"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #51 | |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
| Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
| |
| | |
| | #52 | |
| Senior Member | Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
| |
| | |
| | #53 |
| modifiye tutkunu | Re: Dizel motor modifiyesi
teşekkürler
|
| | |
| | #54 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Re: Dizel motor modifiyesi
konunun tamamı Mehmet Gazihan abime hibe edilmiştir ![]() konuya gereken ilgiyi göstereceğine şüphem yok.. Ayrıca ACT üyelerinden biri konumu araklamış.. ama google aramalarda yine ilk 2 ye oturuyoruz ![]() edit edit : kaynak belirtmişler günahlarını aldık
__________________ Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 28-01-2007 - 16:44 |
| | |
| | #55 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-01-2007
makale için teşekkürler güzel bi yazı dizel araca başka neler yapabilriz 307 1.6 110 hp hdi sahibiyimde chip yaptırıcam o bi kere kesin ama komple egozt uygulaması işime yararmı performans olarak bide son zamanlarda egr valfi iptali diye bişey duyuyorum böyle bişey varmıdır 307 için olasımıdır bi zararı varmdır acaba bi bilgniz varmı ? |
| | |
| | #56 |
| Chip Maker | Re: Dizel motor modifiyesi
Elimden geleni yaparım kompresör..sende kaybolma ortalardan ama.. Egr valfi gerçekten yeni nesil dizellerin tam bir baş belası..Yurdumuzun mazot kalitesinden ötürü Araçlar avrupadaki standartlardan daha dumanlı çalışıyor ve bu Egr sistemi dumanlı çıkan eksoz gazını emisyon değerlerini düşürmek amacıyla tekrar emme kanalına iletiyor. Emme kanalında turbonun verdiği yağ ve motor havaldırmasından çıkan yağ buharıyla karışan eksoz gazı katran haline gelip emme kanallarına,subaplara,piston kafasına yapışıp kalıyor..çok ilerlediği takdirde sekman kırmaya kadar götürüyor işi..Subapların arada kalan kurumdan dolayı tam kapanamaması ve sıkıştırma oranının düşmesine böylece aracın geç çalışmaya başlamasına sebep olur..Ben sistemin kökünden iptal edilmesi taraftarıyım.. Senin 307 yi modülle 138 Hp lere yükseltebilirsin..%20 oranındada torkun yükselir.. Eksozda Katalizörü iptal etmen yeterli dizelden düzgün eksoz sesi çıkmaz..Ama dikkat et 307 lerde partikül filitresi olup olmadığını tam bilmiyorum..Eğer varsa hiç eksoza dokunma.. |
| | |
| | #57 | |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 28-01-2007
| Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
| |
| | |
| | #58 |
EGR yi iptal etmen dumanı arttırmaz..Aksine arızalı bir EGR araca duman attırır..Tabiki eksozu rahatlatmanın motora pozitif katkısı olur..Partikül filtresine dikkat etmeyi unutma..
|
| | |
| | #59 |
| BENZİNLİ OTO AVLAYICISI Kayıt Tarihi: 31-01-2005 Yaş: 29
ben astra 1.3 cdtı var 90 hp chıp box uguladım baya verım aldım perfo cok ıyı bu motora gore degısken geometrı sayesınde alt devırlenme super ben 3000 devır aralında kullanıyorum sehır ıcı 140 ytl yakıyor opetten euro dızel alıyorum artı katkı koyuyorum hem temızlık hemde setanı artırması ıcın sızce yınede kurum baglarmı artı emme manıfoltundada olusurmu. son surat 230 gordum ızmır otobanında ama duzde 210 220 rahat goruyor sızce nasıl bır deger. soguk havada bıraz zor hızlanıyor gıbı gelıyor. |
| | |
| | #60 |
Maksimum hız değerlerin ve yakıt tüketimin gayet iyi diyebilirim..Modül uygulaması dizellere herzaman avantaj sağlar..heryerde bunu anlatmaya çalışıyoruz..Sizinde anlattığınız gibi bu modüller araca güç kazandırmakla kalmıyor, aracın özellikle şehir içi kullanımını gerçekten zevkli hale getiriyor..Torku arttırmasından ziyade max torku elde etmeye başladığınız motor devrini daha alt devirlere taşıyor.. Her halükarda ülkemizin yakıtları ile motorun kurum bağlar..mutlaka kurum temizliğine gir ortalama 20-25 bin km de bir.. Birde özellikle değişken geometrili turboları kullanan motorlar için Dump Valve tavsiye ederim..Gazı kesip tekrar bastığınızdaki motor tepkisini yarıyarıya kısaltır.. |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|