Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 28-04-2007, 00:48   #41
R.I.P WRX

ImprezaWRX - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: onden kaymamak için yapılacak işler...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OmerRS Mesajı Göster
hmm baya alçakmış cidden. bence bu kadar alcak olmasından dolayı olma ihtimali yuksek. sertlik te fazla sanırım ondan dolayı da dalgalanmalarda tutus kaybı yasayabilir. biraz yukselse bence daha insancıl tepkiler verir.

bu arada cok guzel duruyor dısardan masallah
1 cm daha yükselmek istiyor orası kesinde ama i$te güzel dursun diye biraz yol tutu$tan ödün veriyoruz her ne kadar mantıksız olsada

teşekkürler ..

ImprezaWRX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-04-2007, 03:44   #42
+200hp club

M3CSL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90

coıloverlı araba ne kadar yol tutsada bizim sartlarda her an sekme tehlıkesi var ama otobanda +180 km hızlarda cok guven verır o kesın
ben konılerı serte alınca tepkıler vs çok iileşior ama daha temkınlı gıdıorum bi tepeye denk gelmıyım dıe...

Eski 01-05-2007, 01:56   #43
Senior Member

dultyRS - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: A3 1.4TFSİ

gorkem, daha once yazdıgım ve omerin de soyledigi gibi, safi yol tutus acısından arabayı alcatmak yarardan cok zarar getirir. bence 3cm den sonrası tamamen gosteriş amaclı (cogu arabda tabi) 5cm sonrasıda ciddi anlamda yol tutusu negatif etkiliyor.

bi kere coiloverların cogunun TUV belgesinde gayet dar bir ayar aralıgı belirtiliyor (-2.5/-5.0cm gibi). optimum perf. için mutlaka bu aralıgın icinde ayarlanması gerek.

dahada onemlisi arabanın butun susp. belli acılara gore tasarlanmıs. yani araba normal haliyle on salıncakları diyelimki 15derece asagı acı ile duruyor. buna baglı olarak akslarından direksyon miline kadar belli acılara sahip. sen bu arabayı 10cm alcaltınca 15 derece yukarı bi acı alıyor, bide ustune yuk, cukur vs. de daha da yuksek acılar yaratıyor. yani (muhtemelen) dizayn aralıgının dısında kullanıyorsun.
ayrıca cadde arabalarında on suspansyon geometrisi genellikle strok ile baglantılı olarak degisir.yani, std. halde -1 derece kamber acısı varken suspansyon basıldıkca (viraj icinde gibi) bu acı artar. mesela benim arabada normalde onde 1.6 derecenin uzerinde kamber veremiyorsun (ayar oraya kadar), ama biliyorsunki araba virajda yattıkca kamber artıyor, yuksek yanal ivme altında efektif olarak 2 derece ve uzeri kamber acıları olusuyor. arabayı alcaltırsan suspansyon strokun bunu saglıycak mesafeye sahip degil, daha da kotusu belki cok alcak oldugundan (dizayn aralıgı dısında ise) ongorulmeyen geometriler ortaya cıkarıyor olabilir. mesela bi anda asırı toe-out olusturuyor olabilir. buda bahsettigin istikrarsız hareketlere sebebiyet verebilir...

ama en onemlisi suspansyon o kadar alcaksa ya strokun cok azaldıgında viraj icinde yanal yuk altında bir darbeyle karsılastıgında dibe vurabilir (ESP bile kurtaramaz ), yada bu olmasın diye o kadar sertlestirilmiştir ki pratikte zaten aynı sonucu verir.

kısaca gecin sekli semali, performansa bakın.

Eski 01-05-2007, 02:01   #44
Senior Member

bu arada şuda genelde dikkatimizden kacıyor: tamam, coiloverlar veya amortisorlerimiz sertlik ayarlı. ama yaylarımız sabit...yani amortisorlerimizin ayarı ile oynadıkca yaylar ile olan ideal uyumdan uzaklasıyor olabiliriz, bunun sonucunda beklenmedik sonuclar dogabilir.

M3CSL, koni sportlar ile hangi yayları kullanıyorsun? sonradan takılan yaylar genellikle asırı yuksek rate'li olmadıgından amortisorlerini sert ayarladıgında muhtemelen yayların kaldırabileceginden daha sert oluyordur.

iyi uyumlu ve ayarlı bir suspansyon, duz yoldaki ani cıkıntılarda arabayı zıplatsada viraj icinde izinden saptırmayacaktır, cunku viraj icinde yukun cogu dıs tarafta oldugundan aynı cıkıntı amortisor ve yay tarafından sonumlendirilir (yada sonumlendirilmelidir, yapamayada bilir tabi )

Eski 01-05-2007, 02:19   #45
R.I.P WRX

Deniz abim ,

Coiloverın ayarları kantarda yapıldı. Her lastiğe binen yük hesaplanıp ona göre kamber ayarı ve sertlik ayarı yapıldı. Durum anlattığın kadar umutsuz değil diyeyim Onun dı$ında söylediklerine ztn katılıyorum hehe

Eski 01-05-2007, 03:22   #46
Senior Member

yani benim soylediklerimin hangisini etkiliyor bu durum?
kantarda veya uçandairede ayarlansın, soylediklerim yine gecerli. sadece yay/amortisor uyumunuz guzel olmustur, ama soyledigim gibi mevcut minimal stroku kullanabilmek icin "bence" idealden baya daha sert bi ayar gerektirmiştir... neyse canım araba sizin, zaten viraj performansı arasaydınız heralde özünde virajlara daha yatkın bi araba alırdınız.

Eski 01-05-2007, 03:30   #47
R.I.P WRX

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dultyRS Mesajı Göster
yani benim soylediklerimin hangisini etkiliyor bu durum?
kantarda veya uçandairede ayarlansın, soylediklerim yine gecerli. sadece yay/amortisor uyumunuz guzel olmustur, ama soyledigim gibi mevcut minimal stroku kullanabilmek icin "bence" idealden baya daha sert bi ayar gerektirmiştir... neyse canım araba sizin, zaten viraj performansı arasaydınız heralde özünde virajlara daha yatkın bi araba alırdınız.
En azından yüüryen aksama binen yükün etkisi biraz daha az oluyor "iki vida çevir insin" mantığına göre diye dü$ünüyorum abbim ama en kısa zamanda senle bir turlamamız lazım colt hakkındaki dü$üncelerinin deği$mesi için

Mesajı son düzenleyen ImprezaWRX : 01-05-2007 - 18:26
Eski 01-05-2007, 12:35   #48
Senior Member

ayıbettin hicbir zaman yeni bi arabayla turlama hayır demem. bide şu M5 le turlasaydık diyorum

Eski 01-05-2007, 18:25   #49
R.I.P WRX

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dultyRS Mesajı Göster
ayıbettin hicbir zaman yeni bi arabayla turlama hayır demem. bide şu M5 le turlasaydık diyorum

Istanbuldayım de bana, 2-3saat sora tura ba$layalım hehe

Eski 02-05-2007, 01:01   #50
Senior Member

işte bunu demiycektin heheheeee...

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları