"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #31 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 10-04-2006 Yaş: 21
| Re: Dizel motor modifiyesi
bilgiler için çok teşekkürler ancak benim bir sorum var ![]() dizellerin şu sesini kesmek için herhangi bi yol yok mu? sırf bu ses yüzünden dizel istemiyorum, istediğim arabanın da benzinlisi için çok beklemem gerekiyo |
| | |
| | #32 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
Kardeş dizel güç demektir. dizel motorda yanma (patlama) benzinliye göre daha şiddetlidir. çalışma prensibinden dolayı hafif tıkırtılı çalışır... ancak modern dizellerin hacimleri küçüktür ve turbodan etkin biçimde yararlanacak şekilde ayarlanmıştır. turbo ıslığını seversin heralde ![]() ayrıca şunuda belirteyim modern common-rail sistemler çok iyi noktalara geldiler. eskisi gibi ses yapmıyorlar kanımca. alacağın araç bence iç mekana ulaşan sesi yeteri kadar kesecektir. eğer hala memnun değilsen Ziebart ın ses yalıtım sistemi seni tatmin edecektir.
__________________ |
| | |
| | #33 |
Çok beklemem gerekiyor dedin . şu aralar 0 km de grande punto da sıra var sanırım eğer grande puntoyu benzinli için bekliyorsan 1 sn düşünme dizel al. Kendim iki motoruda test ettim 1,3 motor gerçekten çok zevk veriyor 1,4 ün zorlandığını hissettirdiği yokuşlarda hızlanabiliyor. ayrıca seside fazla anlamayan biri için iç mekanda benzinliden bariz şekilde ayırd edilmiyor.
__________________ |
| | |
| | #34 | |
| Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
anladım teşekkürler.207 düşünüyorum, 26 mayıs bi gelsin de gidip sesleri dinlicem ![]() edit: yok g. punto ikinci seçeneğim, eğer 207 kafama yatmazsa dediğin gibi g. punto düşünücem. ben benzinli 207 istiyorum ama kasım gibi gelecek heralde, o kadar beklemek istemiyorum, o yüzden dizeli olsun dedim ama 1.4 70 hp dizel biraz ağır kalacak 1.6 90 hp ise pahalı olacak gibi ![]() bu arada g.punto 1.3 90 hp i ben de test ettim, beğendim. Mesajı son düzenleyen Expo2 : 14-05-2006 - 01:15 | |
| | |
| | #35 |
| (Park+Sis)Yakarım Hep Kayıt Tarihi: 28-01-2005 Şehir: Konya Yaş: 25 Otomobil: Seat Toledo TDI
bende bir dizel kullanıcısıyım.Daha dogrusu şu ana kadar sahıp oldugumuz araçların hepsı dizeldi ve halen de dizel.Peki bende şunu sorcam.Dizel için motor modifiyesınde yakıt tüketimini sabit tutup performance artıran motor modifiye işlemleri var mıdır varsa nelerdir?Bir de arkadaşlar bikaç hafta önce motor modifiyesı yapan biriyle tanıştım.Kendısı "Beyin kiti" adı altında üretilen bir parçayı Wv transportera taktıklarını ve 30 Hp ye yakın guc aldıklarını,aracın yerınden fırladıgını ve bununla da kalmayıp kesınlıkle yakıt tuketımınde bir artış olmadıgını söyledi.Ve googledan beyın kitinin ne oldugunu araştırdım fakat fazla bir bilgi bulamadım.Sadece chip tuningden daha avantajlı oldugunu falan okudum.Bu beyın kiti her dizele olur mu hangilerıne olmaz.?ayrıca benım asıl istedigim şey dizelde yakıt tüketimini artırmadan performance nasıl artırabilirim?
__________________ YA MERCEDES'E BİNERİM YA DA YÜRÜRÜM!!! |
| | |
| | #36 |
Grande punto 1,3 90 hp 6 ileri şanzıman. ciddi araştırmadıysan git bir incele teste çık. Sınıfında gördüğüm en zengin donanıma sahip. (çift bölgeli otomatik klima var mesela) incelemeye değer bence ... genede karar senin tabi
__________________ |
| | |
| | #37 | |
Beyin kitini başlarda açıkladım. power box adı altında daha fazla bilgiye ulaşabilirsin. transportera 30 hp verdiği doğrudur yakıt tüketimide artmaz. mesela 86 hp tdi ve 105 hp tdi 6,1 lt yakıyor ama limitleri zorlanan bir uygulama aşırı olmamakla birlikte 0,1 yada 0,2 lt fazla yaktırabilir . buda getirisinin yanında göz yumulacak bir değer
__________________ | |
| | |
| | #38 | |
donanımı çok, motoru iyi, fiyatı uygun, vs. her yönden avantajlı ama benim gözüm 207 de şimdilik ![]() cam tavanlı, spor paketli, 16" jantlı full grande punto fiyatına full olsa da bu özellikleri barındırmayan bi 207 yi tercih edebilirim. ama dediğim gibi motor konusu çok önemli. bildiğim kadarıyla 1.4 70 hp eski motoru kullanmışlar ve bu motorun bu araçta ki hızlanması 0-100 arası 15.1 sn. çok yüksek bi değer. kafam karışık açıkçası ![]() 26 mayıs'ı sabırsızlıkla bekliyorum karar vermek için. | |
| | |
| | #39 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 29-01-2006
eywallah
|
| | |
| | #40 | |
| www.otvyehayir.com Kayıt Tarihi: 24-05-2006 Şehir: İstanbul Otomobil: CBR1000RR Vectra Elegance
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|