğer çok dayanıklı bir motor olsa zaten mercedes, bmw gibi otomobil devleri bu motoru kullanırdı...
bide avantajlarından biri pistonsuz dönen motoru olduğu için titreşim çok azdır arabanın içinde bu titreşimi hissetmezsiniz...

sonuç olarak çok güzel ve akıl ürünü bir otomobil 88 milyarınız varsa gidin alın derim ama hemen 100.000 e dayamayın arabayı

cakarcakmak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-04-2006, 20:52   #20
Aktif Üye

-=zz=- - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

arkadaslar kim dio 100.000de bitecek die illa bi kural mi war öle olcak die asinmasi normal pistonluya göre fazla olabilir ama onceden de arkadaslarinda belirttigi gibi artik seramik kaplama olsun baska seyler olsun malzeme sektörü de gelisti öle 100 000de atilcak seviyeye gelecegini hic sanmam

ayrica mercedes bmw falan bu motoru kullanamaz cunku taaa 1950lerdemi ne artik tam olarak tarih aklimda deil felix wankel (alman) wankel motorun tüm haklarini mazda ya devretti baska hic bir firma kullanamaz bunu ayni sekilde
rotorun 1 cevriminde 3 yanma yane siralama ile 3 iş oluyor öle olunca da daha ii oluo
pistonlu 4 zamanli motorda ise krank yane gene rotor mili dielim 2 tam tur attiginda 1 iş yapiyor

-=zz=- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları