Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 27-06-2006, 23:37   #51
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
Re: Dizel motor modifiyesi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Diesel kompressor
Kullanılmış parçanın euro karşılığı satılmasına hiç anlam veremiyorum .
Türkiyede yaşıyorsak YTL karşılığı hesaplaşmak daha mantıklı gibi.

ilana baktım fiyat biraz fazla.

ayrıca grande daha 800 km de ise parçayı takmak bence çok hevesli değilsen şu aşamada gereksiz.

garanti gider mutlaka anlaşılır. kesin önemkli motor ekektroniği kablolarını ve önemli vidalarını özel markörlerle işaretlerler vidanın söküldüğü yada kablonun ayrıldığı belli olur.

Bu gidişle avro düşeceğe benzemiyor. istersen o arkadaşla fiyat konusunda pazarlık yap anlaşırsanız parçayı al elinde bulunsun.

garanti sonunda veya bıçak kemiğe dayandığında uygularsınız motora
Çok teşekkür ederim teknik haricinde hislerimide anlamışsın.

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-06-2006, 18:02   #52
Senior Member

deniz 1985 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Diesel kompressor
Kullanılmış parçanın euro karşılığı satılmasına hiç anlam veremiyorum .
Türkiyede yaşıyorsak YTL karşılığı hesaplaşmak daha mantıklı gibi.

ilana baktım fiyat biraz fazla.

ayrıca grande daha 800 km de ise parçayı takmak bence çok hevesli değilsen şu aşamada gereksiz.

garanti gider mutlaka anlaşılır. kesin önemkli motor ekektroniği kablolarını ve önemli vidalarını özel markörlerle işaretlerler vidanın söküldüğü yada kablonun ayrıldığı belli olur.

Bu gidişle avro düşeceğe benzemiyor. istersen o arkadaşla fiyat konusunda pazarlık yap anlaşırsanız parçayı al elinde bulunsun.

garanti sonunda veya bıçak kemiğe dayandığında uygularsınız motora
Bu tarz kutularin garantiyi bozmadigi hikayemi o zaman.

deniz 1985 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-06-2006, 18:51   #53
modifiye tutkunu

M3 DELİSİ - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

teşekkürler

Eski 28-01-2007, 16:37   #54
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

konunun tamamı Mehmet Gazihan abime hibe edilmiştir

konuya gereken ilgiyi göstereceğine şüphem yok..

Ayrıca ACT üyelerinden biri konumu araklamış.. ama google aramalarda yine ilk 2 ye oturuyoruz

edit edit : kaynak belirtmişler günahlarını aldık

Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 28-01-2007 - 16:44
Diesel kompressor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2007, 17:52   #55
Junior Member

makale için teşekkürler güzel bi yazı
dizel araca başka neler yapabilriz 307 1.6 110 hp hdi sahibiyimde chip yaptırıcam o bi kere kesin ama komple egozt uygulaması işime yararmı performans olarak bide son zamanlarda egr valfi iptali diye bişey duyuyorum böyle bişey varmıdır 307 için olasımıdır bi zararı varmdır acaba bi bilgniz varmı ?

erdem100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2007, 20:24   #56
Chip Maker

MehmetGazihan - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Elimden geleni yaparım kompresör..sende kaybolma ortalardan ama..

Egr valfi gerçekten yeni nesil dizellerin tam bir baş belası..Yurdumuzun mazot kalitesinden ötürü Araçlar avrupadaki standartlardan daha dumanlı çalışıyor ve bu Egr sistemi dumanlı çıkan eksoz gazını emisyon değerlerini düşürmek amacıyla tekrar emme kanalına iletiyor. Emme kanalında turbonun verdiği yağ ve motor havaldırmasından çıkan yağ buharıyla karışan eksoz gazı katran haline gelip emme kanallarına,subaplara,piston kafasına yapışıp kalıyor..çok ilerlediği takdirde sekman kırmaya kadar götürüyor işi..Subapların arada kalan kurumdan dolayı tam kapanamaması ve sıkıştırma oranının düşmesine böylece aracın geç çalışmaya başlamasına sebep olur..Ben sistemin kökünden iptal edilmesi taraftarıyım..
Senin 307 yi modülle 138 Hp lere yükseltebilirsin..%20 oranındada torkun yükselir..

Eksozda Katalizörü iptal etmen yeterli dizelden düzgün eksoz sesi çıkmaz..Ama dikkat et 307 lerde partikül filitresi olup olmadığını tam bilmiyorum..Eğer varsa hiç eksoza dokunma..

MehmetGazihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2007, 20:54   #57
Junior Member

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MehmetGazihan Mesajı Göster
Elimden geleni yaparım kompresör..sende kaybolma ortalardan ama..

Egr valfi gerçekten yeni nesil dizellerin tam bir baş belası..Yurdumuzun mazot kalitesinden ötürü Araçlar avrupadaki standartlardan daha dumanlı çalışıyor ve bu Egr sistemi dumanlı çıkan eksoz gazını emisyon değerlerini düşürmek amacıyla tekrar emme kanalına iletiyor. Emme kanalında turbonun verdiği yağ ve motor havaldırmasından çıkan yağ buharıyla karışan eksoz gazı katran haline gelip emme kanallarına,subaplara,piston kafasına yapışıp kalıyor..çok ilerlediği takdirde sekman kırmaya kadar götürüyor işi..Subapların arada kalan kurumdan dolayı tam kapanamaması ve sıkıştırma oranının düşmesine böylece aracın geç çalışmaya başlamasına sebep olur..Ben sistemin kökünden iptal edilmesi taraftarıyım..
Senin 307 yi modülle 138 Hp lere yükseltebilirsin..%20 oranındada torkun yükselir..

Eksozda Katalizörü iptal etmen yeterli dizelden düzgün eksoz sesi çıkmaz..Ama dikkat et 307 lerde partikül filitresi olup olmadığını tam bilmiyorum..Eğer varsa hiç eksoza dokunma..
bilgiler için teşekkürler amacım zaten egzozttan ses beklemek değil ben tamamen performans amaçlı sormuştum headers+komple egzoz deiştirmeyi düşünüyorum da performansa bi etkisi olursa tabi yoksa amacım ses değil bide egr valfi iptalindan sonra galiba aşırı duman atma sorunu olabilir gibi duruyoo öylemi? chipten sonra vaad edilen değerler extradan 31 hp ve 62 nm tork chip yaptıracağım kesin ama egr iptali+headers+komple egzoz extradan bi hp kazancı sağlarmı acaba?

erdem100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-01-2007, 23:51   #58
Chip Maker

EGR yi iptal etmen dumanı arttırmaz..Aksine arızalı bir EGR araca duman attırır..Tabiki eksozu rahatlatmanın motora pozitif katkısı olur..Partikül filtresine dikkat etmeyi unutma..

Eski 29-01-2007, 00:19   #59
BENZİNLİ OTO AVLAYICISI

ASTRA 1.3 COSMO - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

ben astra 1.3 cdtı var 90 hp chıp box uguladım baya verım aldım perfo cok ıyı bu motora gore degısken geometrı sayesınde alt devırlenme super ben 3000 devır aralında kullanıyorum sehır ıcı 140 ytl yakıyor opetten euro dızel alıyorum artı katkı koyuyorum hem temızlık hemde setanı artırması ıcın sızce yınede kurum baglarmı artı emme manıfoltundada olusurmu. son surat 230 gordum ızmır otobanında ama duzde 210 220 rahat goruyor sızce nasıl bır deger.
soguk havada bıraz zor hızlanıyor gıbı gelıyor.

ASTRA 1.3 COSMO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-01-2007, 03:15   #60
Chip Maker

Maksimum hız değerlerin ve yakıt tüketimin gayet iyi diyebilirim..Modül uygulaması dizellere herzaman avantaj sağlar..heryerde bunu anlatmaya çalışıyoruz..Sizinde anlattığınız gibi bu modüller araca güç kazandırmakla kalmıyor, aracın özellikle şehir içi kullanımını gerçekten zevkli hale getiriyor..Torku arttırmasından ziyade max torku elde etmeye başladığınız motor devrini daha alt devirlere taşıyor..

Her halükarda ülkemizin yakıtları ile motorun kurum bağlar..mutlaka kurum temizliğine gir ortalama 20-25 bin km de bir..

Birde özellikle değişken geometrili turboları kullanan motorlar için Dump Valve tavsiye ederim..Gazı kesip tekrar bastığınızdaki motor tepkisini yarıyarıya kısaltır..

Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları