"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #171 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
| Re: Dizel motor modifiyesi
dizel çevrimi teknolojisi daha hızlı gelişecek gelişiyor diye belirtmiştim. bunun benzin fiyatıyla pek bir alakası olmaz ya da her arabanın dizel olması ile zaten otomobiller devede kulak onemli olan endustrideki kullanım. bu konuda da tartısmasız dizel kullanılır zaten.olaya sadece otomobil olarak bakmamak lazım. evet benz,nli motorlar daha uygun sayılır otomobiller için fakat bu durum da degişecek. hem omur olarak da cok daha uzun omurlu dizel motorlar zaten var hatta benzinlilerden baya daha uzun omru var. |
| | |
| | #172 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
ortak noktamız yok anlaşmamız uzlaşmamız zor.
__________________ Mınaaaa |
| | |
| | #173 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 03-03-2007
Nasıl yok? Dizel fiyatları tavana vurduğu anda ancak ve ancak bu motorların az tüketmesinin yolları aranılabilirki oda nasıl olur bilmem artık. Benzinli motorların dizellere göre daha uygun olmaları durumunun değişmesi zor. Amorti olayının çözülmesi lazım önce, aynı şekilde bunlar gelişirken benzinli motorlarda yerinde saymıyor. Buna en büyük tez herhalde Tsi olur. |
| | |
| | #174 |
ben "motor" olarak yaklaşmıştım olaya. dizel makinaları severim. sen araç üzerinde değerlendirdin o bakımdan . hala amortisman cart curt derdindeyiz. LPG takana ekonomi amaçlı diyorlar hala.. vs.. demek istediğim TSİ vb teknolojileri ben seneler önce düşünmediysem adam değilim. aklı biraz mekaniğe eren adam düşünüyor. sırf zevk olsun diye nickimi bu düşünce ile seçtim.. ilerde uygulanırsa nerden biliyordun demezler işallah kompresör + turboyu düşünmek zor değil maksat uygulamak sonuca bakmak helal olsun adamlar yaptı satıyor hala konuşuyorlar arkasından bozulurmu bov takılırmı vs diyerek.. insan oğlu böyle işte... Piezo enjektör duydun mu ? benzinlilerede takıyorlar onlardan emin ol çok daha az yakacak. çok daha çevreci olacak ilerde...dizelin hiç şansı yok denebilir.. ama orta yolunu bulurlar gene.. onda kullandığını onda kullanmaz iksinide satar bizde amortismanını hesaplarız ..
| | |
| Reklam |
| | #175 |
Dizel makinaları ayrı kategoride değerlendireceksek başka, bende gaz türbinlerinden hoşlanırım... Birde mesele turbo+kompresörü düşünmek değil, netice önemli. Sonuçta benzinlininde günden güne geliştiğinin kanıtıdır bu. Yakıt tüketimine olumlu yönde katkısı var bu sistemin. |
| | |
| | #176 |
aşırı besleme de yeni bir teknoloji. ve ustun tabi ki. o yuzden bunlar gittikce yaygınlastı yaygınlasacak. atmosferik 5.0 benzinli motorların mantıklı bir yanı yok. hersey ortadadır zaten. yeni teknoloji dizeli ve asırı beslemeyi gerektiriyor. zaten buna karar veren de kalbini dinleyen ler degil ![]() bana kalsa bence atmosferik benzinli makinalar isterim ama ufak hacim asırı besleme ve dizel su anda ustun olan cozum. |
| | |
| | #177 | |
| Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
| |
| | |
| | #178 |
mantıklı yanları tabi ki var. ama sonucta ben onu secerken kendi keyifime gore secemeyecegime gore toplamda daha iyi sonuc veren dizel ve asırı beslemeyi secerim. mecburum zaten.
|
| | |
| | #179 |
amerikan V leri kadar basit motorlar yok dünyada.. adamlar yapmış mantık yok bişi yok .. altında V motor ![]() taksicinin biri ile konuşuyorduk güzel bir laf söyledi o doğrudur bak .. adamın altında CRDİ hunday var.. ulen bu araba dizel ama gitmiyor diyordu "kupa ya yetmiyor abi" şimdi amerikan motoruda kupaya büyük geldiği için rahat çekiyor torku götürüyor .... tahminim sizin mantığınızla büyük motor iyi motordur yönünde..
| | |
| | #180 |
V motor? Mantık yok? Bir şey yok? Evet doğruymuş, seninle uzlaşacak taraflarımız gerçekten azmış |
| | |
| Reklam |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|