Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 28-12-2005, 14:12   #11
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...

kışın arabanızın radyatörünün yarısını örtebilirseniz araç daha çabuk ısınır ve sistem sağlıklı ölçüm yapmaya daha çabuk başlar. ayrıca bozuk termostatlarda aracın geç ısınmasına neden oluyor değiştirmek gerek.

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-12-2005, 14:14   #12
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder

kışın arabanızın radyatörünün yarısını örtebilirseniz araç daha çabuk ısınır ve sistem sağlıklı ölçüm yapmaya daha çabuk başlar. ayrıca bozuk termostatlarda aracın geç ısınmasına neden oluyor değiştirmek gerek.

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-12-2005, 16:27   #13
SINGLE LENS REFLEX

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi blackjack
kurpat bence yanlış düşünüyosun, gaza fazla bastığın sürece çok daha fazla yakıyorsun...
Gaza ayağının altında raptiye varmış gibi basman lazım minimum yakmak için, kalkışta aynı şey geçerli...

Şehiriçi şehir dışı tüketimin bişey farketmiyor, sen hızlı kalkış yaptığın anda belki şehiriçi tüketiminin 4-5 katını yakıyosun zaten...

Düşük şehiriçi kullanım demek düşük viteste fazla yakıyor demek değil...Çünkü araç motora vitese göre değil, gaza bastığın miktarda yakıt pompalıyor...İster 2ci viteste 3000devirle git ister 3cu viteste 3000 devirle git, teorik olarak yakacağın benzin aynıdır...

öncelikle haklısın hızlı kalkarak kaybettiğim, kazandığımdan kat be kat fazla olabilir.

ama düşük vites yüksek yakıt tüketimi demek, yani senin örneğinle açıklıyım, diyelimki 2. vitestesin gaza çeyrek basıyorsun devir 3000rpm, hızın 40km/h, ya da 3.vitestesin gaza çeyrek basıyorsun devir 3000 hızın 60km/h... ikisinde de gaza çeyrek bastığın için yakıt pompalaman aynı düzeyde ama hızlar farklı, aynı yakıt sarfiyatıyla 20km/h daha hızlı gidiyorsun yani km'de tüketimin daha aşağıda.... yanlışsam düzelt çünkü bu düz mantıkta hatam olabilir...

Eski 28-12-2005, 18:22   #14
Junior Member

arkadaslar siz de benim komsu gibi yapın 90model ladayla 10tl benzinle şehir içi 2gün geziyor tabi kontağı kapatarak
bu bir saka arkadasların kullanım sekli gayet ii gaz pedalına küsün benzinde size gülsün

halil83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-12-2005, 19:37   #15
GermanCarFan

blackjack - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi schkurpat
ama düşük vites yüksek yakıt tüketimi demek, yani senin örneğinle açıklıyım, diyelimki 2. vitestesin gaza çeyrek basıyorsun devir 3000rpm, hızın 40km/h, ya da 3.vitestesin gaza çeyrek basıyorsun devir 3000 hızın 60km/h... ikisinde de gaza çeyrek bastığın için yakıt pompalaman aynı düzeyde ama hızlar farklı, aynı yakıt sarfiyatıyla 20km/h daha hızlı gidiyorsun yani km'de tüketimin daha aşağıda.... yanlışsam düzelt çünkü bu düz mantıkta hatam olabilir...
Aynı hızlar için konuşalım...Düşük vites yüksek tüketim demek değil...
Ama sonra söylediklerin çok doğru...Zaten vites denilen mekanizmanın amacı o

Şimdi sen aynı benzinle 20km/h daha hızlı gidiyorsun, ama 100 metre sonra tekrar yavaşlayacaksan bu 20km/h ek hızlanma için sarfettiğin ek yakıt tamamen sabrının altında ezilmiş ve tükenmiş oluyor

Ama hızlandıktan sonra 2ci viteste 40 yerine 3cu viteste 60la gitmek, eğer tekrar durmayacaksan tabi daha eknomik, ama şehiriçi koşullardan bahsedersek, tekrar yavaşlama ihtimalinin İstanbulda en azından önünde bir yaya atlayacağını düşünürsek çok daha yüksek, yani 3 e atmıyoruz

Zaten durulmayacaksa senin dediğin geçerli...Yani genel anlamıyla şehirdışı kullanım...

Eski 28-12-2005, 20:05   #16
SINGLE LENS REFLEX

oki. anlaştık.. tarif ettiğin trafikte gaza odaklanmak yerine frene odaklanmak lazım hiç basmamak için kasmak lazım ... ara sıra burda da trafik tıkanıyor yine ankaralı yorum farkı var o zaman .. ekstrem durumlar ve saatler hariç ankarada genelde şehiriçi 3-4-5. vitesler rahat kullanılır. Hele bide yeni yollar köprülü kavşaklar sayesinde bazı yollarda sürekli 5.vites ort. 80-90km/h.. şehiriçi yüksek sürat tehlikeli diebilirsin ama yolun karakteri öyle, polis hergün radar koyup ceza kesse trafik arapsaçı olur...

Eski 30-12-2005, 14:01   #17
METON

Disable - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Ankaradaki trafikle İstanbuldaki trafik gerçekten farklı.

Burda şehir içi 4. 5. vitese çıkamıyorz.Dur,kalk,dur,kalk bayıyo.

Ama en güzeli sıkışık trafikte olabildiğince tasarruf yapıp sıkışıklık hafiflediğinde hızlı bi kalkış yapıp 6000rpm de vites atıp az önceki sıkıntıyı atmak.
Çok tasarruf bayıyo be aaabi

Eski 30-12-2005, 23:37   #18
alfist

limnos - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

2.vites 3000devirle 5.vites 3000 devir aynı mı benzin yakıyor??

peki sürat arttıkça rüzgarın getirdiği tutunmaya karşı ek tüketim olmuyor mu?

limnos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 00:01   #19
seçkin

..seçkin.. - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

bu konuyuda anca diesel acardı hani

..seçkin.. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-12-2005, 00:20   #20
Senior Member

ahmetd - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya ICQ yolu ile mesaj gönder

bende bişi sormak istiyorum bende az yaksın diye düşük devirde kullanmaya çalışıyorum...düşük devirde vites değiştirmenin bi zararı olurmu yani 2 devir gibi fln....bide yokuş çıkarken yüksek vitesteyken devir baya düşüyor 1.25 motor arabanın bir vites düşürsem bi anda çok devirlencek...1000-1500 devir civarı sürekli kullanmanın bi zararı olurmu arabaya?bazen araç tekliyo???ya ben tam anlatamadım derdimi ya neyse anlayanlar bana biraz yardımcı olsunlar lütfen...

ahmetd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları