Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 03-07-2006, 01:27   #21
Kirpi

apili - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Retarder

en merak ettigim ama adini bilmedigim sorma geregi duymadigim ve bbi turlu arastiramadigim sistem bu iste..

cok manyak bisey bu..aklimda hep motor freninin yerini alan sey bu ste

yillar once otobuslerle seyahat etmek zorunda kalan ben,ki her zaman gidilecek yer icin her zaman haftalar oncesinden en onden yer ayirtirdim..hep sofor napiyor kacla gidiyor falan gozetlemek icin.. yaptim da.. bı yerde 120 yle falan gidiyoz otoyolda tabi birden onumuze kopek mi cikti ne adam retarder kolunu en asagi bi indirdi vijjjj hiz birden dustu 60 a falan kuut diye ses geldi gece tabi.. vs vs.. hayret etmistim ama otobusun icindekiler bi anda koltuklara yapismis aa noldu falan diyolardı

alpercim,seni cook iyi anliyorum..

apili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-2006, 11:52   #22
Aktif Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi apili
en merak ettigim ama adini bilmedigim sorma geregi duymadigim ve bbi turlu arastiramadigim sistem bu iste..

cok manyak bisey bu..aklimda hep motor freninin yerini alan sey bu ste

yillar once otobuslerle seyahat etmek zorunda kalan ben,ki her zaman gidilecek yer icin her zaman haftalar oncesinden en onden yer ayirtirdim..hep sofor napiyor kacla gidiyor falan gozetlemek icin.. yaptim da.. bı yerde 120 yle falan gidiyoz otoyolda tabi birden onumuze kopek mi cikti ne adam retarder kolunu en asagi bi indirdi vijjjj hiz birden dustu 60 a falan kuut diye ses geldi gece tabi.. vs vs.. hayret etmistim ama otobusun icindekiler bi anda koltuklara yapismis aa noldu falan diyolardı

alpercim,seni cook iyi anliyorum..
Valla ne yapsak ki acaba, bu zevk tatmin edilmesi zor bir olay, yani habire otobüse mi bineceğiz, yani nasıl yapsak bunun ses kaydını falan bulsak, arada bir dinlesek, kendimize gelsek ya..
Offf hocam of yaaaaa
bak yine efkarlandım ya, nasıl bir sevda bu, nerden yakalandım bilemiyorum.

alpersakirmetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-07-2006, 12:47   #23
Kirpi

apili - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ahh bu otobusler yok mu..ah bu universiteler yok mu... yaktiniz lan bizi :P

ses kaydini falan nerden bulacaksin abi? samanlikta igne aramak gibi bisi seninkisi de ha

apili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2006, 10:07   #24
HkN&BhR

ataman_74 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi alpersakirmetin
Bende senelerdir Retarder manyağıyım desem yeridir,
Bu bende öğrenciyken Ankara İstanbul arası gidip gelirken başladı, yolda giderken kayıt yapabilen walkman im ile otobüs içindeki retarder sesini çekiyordum, sonra dinliyordum, vay be ne sestir o vıııııııyyyyyyyyy....
Hele hele şöle fıstık gibi bir O403 TEM de giderken, TEMden çıkacağı yerde papatyaya girer ya şööle hafif sola yatar, o anda kaptan retarderi indirmiştir aşağı biraz, o şaheser ses eşliğinde yola yapışırsınız, papatya içinde salına salına çıkarsınız... Papatyadan çıkınca retarder kolu yukarı "0" pozisyonuna çekilir, kendini ileri doğru salar alet, rahatlamıştır artık.
Tek hayalim bir kez şöle bir otobüs kullanmak aslında. Ne olurdu sanki.
İnanırmısınız bence en iyi sistemi Voith yapıyor, sanırım O403 teki RETARDER VR 115E sistemi, araştırmıştım, retarder şaftındaki frenleme etkisi max 1850 Nm, propshaft üzerinde 3750 Nm, diğer tarafta 403 motoru ise 1700Nm üretiyor. Yani anladığım kadarı ile motordan güçlü bir frenleme.
Voith firmasına mail atmıştım, psikolojimi anlattım, varsa ellerindeki demo görüntülerini veya en azında retarderin ses kayıtlarını falan istemiştim ) tabiki ses çıkmadı, herhalde manyak falan dediler..
Bu tutku devam edecek, insan zekası, mühendisliğin bir mucizesi bu.
Ama tam olarak sistemi anlamak ilk başta zor oluyor, yani yağ içindeki rotor-stator olayını yakından görmeniz gerek, ben bir fuarda motor meslek lisesi öğrencilerinin buna benzer yaptıkları(başka amaçla) bir sistemi gördüğümde tam olarak anlamıştım. Karşılıklı iki pervane düşünün kapalı bir yağ banyosu içinde, pervaneler birbirine çok yakın ve karşılıklı. Bir pervanenin şaftını dışardan elinizle tutup, diğerini diğer elinizle çevirince diğerinide çevirmeye çalışıtığını hissedebiliyorsunuz. Retarder de bu mantıkla çalışıyor.
Of be offf, efkarlandım yine

sanırım senin gördüğün şişli E.m.l deki T-TEP teki tork konvertör maketi..

bende az buz biliyorum.. ama o kamyonlardaki otobüslerdeki olaya bayılıyorum.. ama şuana kadar bilmiyordum ub sistemi mekaniker olmama rağmen teşekkür ederim

ataman_74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2006, 22:40   #25
Senior Member

R E A L - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

arşivimden bi powerpoint slayt. PDF formatına çevirip upload ettim.

işe yarar umarım.

http://rapidshare.de/files/26542683/...NED_R.pdf.html

Eski 22-07-2006, 17:20   #26
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ..seçkin..
otobüsçüler çıkıyo ortaya

bi keresinde dayımla bi yere gidiyoruz bizim araçla o kullanıyo, bi baktım silecekler çalışıyo, hayırdır dedim dayı roterdar çekiyomuş meğer el alışkanlığı.. otobüs şöförüde

ama o yüzünün halini görecektiniz...
Buna çok güldüm. Ahmet teşekkürler paylaşımın için

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-07-2006, 17:36   #27
Diesel Power

Vectras - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Bmw 5.20d
Blog Kayıtları: 2
Kullanıcıya AIM yolu ile mesaj gönder Vectras Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Bende senelerdir Retarder manyağıyım desem yeridir,
Bu bende öğrenciyken Ankara İstanbul arası gidip gelirken başladı, yolda giderken kayıt yapabilen walkman im ile otobüs içindeki retarder sesini çekiyordum, sonra dinliyordum, vay be ne sestir o vıııııııyyyyyyyyy....
Hele hele şöle fıstık gibi bir O403 TEM de giderken, TEMden çıkacağı yerde papatyaya girer ya şööle hafif sola yatar, o anda kaptan retarderi indirmiştir aşağı biraz, o şaheser ses eşliğinde yola yapışırsınız, papatya içinde salına salına çıkarsınız... Papatyadan çıkınca retarder kolu yukarı "0" pozisyonuna çekilir, kendini ileri doğru salar alet, rahatlamıştır artık.
Tek hayalim bir kez şöle bir otobüs kullanmak aslında. Ne olurdu sanki.
İnanırmısınız bence en iyi sistemi Voith yapıyor, sanırım O403 teki RETARDER VR 115E sistemi, araştırmıştım, retarder şaftındaki frenleme etkisi max 1850 Nm, propshaft üzerinde 3750 Nm, diğer tarafta 403 motoru ise 1700Nm üretiyor. Yani anladığım kadarı ile motordan güçlü bir frenleme.
Voith firmasına mail atmıştım, psikolojimi anlattım, varsa ellerindeki demo görüntülerini veya en azında retarderin ses kayıtlarını falan istemiştim ) tabiki ses çıkmadı, herhalde manyak falan dediler..
Bu tutku devam edecek, insan zekası, mühendisliğin bir mucizesi bu.
Ama tam olarak sistemi anlamak ilk başta zor oluyor, yani yağ içindeki rotor-stator olayını yakından görmeniz gerek, ben bir fuarda motor meslek lisesi öğrencilerinin buna benzer yaptıkları(başka amaçla) bir sistemi gördüğümde tam olarak anlamıştım. Karşılıklı iki pervane düşünün kapalı bir yağ banyosu içinde, pervaneler birbirine çok yakın ve karşılıklı. Bir pervanenin şaftını dışardan elinizle tutup, diğerini diğer elinizle çevirince diğerinide çevirmeye çalışıtığını hissedebiliyorsunuz. Retarder de bu mantıkla çalışıyor.
Of be offf, efkarlandım yine
abi naptın beni anlattın o ses ne öyle savrulma frenlerme felan helede 0403 ile 0403 ün tıss tıss seside retardere ayrı bir ses cümbüşü yapıyor

Mesajı son düzenleyen Vectras : 22-07-2006 - 17:39
Vectras Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2006, 12:33   #28
Aktif Üye

Smile Re: Retarder

Of be offf yine efkarlandım ya
o ses yine aklıma geldi
ah be ahh keşke gerçeğini şimdi dinleyebilseydim

alpersakirmetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-07-2006, 00:19   #29
EGO
EGO (ERGİN)

EGO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ev arkdşım otobüs kaptanlığında okuyodu.. onunla yaptığımız retarder muhabbetlerini hatırlıorumda bizden başkalarıda varmışş

alanayya gidioruz..yokuş aşağı iniyoruz bi yerde eleman retarder kullanıo paso millet dio ne biçim şöfor falan herhalde bırakın yaw ne güzel diesim geldi tabi millet linç ederdi beni

yaw videosunu falan bulsak bulan koysun lütfn retarder kardeşliği

Eski 30-07-2006, 00:23   #30
EGO
EGO (ERGİN)

EGO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Valla ne yapsak ki acaba, bu zevk tatmin edilmesi zor bir olay, yani habire otobüse mi bineceğiz, yani nasıl yapsak bunun ses kaydını falan bulsak, arada bir dinlesek, kendimize gelsek ya..
Offf hocam of yaaaaa
bak yine efkarlandım ya, nasıl bir sevda bu, nerden yakalandım bilemiyorum.
abi arabyla yokuş aşağı giderken falan 5 ten 4 e at çek ayağını gazdan at elini indir silecekleri motor keislio tam retarder tesisatı yapcak bişi yok ben öle yapıom tabi sileceksiz versiyonu

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları