Kayıt Ol Yardım Üye Albümleri Sosyal Gruplar Etiketler Arama Bugünkü Mesajlar Forumu Okunmuş Say Arama

Geri   Modifiyem© > ModifiyeM© Com > Kendi Modifiyeni Kendin Yap

Bölüm Notları

Cevap

Konu Seçenekleri
Eski 30-09-2007, 03:59   #1
x/X\x

mgemici206 - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Saat ve 6006 radyo mavi LED (Ford Focus Ghia Sedan 2000 model 1600 cc için)

6006 ve saatin mavileştirilmesi çalışması nihayet gerçekleştirilebildi. 3.2 mm SMD LED’ler Almanya’dan siparişle getirtildi. Saatte iki yeşil bir kırmızı LED var. 6006’da ise 27 yeşil bir kırmızı LED, bir IR LED bir de IR fotodiyot var. Ayrıca iki de yeşil yan montajlı LED var.

Önce saat…

Ön konsolun sökülmesi için önce radyoyu uygun metal klipslerle çıkaracaksınız. Sonra radyonun çerçevesinin arkasındaki 4 vidayı sökecek ve paneli öne doğru hafifçe çekeceksiniz. Dörtlü flaşörün ve saatin bağlantılarını klipslerine basarak ayıracaksınız. Ben hazır sökmüşken çakmağın yeşil ışık veren ampulünü de söktüm. Sonra arkaya eğilip bir tornavida ile saatin iki vidasını söküp saati ayıracaksınız. Sonra sağdaki resimde ikisi görülen klipsleri dikkatlice açıp öndeki siyah kapağı arkadaki beyazdan ayıracaksınız. Daha sonra yine kenarlardaki plastik çıkıntıları hafifçe kanırtarak saat plaketini sökeceksiniz.

İşte plaket hazır. Kağıttan koruyucular ve krokodil kıskaçlarla sabitledim. Sol üstte iki yeşil LED, alt ortada bir kırmızı LED görülüyor.LED’lerin çentikleri (katodları) bu pozisyonda aşağıda. LED’leri sökmek için çok ince uçlu 20-30W havya kullanılacak. Havya iyice ısınmış olmalı. Bir cımbız ya da penset ile LED tutulup bir ucundaki lehim ısıtılırken LED hafifçe sağa sola döndürülür gibi yapılacak. Sonra hemen diğer tarafa geçilip lehim ısıtılacak ve LED çıkarılacak. El çabukluğu marifet J Daha sonra polariteye dikkat edilerek yeni LED’ler lehimlenecek. İsteyen kırmızı LED’I yerinde bırakabilir. Ben değiştirdim. Yukarıda sağdaki resimde soldakiler normal SMD LED’ler sağdakiler ise yan montajlı olanlar (6006’da kullanılacak).

Bu da 6006 paneli. Üst sıradakiler hariç tüm LED’ler sökülmüş durumda. Sağda yakın plandan LED ayaklarını görüyorsunuz. Volüm düğmesinin her iki yanına birer adet yan montajlı LED lehimlenecek (mavi daire). Üst sırada bir kırmızı (immobilizer) LED var (en soldaki). Onun sağında bir IR LED ve en sağda da IR fotodiyot var. Ortadakine ve sağdakine ASLA dokunmayın. Onlar güvenlik çubuğunu okuyorlar. Okumak denmez ya neyse işte... Ellemeyin siz... J Kırmızı daireler normal LED’ler. Sarı olanı aşağıda açıklayacağım.

Çok çok önemli bir nokta var. Plaketteki tüm LED’lerin katodları sağa bakıyor. Birisi hariç!!! Nasıl bir PCB tasarımı anlamadım ama farketmem 2 saatimi aldı. LCD panelin arkasındaki 6 LED’den en soldakinin yönü diğerlerinden farklı. Amann dikkattt... Ters duran LED’in yeri sarı daire ile işaretli.

İşte üç saatlik çalışmanın sonucu… 1 saati lehimler iki saati sarı ile işaretli LED’in polaritesinin bulunması için!

mgemici206 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-09-2007, 04:20   #2
TURKISH MECH

rennfahrer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder
Re: Saat ve 6006 radyo mavi LED (Ford Focus Ghia Sedan 2000 model 1600 cc için)

super calisma ellerine saglik paylasim icin tesekkurler

rennfahrer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-09-2007, 04:26   #3
x/X\x

Bunları yapan bizim bir arkadaş aslında onun araç focus bendeki 206
zamanında yapmış işte.

Eski 30-09-2007, 04:35   #4
TURKISH MECH

rennfahrer - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mgemici206 Mesajı Göster
Bunları yapan bizim bir arkadaş aslında onun araç focus bendeki 206
zamanında yapmış işte.
ozaman sen yapmadin bunlari ama olsun anlatis tarzin sen yapmis gibi vede guzel calismalari paylasiyosun bizimle

rennfahrer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 30-09-2007, 04:39   #5
x/X\x

Focus için olanlar bana ait değil tabiki. Benim hoşuma gittiği için zaten paylaşmak istedim.

Eski 19-12-2007, 11:39   #6
KLL
i turned my hair again

KLL - İsimli Kullanıcıya Ait Avatar

Otomobil: 99 Nissan Pathfinder
ben nasıl görmemişim bu led dönüşüm başlıklarını hayret. radyo ledlerinin değişimi çok başarılı olmuş. ancka diğer başlıktaki gösterge panelinin mavi yapılmasında işçilik ve emek süper ancak nedense sonuç bir tuhaf olmuş. yinede tebrik ederim. bu ara yine ledim geldi birşeyler ledlendirmem lazım

KLL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Reklam
Cevap

Bookmarks

Konu Seçenekleri

Mesaj Kuralları