Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 31-12-2005, 00:35   #21
seçkin

..seçkin.. - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...

derdini anladım da, şöyle duymuştum devamlı düşük devirde gitmek her zaman için ekonomi sağlamaz. özelliklede rampa çıkarken. araba devirsizken daha fazla yakar diye biliyorum...

..seçkin.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 00:46   #22
Türkiye Türklerindir!!!!

freelanderr - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi limnos
2.vites 3000devirle 5.vites 3000 devir aynı mı benzin yakıyor??

peki sürat arttıkça rüzgarın getirdiği tutunmaya karşı ek tüketim olmuyor mu?

doğru bi soru ama çok ufak bi hesaplama olur, 0.1 lt belki değiştirir belki değiştirmez

çünkü konuşulan süratler 60km/h ve 90km/saat. Çok abartılı bi rüzgar direnci farkı

olamyacaktır. Ama kalkıp 200km/h için düşünürsek bambaşka dirençler çıkar tabiki..

Bu arada, söylenen herşey doğru ama,

istediğiniz kadar frenle aranızda bağ oluşturur, basmamaya çalışın, istanbul trafiğinde hiç

olmadı önünüze kıran biri yüzünden durmak zorunda kalırsınız.

Bence Şehir İçi trafiği farklı bi kavram, dur-kalk trafik farklı bi kavram..

freelanderr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 01:17   #23
METON

Disable - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ahmetd
bende bişi sormak istiyorum bende az yaksın diye düşük devirde kullanmaya çalışıyorum...düşük devirde vites değiştirmenin bi zararı olurmu yani 2 devir gibi fln....bide yokuş çıkarken yüksek vitesteyken devir baya düşüyor 1.25 motor arabanın bir vites düşürsem bi anda çok devirlencek...1000-1500 devir civarı sürekli kullanmanın bi zararı olurmu arabaya?bazen araç tekliyo???ya ben tam anlatamadım derdimi ya neyse anlayanlar bana biraz yardımcı olsunlar lütfen...

Aga sendeki arabanın modeli, motoru ne? bi de onları söyle de bişe söyleyelim.

ama ben senin yerinde olsam arabayı o devirlerde asla zorlamam.Arabayı mümkün olduğunca en yüksek tork verdiği aralıkta kullanmak lazım. Çünkü en verimli olarak çalıştığı devirlerdir yüksek torklu devirler.Sürekli düşük devirde kullandığın zaman da sağır edersin motoru yazık olur.
Yani hiç değilse arada bir son devirlere götür arabayı da unutmasın kaç beygir olduğunu

Eski 31-12-2005, 01:47   #24
ıssız adam

gatar - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: Pug 207
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Arkadaşlar bizde C-Max 1.6Tdci var.ben Ankara-eskişehir yolunda hızı 90km/s ye sabitleyip 5.viteste gidiyorum.Sizce araç 4.viteste mi daha az yakar yoksa 5 te mi?(Devir 2000 de kalıyor).Ayrıca dizel araçlarda max torkunu verdiği devirde kullanmak daha avantajlı değil midir?bi de yazın araç tam kapasite yüklüyken ve klima açıkken 53lt mazotla 960km gittik.Bu nasıl iş ben onu anlamadım.Hem de araca acayip yüklenmeme rağmen ,hızım da otobanda max 140 km/s idi.

gatar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 02:53   #25
FA

just717067 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .

Gaz pedalına basmayın , okşayın.
O zaman zaten az yakarsınız

Eski 31-12-2005, 03:20   #26
alfist

limnos - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

eskisi kadar boşa sallamıyorum artık ilerde kırmızı ışık gördüğümde cut-off la vites küçülterek yavaşlıyorum bu sayede gerçekten az yakıyorum artık..
bu cut off kaç devirden aşşasını kapsamıyor?1500-2000 arası cut off oluyor mu?

limnos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 03:59   #27
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi limnos
2.vites 3000devirle 5.vites 3000 devir aynı mı benzin yakıyor??

peki sürat arttıkça rüzgarın getirdiği tutunmaya karşı ek tüketim olmuyor mu?
O tip dış etkenleri göz önünde bulundurmamak için "teorik olarak" ibaresini eklemiştim...

Bu Ankaralılarlada hiç anlaşamıyoruz yahu

Eski 31-12-2005, 06:52   #28
Accord 2,4 190hp 240nm

tayden - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi schkurpat
oki. anlaştık.. tarif ettiğin trafikte gaza odaklanmak yerine frene odaklanmak lazım hiç basmamak için kasmak lazım ... ara sıra burda da trafik tıkanıyor yine ankaralı yorum farkı var o zaman .. ekstrem durumlar ve saatler hariç ankarada genelde şehiriçi 3-4-5. vitesler rahat kullanılır. Hele bide yeni yollar köprülü kavşaklar sayesinde bazı yollarda sürekli 5.vites ort. 80-90km/h.. şehiriçi yüksek sürat tehlikeli diebilirsin ama yolun karakteri öyle, polis hergün radar koyup ceza kesse trafik arapsaçı olur...

Ya ankarada şehir içinde sen nerde 80-90 gidion anlatta bende gidim. sanırım şehir içi die sen çevre yopluna mı çıkıosun. napıosun. ayrancıdan kalkıp okulum tandoğanda oraya gidene kadar. tamam sabah mesai akşam mesai bitiş saatelrini saymıprum günün en aptal saati olan saat 3 de bile ben o yolda 90 ı göremiom. hoşdereden tutuyom kızılaya ordan demirtepe maltepe tandoğan burda 90 ı görmek çok zor yaa.. yada başka bi güzergah eskişehir yoluna çıkıp ordan bahçelide fevzi çakmakdan geçersem ve yeşile denk gelirsek arada bi 90 oluoo o kadar. haa bide gece 1 den soora filan 140-150 de görürsün o ayrı dava tabi..

Eski 31-12-2005, 14:42   #29
alfist

limnos - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi tayden
Ya ankarada şehir içinde sen nerde 80-90 gidion anlatta bende gidim. sanırım şehir içi die sen çevre yopluna mı çıkıosun. napıosun. ayrancıdan kalkıp okulum tandoğanda oraya gidene kadar. tamam sabah mesai akşam mesai bitiş saatelrini saymıprum günün en aptal saati olan saat 3 de bile ben o yolda 90 ı göremiom. hoşdereden tutuyom kızılaya ordan demirtepe maltepe tandoğan burda 90 ı görmek çok zor yaa.. yada başka bi güzergah eskişehir yoluna çıkıp ordan bahçelide fevzi çakmakdan geçersem ve yeşile denk gelirsek arada bi 90 oluoo o kadar. haa bide gece 1 den soora filan 140-150 de görürsün o ayrı dava tabi..

dikmen-beşevler istikametini her okula gittiğimde kullanıyorum askeriyenin olduğu yoldan(balgat) giditorum orada 90-5.vites çok rahat oluyor gaza dokunuyorum cekiyorum baya da az yakıyorum sonra ordan anıtkabirin yanından gidiyorum gazi iibfye orasıda 90-5e uygun..

limnos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 14:50   #30
..

invisible833 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

bilgiler için teşekkürler diesel komp.

invisible833 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları