"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #21 |
| seçkin | Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...
derdini anladım da, şöyle duymuştum devamlı düşük devirde gitmek her zaman için ekonomi sağlamaz. özelliklede rampa çıkarken. araba devirsizken daha fazla yakar diye biliyorum...
|
| | |
| | #22 | |
| Türkiye Türklerindir!!!! | Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz... Alıntı:
doğru bi soru ama çok ufak bi hesaplama olur, 0.1 lt belki değiştirir belki değiştirmez çünkü konuşulan süratler 60km/h ve 90km/saat. Çok abartılı bi rüzgar direnci farkı olamyacaktır. Ama kalkıp 200km/h için düşünürsek bambaşka dirençler çıkar tabiki.. Bu arada, söylenen herşey doğru ama, istediğiniz kadar frenle aranızda bağ oluşturur, basmamaya çalışın, istanbul trafiğinde hiç olmadı önünüze kıran biri yüzünden durmak zorunda kalırsınız. Bence Şehir İçi trafiği farklı bi kavram, dur-kalk trafik farklı bi kavram.. | |
| | |
| | #23 | |
| METON Kayıt Tarihi: 14-06-2005 Yaş: 21
| Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz... Alıntı:
Aga sendeki arabanın modeli, motoru ne? bi de onları söyle de bişe söyleyelim. ama ben senin yerinde olsam arabayı o devirlerde asla zorlamam.Arabayı mümkün olduğunca en yüksek tork verdiği aralıkta kullanmak lazım. Çünkü en verimli olarak çalıştığı devirlerdir yüksek torklu devirler.Sürekli düşük devirde kullandığın zaman da sağır edersin motoru yazık olur. Yani hiç değilse arada bir son devirlere götür arabayı da unutmasın kaç beygir olduğunu ![]()
__________________ . SERKEŞ ÖVEÇ | |
| | |
| | #24 |
| ıssız adam | Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...
Arkadaşlar bizde C-Max 1.6Tdci var.ben Ankara-eskişehir yolunda hızı 90km/s ye sabitleyip 5.viteste gidiyorum.Sizce araç 4.viteste mi daha az yakar yoksa 5 te mi?(Devir 2000 de kalıyor).Ayrıca dizel araçlarda max torkunu verdiği devirde kullanmak daha avantajlı değil midir?bi de yazın araç tam kapasite yüklüyken ve klima açıkken 53lt mazotla 960km gittik.Bu nasıl iş ben onu anlamadım.Hem de araca acayip yüklenmeme rağmen ,hızım da otobanda max 140 km/s idi.
|
| | |
| | #25 |
| FA Kayıt Tarihi: 06-06-2004 Şehir: DonkeyServer Yaş: 24 Otomobil: .
| Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...
Gaz pedalına basmayın , okşayın. ![]() O zaman zaten az yakarsınız
__________________ ![]() |
| | |
| | #26 |
| alfist Kayıt Tarihi: 04-03-2005 Yaş: 22
eskisi kadar boşa sallamıyorum artık ilerde kırmızı ışık gördüğümde cut-off la vites küçülterek yavaşlıyorum bu sayede gerçekten az yakıyorum artık.. bu cut off kaç devirden aşşasını kapsamıyor?1500-2000 arası cut off oluyor mu? |
| | |
| | #27 | |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Bu Ankaralılarlada hiç anlaşamıyoruz yahu
__________________ Team VW | |
| | |
| | #28 | |
| Accord 2,4 190hp 240nm Kayıt Tarihi: 28-11-2004 Yaş: 28
Ya ankarada şehir içinde sen nerde 80-90 gidion anlatta bende gidim. sanırım şehir içi die sen çevre yopluna mı çıkıosun. napıosun. ayrancıdan kalkıp okulum tandoğanda oraya gidene kadar. tamam sabah mesai akşam mesai bitiş saatelrini saymıprum günün en aptal saati olan saat 3 de bile ben o yolda 90 ı göremiom. hoşdereden tutuyom kızılaya ordan demirtepe maltepe tandoğan burda 90 ı görmek çok zor yaa.. yada başka bi güzergah eskişehir yoluna çıkıp ordan bahçelide fevzi çakmakdan geçersem ve yeşile denk gelirsek arada bi 90 oluoo o kadar. haa bide gece 1 den soora filan 140-150 de görürsün o ayrı dava tabi..
__________________ İLKAY | |
| | |
| | #29 | |
| alfist Kayıt Tarihi: 04-03-2005 Yaş: 22
dikmen-beşevler istikametini her okula gittiğimde kullanıyorum askeriyenin olduğu yoldan(balgat) giditorum orada 90-5.vites çok rahat oluyor gaza dokunuyorum cekiyorum baya da az yakıyorum sonra ordan anıtkabirin yanından gidiyorum gazi iibfye orasıda 90-5e uygun..
| |
| | |
| | #30 |
| .. Kayıt Tarihi: 17-12-2004 Yaş: 26
bilgiler için teşekkürler diesel komp.
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|