"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Doctor |
en azından 5000 de bir filtre yap ve tapa contası değiştirilmeli bence.içtiğimiz su aldığımız nefes gibi araba için
__________________ Gönül istiyorki,sevip sevilirken bir mucize olsa zaman dursa... |
| | |
| | #12 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 20-05-2006 Şehir: istanbul Otomobil: - |
peki bişey sorsam bende filtre ile ilgili..daha rodajda 500 km ye gelmemiş bir araca açık hava filtresi taksak sadece ses için garanti durumu ne olur ? arabaya zararı ne olur ?1,6 benzinli c3 de servis filtreyi kaç km de değiştiriyo her bakımdamı ? eski araçlarımızda her bakımda filtre değişiyodu ama dizeldi onlar benzinli araçlarda kaç km bakım aralığı var filtre değişim aralığı ?
__________________ ![]() |
| | |
| | #13 | |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23 | Alıntı:
tam olarak anlamadım ? filitreler , motor yağı ve karterin tapasının contası mı ? zira tapa contasını aracın yağı boşalmadan değiştiremeyiz
__________________ | |
| | |
| | #14 |
| Karşıyaka Republic Kayıt Tarihi: 15-02-2007 Yaş: 30 | Bu bilgi doğrumu yoksa tahmin mi..?
__________________ Kingdom of drift |
| | |
| | #15 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23 | doğrudur ![]() 1.3 litre motor demek krankı yavaşça 720 derece yani 2 tur döndürdüğümüzde motorun emdiği hava demektir. fakat motorun normal çalışma koşullarında emme sistemi olsun diğer faktörler olsun motorun hacmi kadar hava emmesine izin vermez motoru sınırlar.. buna hacimsel verim diyorlar kabaca VE (volumetric efficency)şimdi yük altında ise turbo motora emebileceğinden daha fazla havayı bastığına göre 1 bar basan turbo motora atmosferik koşullarda emebileceğinden 2 kat daha fazla hava basar ![]() yani 1.3 dizel 1 bar basarken 2.6 litre motor gibi hava emer .. fakat işte kayıplar vs göz önüne alınırsa 2.2 gibi çok kaba bir değere yuvarlanabilir. özetle aşırı beslemede motorun hacmine bakıp küçümsememek lazım.. çünkü 1 barın üzerinde basabilen dizeller var c3 ün 1.6 bar peak yaptığını hatırıyorum değişken geometrili turbosu ile
__________________ |
| | |
| | #16 |
| ÜzgünBakanÜye |
valla abi benim bizim turboyla ilgili tek bildiğim keçe gibi birşeye sarmışlar o kadar |
| | |
| | #17 |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004 |
1,6 bar mı? ohaohaoha ![]() benimki 1,6l, kabaca 0.8bar kadar cont. üfleyebiliyor sanırım. ehh.. camış gibi emer tabii. ![]() @VSO Lineer değildir bence. Neticede kirlenme oldukça emebilme gücü de azaldığından ötürü daha azalacaktır kirlenme. polen filtresi ile ilgili ufak bir komedi nokta var. Serviste yedek parçadaki adam bi uğultu geliyorsa tam güçte, bitmiştir filtre dedi geçen akşam.. Bugün servisten sonra gayri ihtiyarı denedim, daha sessiz artık tam güçte. Tarif edemem ama bir uğultu vardı hakkaten.. ![]() Bu arada Fiesta sahipler. Arka koltuğunuzun katlanma mekanizmasında, bagaj kısmında kalan bir dil var kilidin içine giren. Onu izola bant ile bantladı adam, Fiesta'ların hastalıklarından biridir, tıkırtı yapar dedi, anlayamadığım ufak bir ses azaldı bu işlemden sonra, ayrıca koltuk yatırıp katlama sırasında daha tok kapanıyor. Bu ne ucuz şey lan böyle demiştim ilk koltuğu kapattığımda.
__________________ www.otvyehayir.com |
| | |
| | #18 | |
| '95 | Alıntı:
Senin dediğin gibi de irdeleyeyim madem.. ![]() Şöyle,aslında dediğinde haklısın ama filtresi 15000kmlik periyotta istediği kadar kirlensin sonuçta emiş halen daha çok ciddi bir şekilde yapılıyor,emiş gücü belki farkedilmeyecek derecede azalacağından lineer olmayabilir..Ama dediğim gibi bakım periyodu içinde filtre ne kadar kirlenirse kirlensin emiş olamıyormuş gibi davranması çok güç zira öyle olsaydı yeni filtre taktıktan sonra araba uçuyormuş izlenimine sahip olurduk kısa bir süreliğine..O yüzden lineer sayılabilir bence
__________________ * Renault Clio B Phase II 1.4 16V Dynamique **Grank değil,KRANK! | |
| | |
| | #19 | |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21 | Alıntı:
hava filtresini zırt bırt değiştirmekte fayda var. | |
| | |
| | #20 | |
| Uykusuz | Alıntı:
__________________ Türkçe'nin Bir Eksiği Yok. Ya Sizin? | |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |