"Caddelerden Pistlere" | |
| Kayıt Ol | Yardım | Üye Albümleri | Sosyal Gruplar | Etiketler | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumu Okunmuş Say | Arama |
| | #1 |
| x/X\x Kayıt Tarihi: 28-09-2007
| Vites kolu kısaltılması Vites kolu kısaltılması (Short shifter modification) İnternette birçok forumda ve sitede “short shifter” konusu konuşulur. Ebay’de bolca kısa vites kolu satılır. Ancak bu satılan vites kollarıjnın kolaylıkla kırıldığı ve risk yaratabildikleri de sık sık gündeme gelir. Peki kısa vites kolu (ve dolayısıyla kısa vites yolları) için özel bir kol satın almak zorunda mıyız? Bu sorunun yanıtı “hayır”. Tabii bir şartla. Orijinal vites topuzunu gözden çıkaracaksınız. Yapılacak iş aslında basit. Hoşunuza giden bir vites topuzu satın alacaksınız. Satın alırken, geri vites kilit halkası olmayan modellere uyumlu olanlardan seçin. Eski vites topuzunu saat yönünün aksi istikamette çevirerek çıkarın. Vites körüğünü, çerçevesi ile hafifçe zorlayarak çıkarın ve vites kolunun üzerinden sıyırıp kenara koyun. Vites kolunu tabana tespit eden bir fiber çerçeve var. Bu çerçeve üç adet vida ile tutturulmuş durumda. O vidaları sökün. Vites kolu iki adet kablo bağlantısına sahip. Bunları standart bir tornavida ile hafifçe kanırtıp ayırın. Vites kolunu dışarıya alırken sol yanındaki fiber parçanın konumuna dikkat edin. Vites kolunu çıkardıktal sonra bir mengene ile tespit edip bir metal testeresi ile ucundaki yaklaşık 2 cm’lik dişli bölümü kesin. Söktüğünüz vites kolunu aynen yerine takıp vidalayın ve kablo bağlantılarını yapın. Körüğü yerine oturtun. Yeni aldığınız vites topuzunu takıp vidalarını sıkıp sabitleyin. Kısa vites kolunuzu güle güle kullanın. ![]() ![]() |
| | |
| | #2 |
| ÜzgünBakanÜye | Re: Vites kolu kısaltılması (Short shifter modification)
Bizim aracınki çok uzun ya, pejo J9 vitesini bile andırıyor |
| | |
| | #3 |
| +200hp club Kayıt Tarihi: 10-07-2004 Şehir: balıkesir,izmir Yaş: 24 Otomobil: n/a vectra v6, bmw e90
| Re: Vites kolu kısaltılması (Short shifter modification)
benım 206 da alttan sökup yapmışlardı zor iş deıl ama çok fazla oynanması halınde vites baya kemıkleşiyor...
__________________ |
| | |
| | #4 |
| TURKISH MECH | Re: Vites kolu kısaltılması (Short shifter modification)
ellerine saglik guzel olmus paylasim icin tesekkurler
|
| | |
| | #5 |
| Senior Member Kayıt Tarihi: 17-04-2005 Şehir: Bursa Yaş: 24 Otomobil: Corolla HB
buda güzel üstat sen baya ilgilisin bu kişisel mod hakkında hakında kendi turbonuda yaparsın
__________________ Olmayan şeyi olmuş gibi düşünerek kendini kandıran kişi |
| | |
| | #6 |
| TURKISH MECH | Re: Vites kolu kısaltılması (Short shifter modification) arkadasimiz yeni ama gelisiylede guzel baslangic yapdi paylasim konusunda (hep beklerim birisi yeni paylasimlar yapsin) bu gidisde yakinda kendi turbosunuda yapar motorunuda
|
| | |
| Reklam |
| | #7 |
| x/X\x Kayıt Tarihi: 28-09-2007
bunu bende kendi 206ma yaptım bir tane momo marka vites topuzu taktık sonrada gayet şık oldu.
|
| | |
| | #8 |
| hızlı ve öfkeliiii | Re: Vites kolu kısaltılması (Short shifter modification)
meganelerinde uzundu ama ben bu sorunu hallettim daha önce
|
| | |
| | #9 |
| GRN |
benm anlamadıım bu vites topuzu deişimi olmamış mı sadece?? kısaltmak için yapılan nedir burda anlıyamadım |
| | |
| | #10 |
| inanç Kayıt Tarihi: 26-04-2004 Şehir: Saitama / Japan Otomobil: Clio Sport | VDA 99
|
Short Shift e benim bildiğim vites aralıkları kısalıyo vites kolunun kendisi değil
__________________ |
| | |
![]() |
| Bookmarks |
| Konu Seçenekleri | |
|
|