"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #41 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 21-06-2004 Şehir: şehir Otomobil: var
| Re: 2.0lt ve altında en verimli ve teknolojik benzin motoru hangi firmada ??
Bu s2k çok yakıyor meselesine takıldım kaldım.. acaba benimki fabrikadan bozuk mu üretilip gelmiş nedir... 110km/saat hızla gittiğimde İzmir için 8.7 litre yakıt harcadı... bu yolda aynı ortlamalarla ama nisbi olarak kalabalık ve sollamalarda yüklenerek gittiğinde 10 litre üzerine çıkmadı.... Bazı şeyleri anlamıyorum forumda.. birileri bir şeye takıyor ve böyledir deyip kestirip atıyor... tamam bilmediğimiz araç için dediklerinize inanmış görünelim de kullandığımız araç içinde bunu yapmayın... aynı koşullarda a6 ile gittiğimde 12.5 en az... 2.5 tdi ile 9 litre..... yukardaki açıklamalardan bir kez ağaç cezası almıştım.... Bana da bozuk s2k sattığı için honda'yı dava edeceğim...
__________________ Darı unundan baklava,incir ağacından oklava olmaz. |
| | |
| | #42 |
| Üye Kayıt Tarihi: 25-12-2004
direkt enjeksiyon de eskiye göre çok gelişti tabii ve yeni araçların sesleri farklı olabilir.
|
| | |
| Reklam |
| | #43 | |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
| Re: 2.0lt ve altında en verimli ve teknolojik benzin motoru hangi firmada ?? Alıntı:
bu kısımda sağlam yanlışın var yorgunum uyuyorum su içmeye kalkmıştım akşam konuşalım
__________________ Mınaaaa | |
| | |
| | #44 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
diesel +1 ![]() içten yanmalı hepsi zaten |
| | |
| | #45 |
| © Kayıt Tarihi: 02-07-2005 Şehir: ankara Otomobil: 9n
içten yanmalı diye nitelendirilenleri sadece benzinli motorlar diye biliyodum ben buji kıvılcımı ile yanma eylemi arasında böyle bağlantı kuruyoduk dıştan yanmalı diye bişi varmı peki?
__________________ www.travian.com.tr |
| | |
| | #46 |
| Tech & DIY freaK Kayıt Tarihi: 08-11-2005 Yaş: 23
içten yanmalı motor = internal combustion engine dizel,benzin,wankel... stirling motoru falan da dahil olabilir tam araştırmadım dıştan yanmalılar buhar motorlarıydı alevi gözünle görebiliyordun.(Titanik filminde makina dairesi sahnelerini hatırlayın) Dizeller zaten harbici direk injeksiyondur. öyle benzinli motorlar gibi emme subabına işemez.. direk silindire salar ![]() Burak seni motor derslerine alayım yakıştıramadım cık cık cık
__________________ Mınaaaa |
| | |
| | #47 |
| TeamRS Kayıt Tarihi: 30-05-2005 Yaş: 21
dıştan yanmalılar buhar makineleri.
|
| | |
| | #48 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Yaş: 30
F20c nin yakmasi model yilina ve trafige gore anormal farkediyor. 70% durkalk trafik, cok vtec li olmayan bir kullanimda 15-16 lt lerde geziyorum. Uzun yol 160-200 km/h yolda 10-11 lt oluyor. F20c nin yakma potansiyeli oldukca yuksek, ben trafik + full vtec lerde dolassam 20 leri bulur tuketim... Ozetle, bir keyif roadsterini 1.4sehir arabasi ile karsilastirip maglup ilan edeceksek, bentley leri, slr lari, napalim? S2000 cdt-i olsa alirmiydik? Ayni kosullarda C70 2.5t sehirici 23lt, sehirdisi 14-15lt yakiyor. Alıntı:
| |
| | |
| Reklam |
| | #49 | |
| Aktif Üye Kayıt Tarihi: 03-05-2004 Yaş: 30
| Re: 2.0lt ve altında en verimli ve teknolojik benzin motoru hangi firmada ?? Alıntı:
Bu aralar BMw uretiyor Euro4 lu guncel arabalari. 2.0 lt lerde pek ilgilenmiyorlar gerci ama yinede Minilerin turbo motoru tartismasiz cok guzel bir motor. Bunun disinda, henuz cikmadi diye bildigim; SAAB in 1.6 lt, degisken "sikistirma oranli", degisken blower li, kam lari ayarlayan bir motoru var. Sikistirma orani 8.0 ile 14.0 arasinda degisken, 2.5 bar in uzerinde boostlar kullanilabiliyor 100 oktan euro benzin ile. Konsept olarak 1.6 lt-230 beygir alinmisti, beygirden daha onemlisi, cetvelle cizilmis bir alt-devir-ust devir tork grafigi vardi. Eger konsepten uretime gecerse mukemmel bir motor olur. Euro4 lar demezsek, verim vs dersek, Civic TypeR-R in 260 beygir 2.0lt lik motoru var (omur boyu garantili sikintisiz). Mesajı son düzenleyen bigwhite : 28-06-2007 - 22:20 | |
| | |
| | #50 | |
| the essence of racing Kayıt Tarihi: 25-04-2004
O tercih abicim. Tabii ki istersen senin için önemlidir modifikasyon yatkınlığı. Ama genel değerlendirmenin kıstası değildir. ![]() Sesi bilmiyorum valla, muhabbetim olmadı | |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|