Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 30-12-2006, 16:15   #11
Eski Member

OguzhanErol - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 2,5 T Bango
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Kilitli Diferansiyel

Abi awd yi iptal ediyorsun lastik ertimek için iptal edicen konumu

Eski 04-01-2007, 21:41   #12
the essence of racing

Re: Kilitli Diferansiyel

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi berlingo Mesajı Göster
ya ben şimdi anlayamadım benm arabada ASC adında bi tuş war o tuş difransyiyel kilidi ama şimdi onu açınca yuvarlak bi işaret çıkıyor şimdi açıkken mi arabaya eşit güç aktaralıyor kapalıyken mi. asc açınca patinaj çekio filan da kapalıyken hafif arkası atarsa viraj da o işaret yanıyor
ASC Automatic Stability Control
Aslında diferansiyel kilidi falan değil de, elektronik diferansiyel kilidi olarak geçiyor. Gerçek anlamda bir Kilitli Diferansiyel (LSD)'nin işini göremez.
LSD'ler gücün diğer tekere mekanik bir şekilde anında aktarılmasını sağlar, ve eşit bir şekilde. ASC ise tam olarak bunu yapamaz.
(Senin araba kaç model bilmiyorum ama, misal benim arabadaki (98model) ASC+T, biraz daha yetenekli diyebileceğimiz bir sistem (T: traction) Yine de çok farklı sistemler değil ASC ile ASC+T)

ASC lastiklerin dönme hızını hesaplayarak aracın patinaja düşüp düşmediğini kontrol eder. Gerekli durumlarda patinaj yapan lastik(ler)den gücü alır, aracın çizgisinden kaybolmamasını sağlar, fren falan da yapmaya yeltenir ama bu durumda DSC'ye göre daha zayıftır.

Düğmeye bastığında sistem devreden çıkar ve ünlem işaretli zamazingolu turuncu bir ışık yanarak sistemin devre dışı olduğunu belirtir sana. Herhangi bir arıza durumunda sistem devre dışı kalırsa da ışık yanar. Sorunsuz bir durumda kontak açık konumda iken yanar motor çalıştırıldığında söner.

Ayrıca sistem çalışıyorken eğer devreye girerse yine ışığı yakar söndürür. Yani sistem devrede iken patinajla kalkarsan zaten hissedersin aracın kendini geriye çektiğini, ışıkta sistemin devreye girdğini belli etmek için yanıp söner.

E46 ile gelen yeni DSC'de düğmeye bir kez basılınca sistem %30 oranında devre dışı kalır, biraz biraz kaymalara izin verir, düğmeye 3(5) saniye basılı tutulduktan sonra el freni ışığı(?) da yanar ve sistem tamamen devre dışı kalır.

thekillingroad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları