"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #11 |
| Chip Maker |
__________________ |
| | |
| | #12 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Karşıyaka Otomobil: - |
benzinli arabaya dizel koyarsanız filtresini tıkar en başta.. Çok daha geç etkilenir motor dizelden.. Ama dizele benzini koydunuz mu anında motora çekilir ve ciddi problemler olur. Gerek yok bu hareketlere.. Cahil cühela işi.. |
| | |
| | #13 | |
| Chip Maker | Alıntı:
ehehehehe
__________________ | |
| | |
| | #14 |
| 300 d Kayıt Tarihi: 01-05-2008 Şehir: istanbul. bakırköy Yaş: 29 Otomobil: 123 kasa merso 300 d 34 hj 389 |
arkadaşlar bir tamirci olarak şu anda dize araba kullanan biri olarak dizel arabada güç artışı istiyorsanız 50 literlik depoya 1 litre benzin koyacaksınız birde kayıtı fazla yakıyorsa katı falan hikaye bir depoya 1 litre 10 numara yag koydunuzmu hem enjektörler yaglanır hem mazot kalınlaşır hemde yakıt düşer
|
| | |
| | #15 | ||
| 16 RS 611 Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB | Alıntı:
Alıntı:
__________________ Ben en iyisi beklemeye devam edeyim... | ||
| | |
| | #16 |
| voltcu naber len?:D Kayıt Tarihi: 26-12-2007 Şehir: izmir uşak Yaş: 17 Otomobil: volt lt 35 ve clio 1.5 dci |
arkadaslar dizel arabaya benzin koydugunuzda motorun devri artar ve acayıp bi cekiş kuvveti saglar.ama motorun ömrünü azaltırken.kol cıkartma veya heryerinden yag cıkartma gibi olaylar görülür.bizzat denendi görüldü.
__________________ |
| | |
| | #17 |
| 300 d Kayıt Tarihi: 01-05-2008 Şehir: istanbul. bakırköy Yaş: 29 Otomobil: 123 kasa merso 300 d 34 hj 389 | baba benzin koy dediysekde deponun hepsini benzin koy demedik orantı çok önemli ipin uçunu kaçırmamak lazım az benzin azda 10 numara yag atın mı oldu sana canavar birde koyduğun araba çok önemli yeni nesil euro motoro yani santirafijli arabalara tavsiye etmem bunları varsa normal pompa olan arabay koy arkana bakma ben koyuyorum çünkü
|
| | |
| | #18 |
| otomotiv mühendisi adayı |
benim bildiğime göre, evet, eski nesil dizel motorlarda 1/50 oranlarında benzin performans sağlıyor, kışın mazotun donmasını geciktiriyor,çalışmayı kolaylaştırıyor. yeni nesil dizel motorlarda, örneğin common rail dizellerde en ufak oranda benzinin motora ciddi zararlar werdiğini biliyorum. bir keresinde depom dibine kadar boşalmıştı, 10 ytllik eurodizel istedim pompacı yanlışlıkla 10 ytllik benzin koymuş. üstünü dizelle fulleyelim sorun olmaz dedi, serwisi aradım, aman dediler sakın en ufak miktarı bile motoru mahvedebilir. depoyu temizlettim ben de
__________________ |
| | |
| | #19 |
| bg-kj/b-bxl/tr-ist! Kayıt Tarihi: 14-04-2008 Şehir: istanbul Yaş: 26 Otomobil: citroen C 5 |
eski dizellerde 50/1 oran benzin zararlı olmaz yağ katkısı ise yağlanma için iyibile olabilir buna katılıyorum ancak common raillerde damla benzinin zararı olur enejktörleri filtreleri temizlmemek yakıt tasarrufu ve performans için iyidir yakıt katkılarıda yağ-benzin solvent karışımı birşeyler oluyor sanıtrım daha çok motoru temizlemek gibi bir işlemi var ben 3 kez aldım ne performans nede tasarruf hiç bişey anlamasım |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|