"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #151 |
| ford kullanan üye | Re: Dizel motor modifiyesi
bu link ıcın sana cok tsk ederım sayende baya sey ogrendım aslında bu ıste yenı deılım ama amatorum desem yerııdır cunku yapmaya kalkısmadıgım ıcın heralde ama artık gozum acıldı sızlerın sayesınde valla benımkıne bu lınk 90 hp dıo oda bana yeter torkda 200 oluomus valla super bea keske 1.6olsaydı ama neysse hühgehea
|
| | |
| | #152 |
| Junior Member Kayıt Tarihi: 03-04-2007
|
Walla Mehmet Usta ne diyelim sana bilmiyomki Senin arabadan bendede var yani 2003 1.7 DTI,Nasıl bir işlem yapalım sence.Blow off düşünüyorum bide şu yaptığın şeyden,adı her neyse işte ne kadara malolur acaba bu işlemler ??? Duman atmayacak ve motoru kasmayacak şekilde olması tercihimdir.He ticari yer değil demişsin pardon ![]() karakas1704@hotmail.com Gündüz msn açamıyorum maalesef Mail yoluyla kontakt kurmak zorundayız...
|
| | |
| | #153 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 03-03-2007
| Re: Dizel motor modifiyesi
Yanlız bir yanlışlık var. Dizellerin torku yüksek değildir. "Turbo dizel" olanlarınki yüksektir. Yoksa turbo benzinli ile turbo dizel aşağı yukarı aynı torku üreteceklerdir. Dizel fazla bile olsa aradaki fark öyle aman aman olamaz. Dizellerdeki torkun yüksek olması bilerek yapılmış bir şey değil, aynı beygirgücünü elde etmek için dizelde daha fazla tork olması gerekiyor, çünkü devir düşük. |
| | |
| | #154 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
dizellerde sıkıstırma cok daha yuksek oldugu için tork da fazladır.
|
| | |
| | #155 |
| Orhan Baba Kayıt Tarihi: 05-03-2007 Şehir: Ankara Yaş: 30 Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4 | Re: Dizel motor modifiyesi
bilirkişini dikkatine fordlardaki 1,6 90 hp dizeller (fiesta ve fusion) ile 1,6 109 hp (focus) dizeller arasında ne gibi farklılıklar varda bu beygir farkı çıkıyor bilen varmıı yetkili servisler ya bilmediklerinde yada söylemek istemediklerinden bu konu ile ilgili yorum yapmıyorlar
__________________ www.OTVYEHAYIR.com Mesajı son düzenleyen godfather : 05-04-2007 - 17:58 |
| | |
| | #156 |
| Re: Dizel motor modifiyesi Hayır değildir.
|
| | |
| Reklam |
| | #157 |
| Orhan Baba Kayıt Tarihi: 05-03-2007 Şehir: Ankara Yaş: 30 Otomobil: Ford Fusion
Blog Kayıtları: 4 | Re: Dizel motor modifiyesi
nasıl bu kadar net konuşabiliyorsun tork yüksek olmasa 90 hp lik dizel motorlar nasıl 3-4 ton yük çeker (AS 250 kamyonet) http://www.araba.com/551420.html
__________________ www.OTVYEHAYIR.com |
| | |
| | #158 |
Yük çekmek başka. Dişli oranlarını ona göre ayarlarsın, yavaş olsada çeker. Ben istersem 2 hp motorla 10 ton yükte çektirebilirim, yeterki uygun dişli oranları seçilsin. Fakat burada konu bu değil. Konu yanlış bilgi. Turbo dizel ile turbo benzinli araçların torkları aşağı yukarı aynıdır. Turbosuz bir dizelin torku, atmosferik benzinliden daha düşüktür. Bahsettiğin araçların 1. vites oranları çok uzun, örneğin minibüslere bakarak anlayabilirsin, ilk viteste 20 km/s ya yapar ya yapmaz. Bir örnek daha, Vw Volt araçlarda 2500cc 109 Hp 280 Nm tork üreten turbo dizel bulunur. Fakat öyle bir dişli oranı vardırki ilk viteste tekerleklere 6200 Nm aktarabilir. Peki ya sürati? 1. viteste kaç yapar söylememe gerek yok. Senin mantığın yanlış malesef. Mesajı son düzenleyen JLO : 05-04-2007 - 18:44 |
| | |
| | #159 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
| Re: Dizel motor modifiyesi ![]() - maksimum tork degerine bakmak her zaman bize cevabı vermez. - diesel de sıkıtırma neredeyse benzinli motorların 2 katıdır. yakıtı cok daha verimli yakar. benzinli motorlara gore daha verimlidirler. - guc bandında verebildikleri tork degeri cok yuksek odlugu için iş makinelerinde yuk tasımada kullanılırlar. bu yetenekleri vites oranından degil motor karakterinden gelir. otto cycle ve diesel cycle hesapları yaparkende bunlar gorulur. temel termodinamik kurallarından ibaret. |
| | |
| | #160 | |
| Re: Dizel motor modifiyesi Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|