"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #21 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 01-05-2004 Yaş: 26
| Re: nasıl az yakıt tüketiriz(kendi makalem) tam tersi ne kadar çabuk hızlanırsan araç o kadar az yakacaktır nedeni de vites yükselttiğinde aracın daha az yakması.aracın uzun uzun hızlanmasını beklemek hem daha fazla CO2 salmanı dolayısıyla daha fazla benzin tüketmen anlamına gelir. tabi bu dediğim 0-90-0 yapmak zorunda kaldığın durumlar için geçerli değil trafiğin buna izin verdiği daha çok hızlı geçilen ve uzun yollar için geçerli
__________________ Would you choose water over wine Hold the wheel and drive |
| | |
| | #22 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-07-2005 Yaş: 18
| Re: Nasıl Az Yakıt Tüketiriz (Kendi Makalem)
Benim merak ettiğim birşey var hazır konu açılmışken mesela 3.viteste düşük bir hızda giderken gaza yarım basınca da tam basınca da kısa bir süre aynı tepkiyi veriyor araç. pedala sonuna kadar basmanın yakıt veya başka bir yönden zararı var mı araca? |
| | |
| | #23 | |
| membran member Kayıt Tarihi: 24-06-2006 Şehir: darfur Yaş: 23 Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
| Re: Nasıl Az Yakıt Tüketiriz (Kendi Makalem) Alıntı:
__________________ Close your eyes.. Let me kiss you.. | |
| | |
| | #24 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 02-08-2006
Şimdi benim aracım 213.000 kmde 85 model carbon clean ne kadar işe yarar? Birde motor silkin baya faydasından bahsediliyor siz nediyorsunuz?
|
| | |
| | #25 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 22-07-2005 Yaş: 18
Şimdi anlamaya çalışayım bunları ![]() Teşekkürler | |
| | |
| | #26 | |
| Senior Member | Re: nasıl az yakıt tüketiriz(kendi makalem) Alıntı:
| |
| | |
| | #27 | ||
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
Katılmıyorum. Kesin veriler veremem hiç hesaplamadım, ama BC'nin verilerinden yola çıkalım. 1,6tdci Fiesta. Ağır ağır hızlanıldığında yaklaşık 7l gibi bir tüketim var. Bunu da belirli bir süre yapıp sonra cıbırt diye aşağılara iniyorsun. Çabuk hızlanmaya kalktığında düşük yaktığın sabit hız kısmına çok daha çabuk ulaşıyorsun, ama hızlanırken 10-11l civarı tüketimler oluşuyor. Fiesta çok yakan bir diesel değil bu arada, ama otomobiller hızlanırken inanılmaz tüketirler, şaşıran varsa eğer önceden söyleyeyim. Kesin ölçüm yapıp bakmak lazım, ama benim görüşüm, çok öldürmeden ufak ufak hızlanmak. Alıntı:
Hiç bir zararı yok. Yakıta gelince, modern bir çok araçta pedallar elektronik olarak çalışıyor zaten. Eğer araçta performansa yönelik ayrıca bir ayar varsa gaza sonuna kadar bastığında enjektörler ona göre davranır, ama yoksa da yakabildiğini yollar. Misal E46 M3 ve Pug 206RC İkisinde de elektronik kontrol vardır ama M3'teki övgü alırken 206RC'nin yeterince popüler olmamasının sebeplerinden biridir pedalı. M3 gaza sonuna kadar basıldığında ona göre bir ayar yapar ve yakabildiği max benzini yollar ve ona göre çalışır motor. 206RC'de ise, boşuna basıyorsun aslanım, böyle gidiyoruz diyor. Senin bahsettiğin, turbo ise arac turbonun dolacağı yer. Araçta mekanik işliyorsa gaz sistemi, öküz gibi gönderir benzini, çiğ çiğ gider yazık günah ![]() Hatta bir iddia vardır ki, araca alışıp ayarına göre bastığın zaman, sonuna kadar bastığından iyi hızlanırsın. Eski araçlarda benzin hapur hupur gittiğinden kalma bu görüş, boğuluyor mu ne oluyor ![]() edit: Şimdi baktım Megane2DCi diyor. Bahsettiğin araç buysa, olan şey crkn'nin dediği gibi turbo lag. Turbo dediğimizin iki yerinde pervane var. Biri ekzost'ta, sen gaza basınca devir artınca bu dönüyor ve belirli bir basınca ulaşınca diğer pervanede döne döne motora ekstra hava cekiyor. Aradaki süre turbo lag. Anlatma şekline bak, nobel verin banaaa Mesajı son düzenleyen thekillingroad : 26-05-2007 - 23:58 | ||
| | |
| | #28 | |
tabi yukarıda dediklerim şehir içi trafiğinde hele ki istanbul trafiğinde uygulaması biraz olanaksız
__________________ Would you choose water over wine Hold the wheel and drive | |
| | |
| | #29 |
| membran member Kayıt Tarihi: 24-06-2006 Şehir: darfur Yaş: 23 Otomobil: 4 tekerli kara taşıtı
Yaw fazla basmadan ivmevi sağlıyosan, yani yakıtta bi kayıp yoksa nasıl hızlanırsan hızlan hiç farketmez. Ama sen gaza asılınca ne kadar aracın elektronik sistemi iyi olursa olsun kayıp artacak. O yüzden kayıpları azaltmak için düzgün yavaş ivmeli hareket edersin sonra korursun o hızı. Yani Önce yüksek ivme sonra sabitlemekle Yavaş ivmeden sonra sabitlemek mantık olarak aynı yakıtı harcar, ama yanmadan giden yakıttan bahsediyoruz ve ani tam gazlarda (full throttle denir sanırım) yanmadan giden yakıt miktarı artar. Olay bu işte
__________________ Close your eyes.. Let me kiss you.. |
| | |
| | #30 |
ani yüklenme konusunda haklısın crkn yol bilgisayarları şaşırıyo hangi değeri yazsam diye benim bahsettiğim zaten hızlı hızlanmak tam ara nokta aslında göreceli biraz..yüksek ivmelenmeyle yavaş ivmelenme aynı miktarda yakıtı yakamaz bi oraya katılmıyorum bu dediğine göre enjeksiyonlu motorlarda araçlar 90'la giderken de aynı yakar 120 ile giderken de..
__________________ Would you choose water over wine Hold the wheel and drive |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|