"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
| Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...
kışın arabanızın radyatörünün yarısını örtebilirseniz araç daha çabuk ısınır ve sistem sağlıklı ölçüm yapmaya daha çabuk başlar. ayrıca bozuk termostatlarda aracın geç ısınmasına neden oluyor değiştirmek gerek.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #12 |
| i turned my hair again Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Ankara Yaş: 28 Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
kışın arabanızın radyatörünün yarısını örtebilirseniz araç daha çabuk ısınır ve sistem sağlıklı ölçüm yapmaya daha çabuk başlar. ayrıca bozuk termostatlarda aracın geç ısınmasına neden oluyor değiştirmek gerek.
__________________ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh! |
| | |
| | #13 | |
| SINGLE LENS REFLEX Kayıt Tarihi: 07-12-2004 Yaş: 26
| Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz... Alıntı:
öncelikle haklısın hızlı kalkarak kaybettiğim, kazandığımdan kat be kat fazla olabilir. ama düşük vites yüksek yakıt tüketimi demek, yani senin örneğinle açıklıyım, diyelimki 2. vitestesin gaza çeyrek basıyorsun devir 3000rpm, hızın 40km/h, ya da 3.vitestesin gaza çeyrek basıyorsun devir 3000 hızın 60km/h... ikisinde de gaza çeyrek bastığın için yakıt pompalaman aynı düzeyde ama hızlar farklı, aynı yakıt sarfiyatıyla 20km/h daha hızlı gidiyorsun yani km'de tüketimin daha aşağıda.... yanlışsam düzelt çünkü bu düz mantıkta hatam olabilir...
__________________ | |
| | |
| | #14 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 26-11-2005
arkadaslar siz de benim komsu gibi yapın 90model ladayla 10tl benzinle şehir içi 2gün geziyor tabi kontağı kapatarak ![]() bu bir saka arkadasların kullanım sekli gayet ii gaz pedalına küsün benzinde size gülsün |
| | |
| | #15 | |
| GermanCarFan Kayıt Tarihi: 25-04-2004
| Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz... Alıntı:
Ama sonra söylediklerin çok doğru...Zaten vites denilen mekanizmanın amacı o ![]() Şimdi sen aynı benzinle 20km/h daha hızlı gidiyorsun, ama 100 metre sonra tekrar yavaşlayacaksan bu 20km/h ek hızlanma için sarfettiğin ek yakıt tamamen sabrının altında ezilmiş ve tükenmiş oluyor ![]() Ama hızlandıktan sonra 2ci viteste 40 yerine 3cu viteste 60la gitmek, eğer tekrar durmayacaksan tabi daha eknomik, ama şehiriçi koşullardan bahsedersek, tekrar yavaşlama ihtimalinin İstanbulda en azından önünde bir yaya atlayacağını düşünürsek çok daha yüksek, yani 3 e atmıyoruz ![]() Zaten durulmayacaksa senin dediğin geçerli...Yani genel anlamıyla şehirdışı kullanım...
__________________ Team VW | |
| | |
| | #16 |
| SINGLE LENS REFLEX Kayıt Tarihi: 07-12-2004 Yaş: 26
oki. anlaştık.. tarif ettiğin trafikte gaza odaklanmak yerine frene odaklanmak lazım hiç basmamak için kasmak lazım ... ara sıra burda da trafik tıkanıyor yine ankaralı yorum farkı var o zaman .. ekstrem durumlar ve saatler hariç ankarada genelde şehiriçi 3-4-5. vitesler rahat kullanılır. Hele bide yeni yollar köprülü kavşaklar sayesinde bazı yollarda sürekli 5.vites ort. 80-90km/h.. şehiriçi yüksek sürat tehlikeli diebilirsin ama yolun karakteri öyle, polis hergün radar koyup ceza kesse trafik arapsaçı olur...
__________________ |
| | |
| | #17 |
| METON Kayıt Tarihi: 14-06-2005 Yaş: 21
Ankaradaki trafikle İstanbuldaki trafik gerçekten farklı. Burda şehir içi 4. 5. vitese çıkamıyorz.Dur,kalk,dur,kalk bayıyo. Ama en güzeli sıkışık trafikte olabildiğince tasarruf yapıp sıkışıklık hafiflediğinde hızlı bi kalkış yapıp 6000rpm de vites atıp az önceki sıkıntıyı atmak. Çok tasarruf bayıyo be aaabi ![]() ![]()
__________________ . SERKEŞ ÖVEÇ |
| | |
| | #18 |
| alfist Kayıt Tarihi: 04-03-2005 Yaş: 22
2.vites 3000devirle 5.vites 3000 devir aynı mı benzin yakıyor?? peki sürat arttıkça rüzgarın getirdiği tutunmaya karşı ek tüketim olmuyor mu? |
| | |
| | #19 |
| seçkin | Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...
bu konuyuda anca diesel acardı hani ![]() ![]() |
| | |
| | #20 |
| Senior Member | Re: Nasıl az yakıtla çok yol gidersiniz...
bende bişi sormak istiyorum bende az yaksın diye düşük devirde kullanmaya çalışıyorum...düşük devirde vites değiştirmenin bi zararı olurmu yani 2 devir gibi fln....bide yokuş çıkarken yüksek vitesteyken devir baya düşüyor 1.25 motor arabanın bir vites düşürsem bi anda çok devirlencek...1000-1500 devir civarı sürekli kullanmanın bi zararı olurmu arabaya?bazen araç tekliyo???ya ben tam anlatamadım derdimi ya neyse anlayanlar bana biraz yardımcı olsunlar lütfen...
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|