"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #71 |
| S.S.Ö.G. | Re: Dizel motor modifiyesi
Diesel kompressor, ellerine sağlık... Çok güzel bir çalışma... Ama benim sana bir sorum var... Şimdi, bende 1998 model MB E 290 TD var... Bu otomobilin motoru dünyanın ilk CDI motoru olarak geçiyor bazı bazı yerlerde... Biraz karmaşık bir motor 2.9lt ama 129bg (CDI iyiki böyle kalmadı) gerçi 12 saniye olmadan 100km/h hıza ulaşabiliyor... Performansı çok kötü değil yani... Tabii bazen yetersiz kalıyor ![]() Ben bu motora ne tür işlemler yaparak 200bg+++ gibi bir rakam elde ederim???
__________________ |
| | |
| | #72 | |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 27-10-2006 Yaş: 33
| Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
Eğer almak istediğin güç 20-30 hp gibi rakamlar olsaydı, mevcut düzeninin limitlerini zorlayarak, hava alış ve çıkış modifiyeleri ve beyin yazılımını biraz değiştirmek suretiyle buna ulaşma ihtimalin var derdim. Ama 200++ beygir gibi rakamlara ulaşmak için sistemin komple değişmek zorunda. Yani nedir? turboyu büyüteceksin, muhtemeldir ki intercooler' ı da büyüteceksin, bu ikisinin tüm tesisatını ve borularını falan da değiştireceksin, benzin yetişsin diye enjektörleri büyüteceksin, bir de bunlara tam uygun bir beyin yazılımı bulacaksın ki yaptığın değişikliklerden verim alabilesin... ki bu set-up için uygun yazılımı nerden bulacaksın ve kim bunu programlayacak da araba üstünde kalibre edecek o da ayrı mesele... bence mümkün değil. bugün henüz bir AFR controller bile adam gibi zor programlanıyor bu ülkede. onu bırak, kalibrasyonu üstünde yapacak adam gibi güvenilir bir rolling road dinamometre bile yok. ve bir de bütün bunlara ek olarak, artan güce 1998 model olan standart motorun artık dayanamama durumu olabilir. muhtemelen de böyle olur.. dolayısıyla motora girmek zorunda kalabilirsin... gerekirse piston kollarını hatta pistonları değiştireceksin, kapağı değiştireceksin vs... öyle büyük bir masraf yapacaksın ve öyle büyük bir emek harcayacaksın ki, bir süre sonra canından bezeceksin. keşke bu işe hiç girmeseydim de, arabayı satıp başka bir araba alsaydım diyeceksin... malesef budur bence.
__________________ RICA Tuning | |
| | |
| Reklam |
| | #73 | |
| S.S.Ö.G. | Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
Dediklerinin tamamının farkındayım hatta fazlasını bile düşündüm mesela şanzımanı filan Motor umduğundan sağlam, gerçektende çok dayanıklı ve masrafsız bir motor, o kadar devirli kullanmama ve zorlamam rağmen, hatta birkeresinde gaz pedalının üstüne taş koyup 1 saat boyunca son devire kitleyip çalıştırmıştım bana mısın demedi... ve 2003 yılından beri bende daha Maşallah bir kere sorunu çıkmadı... Hava akış metresi bir iki kere sorun çıkardı o kadar...Yazılım işi aslında kolay Botrop'ta Brabus'ta çalışan çok yakın bir arkadaşım var... Beni kırmayacağına adım gibi eminim... O yüzden o taraftan problemim yok... Ama herşeyi geçtim o kadar masrafa değecekmi + örnekler olmadığı için yakıt nasıl olur onu bilmediğimden bir iki adım geri çekilmek zorunda kalıyorum...
__________________ | |
| | |
| | #74 |
| Chip Maker | Re: Dizel motor modifiyesi
E 290 TurboDiesel 129 Hp Mercedesin Normal şartlarda motorun rahat kaldırabileceği +29 Hp ve %25 Tork artışı..Madem motor sağlam diyorsun ayarlarını biraz açarız modülün dumansız 170 Hp olur..Duman atsın problem değil diyorsan 200 Hp yi 550€ luk modülle yakalarsın..
|
| | |
| | #75 |
| Chip Maker | Re: Dizel motor modifiyesi Nerede ikamet ediyorsun..İyi bir servis önereyim sana..
|
| | |
| | #76 | |
... Vites dişlileri ile oynamadan 0-100, 90-120 ( sollamalarda bana bu gerekli ) ve v-max'e ne kadar zamanda ulaşabilirim??? Bunarı tahmin edebiliyormu sendeki bilgisayar??? Yan işlem öncesi işlem sonrası... Biliyorum denemden hiçbirşey iddaa edemessin ama tahmini bir veride veriyordur sanırım???
__________________ | |
| | |
| | #77 |
| Chip Maker | Re: Dizel motor modifiyesi
Gel ölçüp biçelim..Daha önce senin makinaya böyle bir uygulama yapan türkiyede yoktur sanırım..Bu yüzden net bilgiler vermem sana..Ben sadece sana çok rahat 29 Hp garanti ederim..Bunun üstü dynoda dumana göre ayarlanır..
|
| | |
| | #78 | |
| ѕιη¢є 1967 | Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
hocam kafama takılan bi yer var şimdi.. ben 1.4 70hp 206 ya modülle kaç hep alırım diye sordumda 17 hp ve % 25 tork artışı demiştin fiyat olarakta 550-600 € luk pro modüllerle zorlamadan alabilirsin bu hp yi demiştin.. arkadaşa da 200 hp ler almak için duman atması falan sorun değilse 550 € luk modüller işini görür demişsin! anlamadım açıkçası o üstelik mercoya 200 hpler için 550 € luk modülle hallediyo bense 1.4 pug için aynı paraya 17 hp alabiliyorum..ki benim için en fazla +20-25 hp yeterli arkadaşın yüksek hp ler almak için 550 € luk modullerden takması gerekirken benimde aynı parayı vererek 17 hp alacak olmam kafama takıldı.. yani ayarlar zorlanarak tabi ki 17 hp den fazla alınabilir benim araç için de ama benim talebim en fazla 20-25 hp yken 550 € luk modül biraz pahalı olmuyor mu senin demene göre ? kafam karıştı biraz açar mısın ![]() teşekkürler şimdiden. Mesajı son düzenleyen forza61 : 01-02-2007 - 20:13 | |
| | |
| Reklam |
| | #79 | |
__________________ | |
| | |
| | #80 |
| S.S.Ö.G. | Re: Dizel motor modifiyesi Şu sıralar gelemem ama gelecek gibi bir durum olursa sana 1 hafta önceden haber veririm... İlginden dolayı teşekkürler...
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|