Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 29-01-2007, 03:17   #61
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
Re: Dizel motor modifiyesi

Kurum temizliğinden kastın carbon clean mi

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 03:59   #62
ѕιη¢є 1967

forza61 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 206
Blog Kayıtları: 1

70 hp 1.4 206

power box la kaç hp alabilirim?
bir de benim aracıma uygun bir kitin fiyatı nedir bilginiz varsa..
teşekkürler

forza61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 11:57   #63
BENZİNLİ OTO AVLAYICISI

ASTRA 1.3 COSMO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Dump Valve nedir onu merak ettim ayrıca carbon clean yapan bosh servısıne sordum 80 bın 90 bın cıvarında yapın dıyorlar. En onemlisi egr iptal ediliyormu bunun faydası olurmu emme manifoltunun temizlğini yapılması kolaymı

ASTRA 1.3 COSMO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 12:19   #64
ÜzgünBakanÜye

Stalker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: C3
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Aklımda 2 araç var. Fiesta 1.4 ve C2 1.4. İkinci el olacağı için hangisini daha uygun bulursak (ki fiesta olacak gibi, C2 ikinci elde pek yok) onu alacağız. Aklımdaki modifiyeler şunlar.
1-Babam bunu destekliyor. Chip yaptıracağız, sanırım 85~90hplere çıkarmak mümkünmüş. Fiyat olarak 800ytlden yüksek ama sanırım...
2-Açık hava filtresi dizel araçlarda performans düşürüyor diyorlar. Eğer öyle birşey yoksa yerli malı bitane taktırırım
3-Bu ikinci planda. Vanalı egzos nedir tam olarak bilmiyorum ama, aracın misal sol tarafında kendi egzosu dururken sağ tarafa da spor egzos taktırırım. Vanayla geçerim onların arasında. Hem çift çıkış gözükür Kötü yanı bi egzostan duman çıkacak diğeri süs gibi kalacak
4-Blow Off olabilir, ama o çok düşük bir ihtimal. Hani diğer herşeyi yaptık ta, elimde para kalırsa ve başka birşey almak istemiyorsam olabilir Fiyat olarak 400~500 ytl diye duydum, tabi markaya göre değişiyor.
Modifiye haritam bu. Bunların motora zararı var mıdır? Ne kadar tutar ortalama olarak? Hangi aracı önerirsiniz? Fiesta Van olacak bu arada, arka koltuklar felan olmayacak Şimdiden teşekkürler

Stalker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 16:27   #65
Chip Maker

MehmetGazihan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi binRR Mesajı Göster
Kurum temizliğinden kastın carbon clean mi
Evet en kaliteli ve kapsamlı kurum temizliğini Carbon Clean setleri yapar..
www.carboncleanturkiye.com

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi forza61 Mesajı Göster
70 hp 1.4 206

power box la kaç hp alabilirim?
bir de benim aracıma uygun bir kitin fiyatı nedir bilginiz varsa..
teşekkürler
+17Hp ve %25 tork artışı garanti alırsın motorunu zorlamadan..Profesyonel bir kit sana 550-600€ ya malolur..Ucuz kitlerden randıman alamazsın..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi eminaydin22 Mesajı Göster
Dump Valve nedir onu merak ettim ayrıca carbon clean yapan bosh servısıne sordum 80 bın 90 bın cıvarında yapın dıyorlar. En onemlisi egr iptal ediliyormu bunun faydası olurmu emme manifoltunun temizlğini yapılması kolaymı
Dump valve ayağını gazdan çektiğinde turbo milinin dumasını engelliyerek turbonun ikinci bir gaz komutuna daha hızlı cevap vermesini sağlar..80-90 bin e geldiğinde o kurumu temizlemek için motor kapağını açtırman gerekebilir..bence o kadar beklemeye hiç gerek yok..çok pahalı bir işlem değil 20 binde bir yaptırınki kurum manifolda tutunamasın..EGR iptalinin her halukarda faydasını görürsünüz..Emme manifold temizliği için özel kimyasallar kullanılıyor Carbon Clean servislerinde..Artık çok kolay..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Stalker Mesajı Göster
Aklımda 2 araç var. Fiesta 1.4 ve C2 1.4. İkinci el olacağı için hangisini daha uygun bulursak (ki fiesta olacak gibi, C2 ikinci elde pek yok) onu alacağız. Aklımdaki modifiyeler şunlar.
1-Babam bunu destekliyor. Chip yaptıracağız, sanırım 85~90hplere çıkarmak mümkünmüş. Fiyat olarak 800ytlden yüksek ama sanırım...
2-Açık hava filtresi dizel araçlarda performans düşürüyor diyorlar. Eğer öyle birşey yoksa yerli malı bitane taktırırım
3-Bu ikinci planda. Vanalı egzos nedir tam olarak bilmiyorum ama, aracın misal sol tarafında kendi egzosu dururken sağ tarafa da spor egzos taktırırım. Vanayla geçerim onların arasında. Hem çift çıkış gözükür Kötü yanı bi egzostan duman çıkacak diğeri süs gibi kalacak
4-Blow Off olabilir, ama o çok düşük bir ihtimal. Hani diğer herşeyi yaptık ta, elimde para kalırsa ve başka birşey almak istemiyorsam olabilir Fiyat olarak 400~500 ytl diye duydum, tabi markaya göre değişiyor.
Modifiye haritam bu. Bunların motora zararı var mıdır? Ne kadar tutar ortalama olarak? Hangi aracı önerirsiniz? Fiesta Van olacak bu arada, arka koltuklar felan olmayacak Şimdiden teşekkürler
C2 çok güzel alet..tabi VTR si..Sen yinede Fiesta al yedekparça sıkıntısı çekme..
Evet chip le en fazla 85 Hp lere ulaşabilirsin..%25 tork artışıda cabası..350€ civarında aracına uyumlu iyi modüller..Hava filtresi performans düşürmez ama düzgün sesde çıkmaz..Hatta turbonun ıslığı kafanın etini yer..Vanalı eksoz eksozcuların kendi çapında geliştirdikleri projelerden biridir..Sistem çok randımanlı olmasada gayet mantıklı geliyor bana..Blowoff u mutlaka tavsiye ederim..HKS olabilir..alışveriş siteleri bile satmaya başladı bu valfleri..üç kuruşa..

Bende teşekkür ederim..

MehmetGazihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 16:40   #66
ÜzgünBakanÜye

Stalker - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: C3

teşekkürler

Stalker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 20:48   #67
Junior Member

bildğim kadarıyla dizel araçta blowofu araca direkt uygulayamıyoruz bi takım işlemler gerekiyo yani sadece hks blowoffu alıpta takmak olmuyo her yerde yapmıyo doğrumdur? bi yer biliyorum ama başka bu işlemi yapabilen yerleri biliyomusnuz acaba?

erdem100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 20:50   #68
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance

Teşekkür ederim Mehmet, çok iyi bir iş yapıyorsun, ihtiyacımız vardı açıkçası

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 23:58   #69
Chip Maker

MehmetGazihan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Rica ederim..Ben sizler için buradayım..

Valfin takılabileceği uygun bir slot oluşturmak dediğiniz gibi zahmetli..öyle park ampulu gibi al tak olmuyor..Ama araçta turbo varsa blowoff yaparsın mutlaka..

Mesajı son düzenleyen MehmetGazihan : 30-01-2007 - 00:54
MehmetGazihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-01-2007, 00:58   #70
Senior Member

deniz 1985 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Peki Carbon Clean i hakkıyla nerede yaptırabiliriz? 100 bini aşmış bi turbodizel de sıkıntı yaratırmı, ya da yararlı olurmu?

deniz 1985 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları