Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Teknik Yardım.. > Teknik Bilgiler

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 02-06-2006, 19:41   #41
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Re: Dizel motor modifiyesi

kesin bildiğim 1,3 corsa cdti ile 1,3 astra cdti arasındaki fark turbo , yazılım ve 6 ileri şanzıman (90 hp cdti ın turbosunda bazı farklar var.)

benzer farkların G.punto da olduğunu varsayarsak şu aşamada yapacağınız he türlü müdahale garantiyi bozacaktır.

ama garanti bitiminde veya isterseniz şu an yazılıma müdahele edilirse +15 hp nin çok rahat alınması gerekir. en az +20Nm torkla beraber

yanlız stock halde 90 hp yazılımının uymayacağını düşünüyorum 1,3 multijetler ileri mühendislik ürünü 75hp ye göre mutlaka ince farkları vardır.
son olarak aman eurodiesel motorinden şaşmayın.

Mesajı son düzenleyen Diesel kompressor : 02-06-2006 - 19:43
Diesel kompressor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-06-2006, 13:35   #42
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Diesel kompressor
kesin bildiğim 1,3 corsa cdti ile 1,3 astra cdti arasındaki fark turbo , yazılım ve 6 ileri şanzıman (90 hp cdti ın turbosunda bazı farklar var.)

benzer farkların G.punto da olduğunu varsayarsak şu aşamada yapacağınız he türlü müdahale garantiyi bozacaktır.

ama garanti bitiminde veya isterseniz şu an yazılıma müdahele edilirse +15 hp nin çok rahat alınması gerekir. en az +20Nm torkla beraber

yanlız stock halde 90 hp yazılımının uymayacağını düşünüyorum 1,3 multijetler ileri mühendislik ürünü 75hp ye göre mutlaka ince farkları vardır.
son olarak aman eurodiesel motorinden şaşmayın.
Bilgiler için teşekkür ederim, eurodiesel motorin konusunu tamamen katılıyorum. Ofisimin yan tarafında vw audi servisi var, eurodiesel kullanmayan araçlar 50 000 ila 80 000km. arası kurum temizliği için geliyorlar. Bu işlemin maliyetide arabasına göre 1 500, 2 000ytl. tutuyor. Yani diesel kullanarak yapılan ekonomiyi yanlış yakıt kullanımından kurum temizliğine ödüyorlar. Bire adını getiremediğim pahalı bir sensor arızalanıyor, genelde çekiş sorunları teşhisiyle servise geliyorlar, tüm bunlar daha sonra çıkıyor(kurum temizliği vs.).

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-06-2006, 16:58   #43
Ring King:)

vanquish7610 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: German
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to vanquish7610

aha.80.000 de kurum temizii yapildiini bilmodum ben.2000 de octavia almishtik.tdi.neredeyse hic euro diesl girmedi deposuna.hichte kurum temizlii yaptirmadik.gereklimi bu acaba.araba tam tersine 200.000 den sonra hizlandi diebilirm.kadranin sonunu gordu. bu arada o pahali sensor. hava sensoru.genelde vw grubunda yapar.cekish gider.aslinda arizalanmio o.icini acip basincli hava ile temizlersen duzelio.ve yan sanayileri piyasada cok.mesela octavia hava sensoru 68 ytl.

vanquish7610 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-06-2006, 10:19   #44
Senior Member

KA24DET - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Bi arkadas yapicak ben karsi cikiyorum ama dinlemiyor.

1.6 TDCI Focus a chip tuning ile ne kazandirilabilir?
Kazandirilirse motorun omrunden, dayanikliligindan cok sey gotururmu?

Eski 15-06-2006, 15:16   #45
Senior Member

deniz 1985 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi vanquish7610
aha.80.000 de kurum temizii yapildiini bilmodum ben.2000 de octavia almishtik.tdi.neredeyse hic euro diesl girmedi deposuna.hichte kurum temizlii yaptirmadik.gereklimi bu acaba.araba tam tersine 200.000 den sonra hizlandi diebilirm.kadranin sonunu gordu. bu arada o pahali sensor. hava sensoru.genelde vw grubunda yapar.cekish gider.aslinda arizalanmio o.icini acip basincli hava ile temizlersen duzelio.ve yan sanayileri piyasada cok.mesela octavia hava sensoru 68 ytl.
Zaten 6 yil once buyuk ihtimalle o motor eurodiesel gerektirmiyodu. Yeni nesil dizel olmamasi lazim yani. Oyleyse zaten eurodisel kullanmaniz bosuna masraf olurdu ki zaten piyasada da yoktu, ben oyle hatirliyorum. Bi de yeni Octavia diesel de dene bak 100.000 km yi gecebilecekmisiniz .

deniz 1985 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-06-2006, 16:57   #46
Ring King:)

vanquish7610 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: German
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder Send a message via Skype™ to vanquish7610

passat 131 lik var shimdi 145.000 de arach yine ayni shekil kullaniom.sorunsuz///

vanquish7610 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-06-2006, 17:29   #47
Senior Member

deniz 1985 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi vanquish7610
passat 131 lik var shimdi 145.000 de arach yine ayni shekil kullaniom.sorunsuz///
Dogrudur,ama Bulgaristana Iraktan vs. kacak mazot girdigini sanmiyorum. Senin kullandigin mazot burdaki eurodiesel e yakin degerlerdedir heralde, malum Bulgaristan AB ye girmek uzere yanilmiyosam.
Bi de cok devirli kulaniyomusun bilmiyorum o da kurum tutmayi az cok engeller kanimca.

deniz 1985 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2006, 20:23   #48
www.otvyehayir.com

binRR - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance

Diesel kompressor, sitede bir tane Alpin marka diesel performans kutusu satılık, benim grande punto multijet 75hp. aracımada uygun olduğunu söylüyor. Görüşlerin benim için önemli. Arabam şu an 800km. de, bu kutu da işletim sistemiyle motor arasına takılıyor. Garanti için takıp söktüğüm anlaşılırmı, fiyat biraz pahalı geldi yoksa uygunmudur, yani kısaca ne dersin. Şimdiden teşekkürler.

binRR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2006, 20:37   #49
---

emp:) - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: .

Ben söyleyeyim bildiğim kadarı ile

Fiyatı normal chip yapıldığı zamanda 1.000 ytl civarıdır.

Zaten sık sık söküp çıkarman gerekmez ki anlaşılmaz normal chipli araçlarda bile bilgisayara bağlanmadığı sürece anlaşılmıyor..

Satan arkadaşla buluş kutuyu araca takın biraz sür veya paşaoğlunda dyno ya sok 40 ytl ye farkı orda görürsün..

Benim bildiğim bu tür güç artışları yapıldığı zaman benzin sarfiyatın sakin kullanımda araba daha güçlü olduğu için düşüyor(bastın mı yükseliyor ona göre)

Bence denemelisin

emp:) Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2006, 23:30   #50
Tech & DIY freaK

Diesel kompressor - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi binRR
Diesel kompressor, sitede bir tane Alpin marka diesel performans kutusu satılık, benim grande punto multijet 75hp. aracımada uygun olduğunu söylüyor. Görüşlerin benim için önemli. Arabam şu an 800km. de, bu kutu da işletim sistemiyle motor arasına takılıyor. Garanti için takıp söktüğüm anlaşılırmı, fiyat biraz pahalı geldi yoksa uygunmudur, yani kısaca ne dersin. Şimdiden teşekkürler.

Kullanılmış parçanın euro karşılığı satılmasına hiç anlam veremiyorum .
Türkiyede yaşıyorsak YTL karşılığı hesaplaşmak daha mantıklı gibi.

ilana baktım fiyat biraz fazla.

ayrıca grande daha 800 km de ise parçayı takmak bence çok hevesli değilsen şu aşamada gereksiz.

garanti gider mutlaka anlaşılır. kesin önemkli motor ekektroniği kablolarını ve önemli vidalarını özel markörlerle işaretlerler vidanın söküldüğü yada kablonun ayrıldığı belli olur.

Bu gidişle avro düşeceğe benzemiyor. istersen o arkadaşla fiyat konusunda pazarlık yap anlaşırsanız parçayı al elinde bulunsun.

garanti sonunda veya bıçak kemiğe dayandığında uygularsınız motora

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları