"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Yaş: 37
| BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
Birkackez bu konuda yazi okudum burada.Bircok arkadas bunlari karistiriyor. Dedimki kendimce bende teknik bilgiler konusunda birseyler hazirlayimda belki faydam dokunur Forum´un bilgi artisina. BlowOFF kompressör veya Turbonun hava basma sirasinda gaz cekildiginde motora hava gidemediginden basilan hava geri teperek Turbo veya kompressöre zarar verebileceginden BlowOff Valve takilip,motorun bos calisma aninda hava bu sibopla disari birakiliyor. PopOFF 1987 ve 1988 senelerinde Formula 1 ´de Turbo Motorlarin 1500hp güce ulasmasi nedeniyle bu motorlarin gücünü düsürebilmek ve kontrol edebilmek icin kullanilan bir Sibop.Turboyu calistiran turbindeki basinc belirli bir seviyeyi astiginda PopOFF sibop acilip Turbine ulasmadan havayi disari birakiyordu.1987 yilida 4 bar ayarli olan PopOff 1988 yilinda 2,5 bar ile sinirliydi.1988 sonunda Turbo motorlarin Formula1 de yasaklanmasi ile birlikte PopOff geregide kalmamis oldu. Wastegate Modern Turbo veya Kompressör Motorlarda basinc ayari Wastegate ile kontrol ediliyor.Belirli bir basinci tutmak amacli kullanilan Sibop´a Wastegate adi verilmis.Hava Motora ulasmadan disari birakiliyor.Cogunlukta elektromanyetik bir sibop ile gerceklesiyor bu basinc sinirlamasi. BlowOFF=Turboyu veya Kompressörü korumak amacli kullaniliyor.Gaz verilmedigi anda havanin Charger`e ulasmadan disariya birakilmasini sagliyor. PopOFF=Basinci önceden ayarlanmis bir maksimum sinirlamasi yapiyor. Wastegate=Basinc miktarini kontrol ve ayarliyor.Örnegin düsük devirlerde yüksek basinc,yüksek devirlerde düsük basinc. Umarim herkesin anliyabilecegi sekilde anlatabildim.Sorusu olan tabiki yinede sorabilir.Elimden geldigince yardimci olmaya calisicam. Saygilarimla Özkan |
| | |
| | #2 |
| GERMANCARS | Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
saol bilgiler için, bazen ona blow off olmaz buna takılmaz gibi şeyler yazılıyor, niye bazı araçlara uygulanamıyor? mesela A4 1.8T ya da 2.0T? dizellerin hepsine takılabilir mi? isuzunun pick-up ı mesela? (taktırcağımdan değil meraktan soruyorum)
__________________ 1- Dayak nedir? 2- Neden atılır? |
| | |
| | #3 | |
| 6850@204.9 Kayıt Tarihi: 08-05-2004 Yaş: 30
| Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama Alıntı:
gecen senin konunda yazarken aslinda keskin bir ifade kullandim...takilmiyor diye......okudugum kadar ile blow off lar bazen 1.8 T lerde ayarsizliklara yol aciyormus....ama o kadar da blow off kitleri var 1.8 t ler icin....bazilari sagilik olmaz diyor bazen de bir ton kit goruyorsun......ben de tam cevabini ariyorum...... | |
| | |
| | #4 |
| GERMANCARS | Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
evet ben de rahatça takarım diye düşünüyodum, sen öle dedin diye içime kurt düştü şimdi ![]() peki her araba için farklı farklı tipleri mi var bu karınağrısının? böle normal bi blowoff her arabaya takılamıyor mu?
__________________ 1- Dayak nedir? 2- Neden atılır? |
| | |
| | #5 |
| Respect Mini Domination | Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
Divert Valve'da gazdan ayaginizi cektiginizde geri gelen havayi tekrardan filtre kutusunun icine veriyor.
|
| | |
| | #6 | |
| 6850@204.9 Kayıt Tarihi: 08-05-2004 Yaş: 30
| Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama Alıntı:
Kusura bakma... VW - Audi de Diverter Valve oluyor...
Mesajı son düzenleyen PassionofSPEED : 17-10-2005 - 12:29 | |
| | |
| Reklam |
| | #7 |
| .:TunersZone:. | Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
hks nin tüm modeller için ürettiği üniversal modeller var onlardan alırsanız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum...
|
| | |
| | #8 |
| eski camaro Kayıt Tarihi: 19-06-2004 Yaş: 26
| Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
blowoff ile bypass valve in farki nedir.bu diverter valve astra coupe turboda varmidir
|
| | |
| | #9 |
| Aktif Üye | Re: BlowOff-PopOff-WasteGate nedir?Aciklama
arkadaslar bısey sorucam bu blowoff un cok delı bı sesı var takılacak arabanın ılla turbo mu olması lazım mesela stock motorlu bı cıvıce veya megane a olmaz mı yada cok mu ugrastırır...?
|
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|